Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Výpadek proudu u přechodu na 8.10 (vyřešeno)  (Přečteno 1858 krát)

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
Výpadek proudu u přechodu na 8.10 (vyřešeno)
« kdy: 01 Listopadu 2008, 10:30:23 »
Zdravím, všechny balíky se mi kvůli výpadku proudu nenainstalovaly a tak se objevilo pár problémů...když dám "sudo apt-get upgrade", vypíše to:

Kód: [Vybrat]
0 aktualizováno, 0 nově instalováno, 0 k odstranění a 449 neaktualizováno
Těch 449 balíků ale nevím jak aktualizovat. Když najedu do Systém > Správa > Správce aktualizací, napíše mi to "částečné povýšení systému", což by bylo ok, po potrvzení to ale napíše:

Kód: [Vybrat]
An upgrade from "intrepid" to "hardy" is not supported with this tool
Nejsem sice angličtinář, ale mate mě tam to "intrepid to hardy", nemělo by to být naopak? A nevím, v jakém nástroji bych tuto podporu měl zapnout..když najedu do Systém > Správa > Zdroje softwaru, tak....tak tam vlastně nenajedu, jen to problikne, vůbec se tam nedostanu. V sources.list už je vše nastaveno na "intrepid", sudo apt-get update sice funguje, proběhne vše bez problémů, ale těch 449 aktualizací mi tam prostě chybí, jen nevím, jak je tam dostat..:( Přihlašovací obrazovka je už trošku jiná, vzhled bude předpokládám už z verze 8.10. Jádro tam mám ale 2.6.24-21-generic, myslím, že v 8.10. je jiné. A ovladače na ATI, které mi normálně běžely už taky nefungují, bliká tady na mě z metru 60HZ v kravském rozlišení, ale to bych pak už vyřešil
« Poslední změna: 03 Listopadu 2008, 07:50:13 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
Re: Výpadek proudu u přechodu na 8.10
« Odpověď #1 kdy: 02 Listopadu 2008, 10:19:33 »
Nikdo se nesetkal s nedokončeným neúspěšným přechodem? :(
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 02 Listopadu 2008, 12:50:59 »
Nikdo se nesetkal s nedokončeným neúspěšným přechodem? :(
Smarja, udelej cistou instalacku!!! Ja mam / a /home na solo oddilech a po ciste instalaci mam nastaveni jako z Hardyho. Staci doinstalovat pouze programy a conky, xpenguins, titulky v mplayeru, vse je jako v Hardy!! Tohle bych doporucil udelat kazdemu, pak problemy s prechodem a upgrade pres update managera nebudou, protoze nebudou nutne.. :)
« Poslední změna: 02 Listopadu 2008, 13:03:42 od Pepe999 »

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #3 kdy: 03 Listopadu 2008, 07:38:12 »
"sudo apt-get dist-upgrade" by mohlo zabrat
ale také bych spíše doporučil čistou instalaci.

Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #4 kdy: 03 Listopadu 2008, 07:49:51 »
Tak jsem to vyřešil..co se týká té čisté instalace, moc se mi do toho nechce, pač veškeré konfigurační soubory mám dojem, že nejsou jenom v /home..ale nevím, možná jsou, zas tak tomu nehovím :) Když mám nastavený třeba "mutt" a X dalších aplikací, všechno bych po nainstalování čisté instalace se zachováním /home tam zase měl?? Ten konzolový příkaz na povýšení jsem hledal, díky :)

Každopádně povýšení se mi podařilo takhle: Nejdřív po zadání "apt-get upgrade" mi to vypsalo názvy všech těch 449 aktualizací a já ji jednu po druhé instaloval ručně :)...asi po polovině jsem to restartnul, najela přihlašovací obrazovka a nefungovala klávesnice..nefungovala ale jen v tom řádku, kde se přihlašuje, ctrl+alt+F1 fungovalo, takže v tty jsem fungoval normálně...takže jsem to vyřešil tak, že po restartu jsem vybral jiné jádro, které fungovalo, najel jsem normálně do systému a běžným způsobem "částečně povýšil"..vše proběhlo ok, po restartu již naběhlo 8.10...

Bohužel bez grafiky :) To jsem si ale říkal, že je banalita, starým způsobem jsem ze synapticu odstranil všechny balíky obsahující FGLRX, abych mohl nainstalovat ovladače z ati.com, po vymazání balíků a následném restartu mi X server již nenaběhl :)) Po najíždění do systému se mi objeví jen tty a můžu fungovat pouze v konzoli. Nevím, proč nefunguje klasický způsob instalace ati ovladačů = v tty:

sudo /etc/init.d/gdm stop
sudo sh atiblabla.run

Teď jsem v práci a nepamatuju si přesně hlášku, kterou to vypíše, ale zkusím jí sem napsat, případně založím nové vlákno, pač problém s přechodem je vyřešen...Každopádně ty ovladače začne rozbalovat, ale pak nastane nějaká ta chyba a tím instalace ovladačů končí :(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.