Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zvuk alsa  (Přečteno 1821 krát)

incredible

• Aktivní člen
  • *
Zvuk alsa
« kdy: 25 Října 2008, 21:14:15 »
Dobrý den, mám takový problém, do teď mi šel zvuk bez problému,a le koukal jse do systém správa služby a koukal jsem co se zapíná při startu a omylem jsem zaškrtnul fajfku na alsa ovladač hlasitosti, ale byl odškrtlý, od té doby mi nejde zvuk jen rpaská v bedínkách, ale ostatní zvuky v systém volby zvuky, taky nejdou jen kodek oss... nevíte co stím je prosím? nebo jak tu změnu vrátit? restart a odkšrtnutí nepomohlo

incredible

• Aktivní člen
  • *
Re: Zvuk alsa
« Odpověď #1 kdy: 25 Října 2008, 21:26:55 »
Nemohu to celé nějak vrátit? resetovat nastavení zvuku? poradte mi prosím, vůůbec nevím cos tím:-(

incredible

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 25 Října 2008, 21:48:08 »
Když přidávám a ubírám zvuk klávesoou zkratkou, objev se klasicky bednička se zvukem a ikdyž se zvuk na orbaztovce zvedá a klesá, doopravdy to na zvuk  při zapnutéch oss kodekech, či co to je nemá vliv, ale pokud uberu a přidám zvuk pomocí myši na panelu tak to jde:-( co stím prosím? pořád nejde alsa

incredible

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 25 Října 2008, 21:59:33 »
A toto mi to vypisuje při restartu pulse audia pahejl@pahejl-laptop:~$ pulseaudio &
[1] 7716
pahejl@pahejl-laptop:~$ W: ltdl-bind-now.c: Failed to find original dlopen loader.
W: main.c: setrlimit(RLIMIT_NICE, (31, 31)) failed: Operation not permitted
W: main.c: setrlimit(RLIMIT_RTPRIO, (9, 9)) failed: Operation not permitted
ALSA lib control.c:909:(snd_ctl_open_noupdate) Invalid CTL front:0
ALSA lib control.c:909:(snd_ctl_open_noupdate) Invalid CTL front:0

incredible

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 25 Října 2008, 22:31:40 »
Tak zatím jsem si nastavil OSS ovladače zvuku, skterými běhají filmy a přehrávač muziky, ale linux zvuky, viz přihlášení a nebo videa na netu, nic nejde:-(..

Prosím, opravdu neexistuje způsob, jak znovu zavést ovladače zvuku jako při instalaci?Jediné co jsem udělal, tak jsem měl spuštěné přehrávání muziky v rhythmbox a kouka jsem do nastavení služeb, kde jsem nebyila zašrtnutá dvě políčka, takový ten invalida a kolečko pro hlasitost alsa a to jsem zaškrtnul a začalo to chrčet:-( prosím poradtě cokoliv:-(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.