Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu bez čekání na nabootování systému z Live CD [vyřešeno]  (Přečteno 2960 krát)

lumbi

• Návštěvník
Mam nejakou znicenou CD mechaniku a pri nabihani live CD s Ubuntu mi to vytuhne, takze se mi ani nepodari spustit install... jak instalaci provest jeste z bootovaci nabidky? Predem diky.
UBUNTU 6.06 - AMD 1800+,  GIGABYTE KT600, 768MB DDR(400), nVIDIA GeForce4 Ti 4200 64MB AGP
---------------------
UBUNTU 6.06.01 - Intel Celeron 500 Mhz 160MB RAM

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Ubuntu bez čekání na nabootování systému z Live CD [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 15 Srpna 2006, 09:59:18 »
Nelze. Jedine zkuste alternate CD, to ale znamena stahovani dalsich 700MB. Co to presne znamena "mam nejakou znicenou CDmechaniku"? Nestalo by v tom pripade za to mechaniku vymenit?

lumbi

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Srpna 2006, 10:34:29 »
vymenit by se dala  v tom problem neni... ale je to starsi PC Celer. 500Mhz 256MB RAM, jakakoliv investice byt i jenom  200,- Kc  je uz nerentabilni.  ;-)
UBUNTU 6.06 - AMD 1800+,  GIGABYTE KT600, 768MB DDR(400), nVIDIA GeForce4 Ti 4200 64MB AGP
---------------------

radeczech

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 16 Srpna 2006, 18:01:40 »
zkoušel jsi ještě možnost spusti instalci v záchranném režimu, taky mi instalace zatuhávala, ale přes záchranný režim se mi to podařilo nainstalovat
THE ONLY WAY FORWARD IS TO GROW.
THE ONLY WAY TO GROW IS TO EXPAND BEYOND THE BOUNDARIES OF WHAT WE KNOW INTO UNCHARTED AREAS OF THE UNKNOWN.
THE UNKNOWN BEING THE ONLY SOURCE OF NEW KNOWLEDGE.

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #4 kdy: 19 Srpna 2006, 09:18:52 »
Citace: lumbi
Mam nejakou znicenou CDmechaniku a pri nabihani live ubuntu mi to vytuhne takze se mi ani nepodari spustit instal... jak instalaci provest jeste z bootovaci nabidky? Predem diky.
Nelze. Pro instalaci z textového režimu slouží AlternateCD, které je spolu s primárním a spustitelným DesktopCD dostupné z jakéhokoliv serveru nabízejícího stažení Ubuntu 6.06 LTS.

radeczech

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 28 Srpna 2006, 20:31:20 »
Když jsem zkoušel naposled instalovat ubuntu, tak jsem sice v poho nabootoval a spustil instalaci z klasického DesktopCD, ale vždy v nějaké kroku instalace se mi to zaseklo, především u rozdělení disků. Skvělá volba pak bylo AlternateCD :-) sice mi při poslení fáze instalace zmizel obraz do černé obrazovky a neviděl jsem a nevěděl, co se děje až do doby, kdy se otevřela dvířka od CD-ROMky, ale Ubuntu se v pořádku nainstalovalo...
THE ONLY WAY FORWARD IS TO GROW.
THE ONLY WAY TO GROW IS TO EXPAND BEYOND THE BOUNDARIES OF WHAT WE KNOW INTO UNCHARTED AREAS OF THE UNKNOWN.
THE UNKNOWN BEING THE ONLY SOURCE OF NEW KNOWLEDGE.

lumbi

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 29 Srpna 2006, 06:59:23 »
Ano muzu potvrdit ze alternate CD distribuce mi bezproblemove nainstalovala Ubuntu i na mul krumpl, i kdyz za dlouhou dobu a to  kvuli stare mechanice
---------------------

CzechBoy

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 08 Září 2006, 11:13:22 »
Tak jsem taky zkousel instalovat Kubuntu Live CD a kdyz mi to uz po ctvrte spadlo (vzdy na jinem miste se prestalo tocit cd a pc pracovat) tak uz to vzdavam... s timhle pristupem se opravdu nedivim ze lide radsi koupi WinXP nes si rvat vlasy s takovouto instalaci.. jinak mam pomerne novy pc s uplne novou DVD-RW mechanikou....  jeste zkusim ten alternate CD ale tim pak koncim.... linux asi opravdu neni pro normalni lidi ;)

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #8 kdy: 08 Září 2006, 11:34:52 »
Citace: CzechBoy
Tak jsem taky zkousel instalovat Kubuntu Live CD a kdyz mi to uz po ctvrte spadlo
Nejspis mate spatne stazene ISO nebo spatne vypalene CD.

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #9 kdy: 08 Září 2006, 11:49:39 »
Citace: CzechBoy
Tak jsem taky zkousel instalovat Kubuntu Live CD a kdyz mi to uz po ctvrte spadlo (vzdy na jinem miste se prestalo tocit cd a pc pracovat) tak uz to vzdavam... s timhle pristupem se opravdu nedivim ze lide radsi koupi WinXP nes si rvat vlasy s takovouto instalaci.. jinak mam pomerne novy pc s uplne novou DVD-RW mechanikou....  jeste zkusim ten alternate CD ale tim pak koncim.... linux asi opravdu neni pro normalni lidi ;)
Před zavedením CD jste měl z nabídky zkontrolovat, zda bylo CD vpořádku (staženo a vypáleno). Alternate CD může být také řešením.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.