Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: xfce na dapperovi - nefunkčnost po instalaci  (Přečteno 1596 krát)

frey

• Návštěvník
xfce na dapperovi - nefunkčnost po instalaci
« kdy: 16 Srpna 2006, 14:40:00 »
Mám problém s XFCE, nainstaloval jsem kubuntu a chtěl jsem trochu odtučnit prostředí, tak jsem se rozhodl pro xfce (nechme stranou to jak by bylo výhodné začínat s xubuntu nebo z ubuntu, používám dost kde aplikací). Nainstaloval jsem normálně pomocí aptu všechny ty balíčky, co potřebuje xfce (v synapticu jsem vyhledal xfce v popisu a názvu a všechno označil k instalaci) a pak se přihlásil do xfce očekávaje známé xfce prostředí. Něco se ale zvrhlo, xfce nefunguje dobře, nabídky jsou prázdné, panely se nenahrávají při spuštění (po ručním spuštění fungují), pravým tlačítkem na panelech nevyvolám nabídky, když zmáčknu alt+f2 okýnko spouštěče vyskočí, ale hned zmizí. Prostě se to chová divně.
Zkusil jsem nainstalovat xubuntu-desktop, ale chování se nezměnilo. Nejhorší je to chování xfrun4, to je zásadní věc kterou potřebuju.
Setkal se někdo s podobným chováním? Nějaké nápady na nápravu?

Robert

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 16 Srpna 2006, 14:57:05 »
správný postup je nainstalovat xubuntu-desktop, který si stahne všechno a jen to co potřebuje. nejspíš ste si tou manuální instalací "všeho co má v názvu a popisu xfce"  dostal do systému spoustu balastu, kterej se teď pere mezi sebou. Můžete zkusit podle historie instalací všehcno zase odisntalovat a pak mu strčit jen ten xubuntu-desktop. ale bez záruky. lepší radu nemám

kremso

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 17 Srpna 2006, 00:32:03 »
Alebo staci stiahnut si oscillation installer, ten xfce kompiluje zo zdrojakov, takze bude troscka rychlejsi. Treba si ale dat pozor na zaivslosti, instalator ich nekontroluje vsetky, a je neprijemne po hodine kompilacie zacinat odznova, kvoli nejakej "blbej" libke.

Ak by bol zaujem, mozem dat nejake zavislosti, co instalator neskontroluje.

frey

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 19 Srpna 2006, 09:36:44 »
Díky za rady. Nakonec jsem to "vyřešil" tak, že jsem v synapticu vyhledal všechno co mělo něco společnýho s xfce a odinstaloval a pak nainstaloval xubuntu-desktop. Řešení není ještě úplně ideální (pořád nefunguje xfrun4, ale místo toho používám fbrun není sice tak komfortní, ale aplikaci spustí...) ale nějak to už funguje a je to použitelné. Každopádně děkuju za nápady!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.