Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Human Theme  (Přečteno 4895 krát)

peedee

• Aktivní člen
  • *
Human Theme
« kdy: 03 Listopadu 2008, 13:38:23 »
Ahojky. Upgradoval jsem z HH na II. Je tam lehce upravene Human Theme, ktere se mi moc nelibi (sipky v menu, ukazatele prenosu atd.). Jde tam nejak nacpat do z HH? Diky.

kajobert

• Aktivní člen
  • *
  • Ubuntu beginner
Re: Human Theme
« Odpověď #1 kdy: 03 Listopadu 2008, 15:20:00 »
Nevim jestli je na gnome-look.org
tak sem ho upravil a upnul na moje FTPko ;)
Stáhni si ho ->TADY<-

Pokud to nevíš, nainstaluješ ho:
Systém -> Volby -> Vzhled a do toho okna ten soubor jenom přetáhni (Drag'n Drop) mělo by tam přibýt 'Human z HH'
nejsem si jistej jestli to pude. tak dej kdyžtak vědět
OMLOUVÁM SE ZA STUPIDNÍ POST (viz. výše) ^^

Acer ASPIRE 5315: 1.73GHz/1.5GB-RAM/120GB-HDD/Intel X3100-358MB(sdílená)/15,4" 1280x800/WiFi Atheros ar5007eg first boot: K/Ubuntu 9.10 (Linux since 07.2008) | FF,Kopete,Skype,Amarok,VirtualBox+LiteXP sec. boot: Win. 7 | Chrome,Pidgin,PhotoFiltre Studio,InDesign/Illustrator/Flash(trial:D) ^^

peedee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 03 Listopadu 2008, 17:45:35 »
Nevim jestli je na gnome-look.org
tak sem ho upravil a upnul na moje FTPko ;)
Stáhni si ho ->TADY<-

Pokud to nevíš, nainstaluješ ho:
Systém -> Volby -> Vzhled a do toho okna ten soubor jenom přetáhni (Drag'n Drop) mělo by tam přibýt 'Human z HH'
nejsem si jistej jestli to pude. tak dej kdyžtak vědět

Tak tomu rikam konstruktivni odpoved:)

Bohuzel v II zrejme neco chybi: "Tento motiv nebude zobrazen jak bylo zamysleno, protoze pozadovany system motivu GTK+ "ubuntulooks" neni nainstalovan". To se mi ukazalo i kdyz jsem motiv z HH jen zkopcil. Nevim, co je zamysleno pod "ubuntulooks".

Jeste jednou diky a dalsi pomoc vitam:)
« Poslední změna: 03 Listopadu 2008, 17:47:20 od peedee »

kajobert

• Aktivní člen
  • *
  • Ubuntu beginner
« Odpověď #3 kdy: 03 Listopadu 2008, 18:24:56 »
zkus:

Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install gtk2-engines-ubuntulooksnebo 'klikacim' způsobem: Systém -> Správa -> Správce balíků Synaptic
no a tam zkus vy"hledat" balíček gtk2-engines-ubuntulooks
Nejsem si jistej jestli pro II neni jiná verze :-?

Acer ASPIRE 5315: 1.73GHz/1.5GB-RAM/120GB-HDD/Intel X3100-358MB(sdílená)/15,4" 1280x800/WiFi Atheros ar5007eg first boot: K/Ubuntu 9.10 (Linux since 07.2008) | FF,Kopete,Skype,Amarok,VirtualBox+LiteXP sec. boot: Win. 7 | Chrome,Pidgin,PhotoFiltre Studio,InDesign/Illustrator/Flash(trial:D) ^^

peedee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 03 Listopadu 2008, 18:26:59 »
zkus:

sudo apt-get install gtk2-engines-ubuntulooksnebo 'klikacim' způsobem: Systém -> Správa -> Správce balíků Synaptic

To mi zase pro zmenu vyhodilo ubuntu-desktop a napr. synaptic byl "bez tematu".. tak jsem to zase vratil... Ja nevim proc menej schema  ???

kajobert

• Aktivní člen
  • *
  • Ubuntu beginner
« Odpověď #5 kdy: 03 Listopadu 2008, 18:29:58 »
tak di pls. do /usr/share/themes/Human a zkopči mi obsah a hoď to třeba na uloz.to ;) (zabalený prosím ;D)

JohnyN

• Host
« Odpověď #6 kdy: 03 Listopadu 2008, 18:30:45 »
zkus:

To mi zase pro zmenu vyhodilo ubuntu-desktop a napr. synaptic byl "bez tematu".. tak jsem to zase vratil... Ja nevim proc menej schema  ???

http://tombuntu.com/index.php/2007/09/18/theme-applications-running-as-root-in-ubuntu/

kajobert

• Aktivní člen
  • *
  • Ubuntu beginner
« Odpověď #7 kdy: 03 Listopadu 2008, 18:35:31 »
...
http://tombuntu.com/index.php/2007/09/18/theme-applications-running-as-root-in-ubuntu/
To bych nedělal ;) Radši nech to jak to bylo předtim ;) myslim to, že bez Ubuntu-Desktop by mohly bejt jiný problémy ;)
když mi zkopčíš tu složku tak se zkusim kouknout do zdrojáku abych zistil jakej engine II používá a zkusim to téma přepsat ;)

peedee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 03 Listopadu 2008, 19:38:55 »
tak di pls. do /usr/share/themes/Human a zkopči mi obsah a hoď to třeba na uloz.to ;) (zabalený prosím ;D)

Takze tady: http://uloz.to/910435/human-II.tar.bz2 je HumanTheme z II ;) Snad to nejak vykouzlis :) Diky!

peedee

• Aktivní člen
  • *

JohnyN

• Host
« Odpověď #10 kdy: 03 Listopadu 2008, 19:45:51 »
...
To bych nedělal ;) Radši nech to jak to bylo předtim ;) myslim to, že bez Ubuntu-Desktop by mohly bejt jiný problémy ;)
když mi zkopčíš tu složku tak se zkusim kouknout do zdrojáku abych zistil jakej engine II používá a zkusim to téma přepsat ;)

Ubuntu-desktop je metabalík, odinštalácia nič nespôsobí.

kajobert

• Aktivní člen
  • *
  • Ubuntu beginner
« Odpověď #11 kdy: 03 Listopadu 2008, 20:39:29 »
-> J.N. Já sem jen opatrnej ;D sem Linuxovej nováček, takže bych nerad aby si někdo kuli mě zmrvil systém ;)
nebere si ubuntu-desktop sebou i nějaký další balíky?

Co se tejká toho THEME, atk tě musim bohužel zklamat :( Bez toho enginu ubuntulooks to bude vypadat jako HUMAN z II :(
Takže buď oželit ubuntu-desktop a použít to téma co sem ti poslal + zkopírovat do /root aby ROOTaplikace vypadaly normálně. (podle J.N.)
Nebo si zkusit někde najít starý human theme ;) koukni na gnome-look.org třeba tam bude ;)
nebo tam zkus najít nějakou jeho odnož a pak si zase změň barvy a tak v nastavení toho tématu ;) (v tom okně Vzhled, ale asi víš jak se upravujou témátha ;))

edit 3.11.2008 20:45

pro J.N.:

ubuntu-desktop:
The Ubuntu desktop system
This package depends on all of the packages in the Ubuntu desktop system

It is also used to help ensure proper upgrades, so it is recommended that
it not be removed.
« Poslední změna: 03 Listopadu 2008, 20:46:44 od kajobert »

JohnyN

• Host
« Odpověď #12 kdy: 03 Listopadu 2008, 21:30:41 »
Tak v najhoršom prípade ubuntu-desktop znova nainštalovať. Ale nikdy sa mi nestalo, že by odstránenie ubuntu-desktop spôsobilo problémy.

Citace
ubuntu-desktop is a metapackage (err, translate term from Gentoo-ese) , it's just an empty package with a bunch of dependencies, just like gnome or kde (they are empty, but depend on nautilus, konq, the libs, etc etc etc).

In short, yes, it's safe to remove ubuntu-desktop. Nothing will be lost.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2067
Je to názor admina ubuntuforums.org tak neviem  :)
Ale aj na tu na fóre som sa stretával iba s názorom, že to nespôsobí problémy. Aj keď je možné, že v meta balíky v II sú iné ako v HH. V Intrepide sú nejaké zmeny v APTe, napr. apt implicitne inštaluje aj navrhované balíky.

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
« Odpověď #13 kdy: 03 Listopadu 2008, 21:32:44 »
Tak v najhoršom prípade ubuntu-desktop znova nainštalovať. Ale nikdy sa mi nestalo, že by odstránenie ubuntu-desktop spôsobilo problémy.

Citace
ubuntu-desktop is a metapackage (err, translate term from Gentoo-ese) , it's just an empty package with a bunch of dependencies, just like gnome or kde (they are empty, but depend on nautilus, konq, the libs, etc etc etc).

In short, yes, it's safe to remove ubuntu-desktop. Nothing will be lost.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2067
Je to názor admina ubuntuforums.org tak neviem  :)
Ale aj na tu na fóre som sa stretával iba s názorom, že to nespôsobí problémy. Aj keď je možné, že v meta balíky v II sú iné ako v HH. V Intrepide sú nejaké zmeny v APTe, napr. apt implicitne inštaluje aj navrhované balíky.

mohlo by to způsobit problémy, pokud by se během životního cyklu II změnili závislosti toho balíku...

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
    • http://minastir.ic.cz
« Odpověď #14 kdy: 03 Listopadu 2008, 22:14:47 »
mohlo by to způsobit problémy, pokud by se během životního cyklu II změnili závislosti toho balíku...

To se ale děje zpravidla pouze při přechodu na vyšší verzi distribuce, takže se doporučuje, pokud se chci kvůli něčemu balíku ubuntu-desktop zbavit, tento doinstalovat před přechodem, který jinak velmi často končí problémy. (Tzn. na cca 6 měsíců do dalšího vydání je prakticky k ničemu) Nevím, jestli se to už v nových verzích nějak nevyřešilo (třeba si ho už instalátor instaluje před přechodem sám)...

Každopádně mimo přechod je jeho odebrání naprosto bezpečné.
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.