Doplnění chyby:
Chyba se objevuje od prvního dne činnosti systému, takže prvně jsem hledal ovladače, ty jsem nainstaloval a zdálo se to v pohodě. Poté se chyba začala projevovat až po delší nepřetržité činnosti. Na linuxech mi nikdy moc dobře nejela(SuSe,RedHat) se Slaxem problém nemá, tak jsem počítal, že s Ubuntu to bude také v pohodě a ouha... problém je asi v těch ovladačích od MSI... zkoušel jsem starou SB128(creative jedou vždy a na všem) pohodě...
Doplnění infa:
Desku jsem kupoval před 8 lety speciálně na přetaktování... dá se nataktovat ještě na víc až na 2.4GHz(což už jde oproti 1.8GHz) ,ale už je potřeba zásah do desky, pájení odporů, přidání kondíků atd. Už dva roky jede na 1,8GHz(2500+) a je naprosto stabilní (vše uvedeno do původního stavu před taktováním) , mám tam pořádnej průvan, ještě z dob taktování :-)) (29st.C na CPU, 25 v bedně) jen SuSe,RedHat a Ubuntu jí "nevoní"...
Paměti jsem testoval a jsou bez chyby(100%úspěšnost). Případnej studeňák, pokud by tam byl, tak se neprojevil, poohýbal jsem vše, co se dalo(i desku).
O něco jsem ale pokročil... dva dny jsem nechal jet VLCplayer(nepřehrával jsem z netu) a v pohodě... předtím jsem přehrával na Totemu, takže už jedině špatná instalace přehrávače???... ale stejně mi to nejde do hlavy. Pokud by to bylo kodekem,tak tu samou písničku nepřehraje, ale ona jo. Pokud instalací, tak by se to mělo projevit také pokaždé a ne jen až za určitou dobu... Tak mě napadlo, zda na YouTube neměli v tý době nějakej výpadek(bylo to většinou mezi 3-4h ráno). Pokud by to byla HW chyba, tak už jedině HDD, kde je SWAP(vadné clustry tam mám, ale jsou opravené nebo zakázané)... je to ten 2GB... zkusím ještě SWAP přemístit jinam. Jinak už fakt nevím... dnes budu znova testovat, ale s netem, tak uvidíme...