Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zklamání z ubuntu Intrepid - přechod na linuxmint nebo debian?  (Přečteno 11269 krát)

pozortucnak

• Návštěvník
Jsou tu jisté věci které se mi poslední dobou na ubuntu nelíbí...
Jak si mám v novém ubuntu nastavit vzhled kde3 aplikací?
Jak mám vůbec nainstalovat kde3 aplikace například kcontrol nebo yakuake?
Když už se teda smířím s tím ze přejdu na kde4 aplikace, jak mám donutit konqueror yakuake... aby na sebe vzaly vzhled který jsem kde4 aplikacím nastavyl v systemsettings?
Vím jak sem nastavuje vzhled kde4 aplikacím ale například takový konqueror tyto nastavení totálně ignoruje...
Myslíte si že například v takovém linuxmint nebo debianu budou oddělené kde3 a kde4 aplikace jako tomu bylo v ubuntu do teď?

Fracty

• Stálý člen
  • **
Re: zklamání z ubuntu Intrepid - přechod na linuxmint nebo debian?
« Odpověď #1 kdy: 28 Října 2008, 10:22:40 »
dovolte abych se usmál, tak zaprvé, přejmenujte si název threadu > na KUBUNTU zřejmě a nestěžujte si na ubuntu jako takové
a za druhé používejte si co chcete a nestěžujte si na to, na co si právo stěžovat nemáte, vzhledem ke GNU GPL...

pozortucnak

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Října 2008, 10:36:20 »
 ;D
Ale například jak nastavit vzhled konqueroru to je úplně normální dotaz...

pozortucnak

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 28 Října 2008, 11:23:53 »
Mimochodem, skutečně mi nikdo s tím vzhledem konqueroru neporadí?
Nikdo nevíte?  :( :(

okoun

• Stálý člen
  • **
  • Debian --> Mandriva --> Ubuntu
    • http://www.okouns.wz.cz
« Odpověď #4 kdy: 29 Října 2008, 15:27:46 »
no tedy myslím si, že právě proto tady je ubuntu fórum, aby mohl člověk napsat svůj názor, tedy i stěžovat... myslím, že kdyby tady měli všichni odpovídat tímto způsobem, tak to můžeme rovnou zabalit.

nicméně zkuste debiana tam nainstalujte KDE3 a bude to v pohodě.
Ubuntu-64 bit 8.10 na: P4 DC -64 bit, ati HD 3870 a na: Athlonu 3000+ -64 bit, ati x1800 GTO, Ubuntu-32 bit 9.04 na notebooku MSI

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 29 Října 2008, 17:05:36 »
Keď už ste pri tých distrách. Neviete o niečom čo by malo tak ako II kernel 2.6.27??? Mám stále problém s tou grafikou. Ale zas chcem aj wifi. A neviem či to je problém v jadre, alebo v niečom inom. Viem, že Mint má jadro staršie. Neviem ako je to momentálne v debiane. Určite by som ale rád niečo čo je po česky a z debianu vychádza. Ono najlepšie by bol funkčný II. :-)

umiyaki

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 29 Října 2008, 17:08:18 »
no tedy myslím si, že právě proto tady je ubuntu fórum, aby mohl člověk napsat svůj názor, tedy i stěžovat... myslím, že kdyby tady měli všichni odpovídat tímto způsobem, tak to můžeme rovnou zabalit.

nicméně zkuste debiana tam nainstalujte KDE3 a bude to v pohodě.

Naprosto souhlasím. Já bych si "pozortučňáka" (:-)) netroufal tak tvrdě kritizovat. Obecně KDE je pro mě strašně nestabilní manažer a KDE 4 degraduje svoji stabilitou Kubuntu na úroveň Win2K a to jsem ještě přimhouřil všech osm očí.

Než odejdete k Debianu nebo jinému distru, zkuste Ubuntu s Gnome nebo Xubuntu s Xfce.  ;)
"Prvním stupněm debility je pocit geniality."
Notebook HP 530 - Ubuntu 10.04; PC P4 2.8GHz - Ubuntu 10.04

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
« Odpověď #7 kdy: 29 Října 2008, 17:30:38 »
A proč nezůstaneš u 8.04? Pokud funguje, není důvod přecházet...

okoun

• Stálý člen
  • **
  • Debian --> Mandriva --> Ubuntu
    • http://www.okouns.wz.cz
« Odpověď #8 kdy: 29 Října 2008, 17:45:09 »
no nevim obecně zastávám názor, že lepší než používat kubuntu je raději používat debian s KDE či madrivu 2009, kubuntu se moc nepovedlo :( nedá se srovnávat s ubuntu
Ubuntu-64 bit 8.10 na: P4 DC -64 bit, ati HD 3870 a na: Athlonu 3000+ -64 bit, ati x1800 GTO, Ubuntu-32 bit 9.04 na notebooku MSI

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 29 Října 2008, 19:11:59 »
Tak debian má jadro 2.6.26. Tak musím sa nejako uspokojiť bud bez wifi, alebo bez riadnej grafiky.

pozortucnak

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 29 Října 2008, 19:57:15 »
Citace

Třeba proto že v novém ubuntu jsou nové verze programů třeba nový VLC...

Citace
Naprosto souhlasím. Já bych si "pozortučňáka" (:-)) netroufal tak tvrdě kritizovat. Obecně KDE je pro mě strašně nestabilní manažer a KDE 4 degraduje svoji stabilitou Kubuntu na úroveň Win2K a to jsem ještě přimhouřil všech osm očí.

Nikde jsem nepsal že používám kubuntu... používám Xubuntu ;D

Jenže ať jsem použil qgtkstyle nebo qtcurve pořád některé kde4 aplikace (krusader, yakuake, konqueror...)  používají styl Oxygen...

Citace
nicméně zkuste debiana tam nainstalujte KDE3 a bude to pohodě.

No já bych raději spíš to  "neumim nakonfigurovat debian" ale s aktuálnímy balíky jako má v ubuntu... proto uvažuji nad linuxmint...

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 29 Října 2008, 19:59:07 »
Linux Mint ak sa nemylim momentalne vychádza z HH. Ale za pokus to určite stojí :-)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #12 kdy: 29 Října 2008, 20:02:25 »
Jadro 2.6.27 ma uz spousta dister - treba nova Mandriva,Mepis,  nebo Dreamlinux - chod na stranku www.distrowatch.com a neco si uz vyberes. A ses presvedcenej ze ta 27cka vyresi tvuj wifi problem? :D   
« Poslední změna: 29 Října 2008, 20:06:30 od hase »
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #13 kdy: 29 Října 2008, 20:07:29 »
Citace

Třeba proto že v novém ubuntu jsou nové verze programů třeba nový VLC...

a co ti v Ubuntu HH brani ten VLC nainstalovat? Momentalne mam nainstalovane 0.9.5

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #14 kdy: 29 Října 2008, 20:09:35 »
Spider

mimochodom to starsie VLC bolo 100x lepsie :D Po niekolkych aktualizaciach sa s tym novym VLC akosi neviem skamaratit

col_boggy

• Host
« Odpověď #15 kdy: 29 Října 2008, 20:13:12 »
no nevim obecně zastávám názor, že lepší než používat kubuntu je raději používat debian s KDE či madrivu 2009, kubuntu se moc nepovedlo :( nedá se srovnávat s ubuntu
uhh. kubuntu vs. ubuntu možná. ale srovnávat kubuntu s mandrivou 2009 (kde4)? taky jsem to viděl jako skvělý nápad. distro na rpm balíčcích, něco jako svižnější suse (nzt, nesměj se mi za to..).. velmi špatný nápad. v životě jsem neviděl méně stabilní distro, působilo to, jako kdybych ho měl na svědomí já :D

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #16 kdy: 29 Října 2008, 20:15:24 »
Jadro 2.6.27 ma uz spousta dister - treba nova Mandriva,Mepis,  nebo Dreamlinux - chod na stranku www.distrowatch.com a neco si uz vyberes. A ses presvedcenej ze ta 27cka vyresi tvuj wifi problem? :D   
No myslím, že hej. Bohužiaľ pri HH mi to žiadnym spôsobom nešlo. V jednej diskusii na ubuntuforums.com som sa dočítal, že karta je podporovaná až od jadra 2.6.27-2. Takže teraz na II z wifi problém nie je. Ale grafika na Intel X3100 je takmer nepoužiteľná. Ale o tom som tu už písal inde. Preto by som chcel skúsiť aj niečo iné. Či je problém u mňa, v jadre, v xorg-u, či to urobí každé distro alebo to robí len ubuntu.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #17 kdy: 29 Října 2008, 20:17:40 »
tak si tam daj trebars ten Mepis - to uz ma 27-3. a je to debian-distro, tak bude vela veci rovnakych

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #18 kdy: 29 Října 2008, 20:22:07 »
Cez noc stiahnem obe. Zajtra skúsim čo to povie. Inak dík za tú stránku. Za 2 roky som na nej nebol ani raz. A čo všetko sa tam človek nedozvie :-)

pozortucnak

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 29 Října 2008, 21:15:25 »
Linux Mint 4.0 Debian Edition je postaveno na debian-testing... asi to vyzkouším... to bude bordel!!... mix debian-testing/debian-unstable/ubuntu-Intrepid ;D ;D ;D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.