Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomalý chod 8.10  (Přečteno 1608 krát)

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
Pomalý chod 8.10
« kdy: 04 Listopadu 2008, 10:22:20 »
Od upgradování na novou verzi mám spíš problémy než radost..grafika po instalování ze správce nesvobodých ovladačů je neskutečně pomalá a bojím se použít ovladač z nvidia.com, abych nedopadljak doma s atinou = x server již nenaběhl. V Krusaderu když na něco kliknu nebo a tam udělám cokoliv, tak to má tak sekundu prodlevu, takže práce hrozná..a vrchol všeho je líná cdromka..ať vypaluju jakoukoliv navolenou rychlostí, vždy vypaluje jen 2x. Pomalost se projevuje i při kopírování, jedno blbé dvd kopíruju na hdd asi 15minut..nehledě na to, že když pracuje cdrom a něco mám v systému dělat, tak se pracovat prostě nedá..systém se zahltí a na všechno jsou tak sekundové prodlevy..v 8.04 vše bez problémů. Nesetkal se s tím někdo?

ps: systém je pomalý pouze v případě, kdy pracuje cdrom..jinak je to ok. Kromě teda toho krusaderu, ten je zpomalený taky. A grafika..no..Geforce 6600 sice není žádná sláva, ale 150fps a to ještě ztěžka je taky dost málo. To je určitě ovladačema, s tím si pohraju pak, hlavní je pro mě práce v krusaderu a rychlost cdromky
« Poslední změna: 04 Listopadu 2008, 10:38:16 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
Re: Pomalý chod 8.10
« Odpověď #1 kdy: 04 Listopadu 2008, 13:15:34 »
Nevim jak s tou nVidií, ale co se týče té ATI tak nechápu, v čem by u tebe mohl být problém. Když se koukneš ke mě do podpisu, tak máme čipově stejnou grafiku (pouze jiného výrobce) a mě jede absolutně v pohodě.

EDIT: Já jsem provedl čistou instalaci.
« Poslední změna: 04 Listopadu 2008, 13:45:35 od EuGenio »
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

umiyaki

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 04 Listopadu 2008, 13:26:49 »
Zeptám se opatrně, ale nemůže být problémem právě ten upgrade místo čisté instalace? Zkusil bych vyčlenit na disku místo, nainstalovat čistou instalaci ubuntu 8.10 a porovnat.
"Prvním stupněm debility je pocit geniality."
Notebook HP 530 - Ubuntu 10.04; PC P4 2.8GHz - Ubuntu 10.04

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #3 kdy: 05 Listopadu 2008, 08:45:17 »
EuGenio: S tou ATI, já ti řeknu, jak to bylo :) Podařilo se mi upgradnout z 8.04 na 8.10, používám slovo "podařilo", protože v polovině vypl proud a pc teda skončil. Pak jsem měl problém s doinstalováním, ale to se mi teda podařilo..8.10 naběhlo, ale bez 3D akcelerace. Chtěl jsem ovladače doinstalovat tak, jak jsem byl zvyklý...tzn sudo sh atiblabla.run. Ale pravda, že než jsem tohle udělal, tak jsem ze synapticu odmazal všechny balíčky, které obsahovaly FGLRX, aby tam nebylo nic a mohl jsem tak ovladače instalovat na "čistý systém"...po restartu a bez těchto balíčku už naběhlo jen tty a od té doby jsem X neviděl...zjistil jsem, které balíčky jsem odinstaloval, tak jsem je přes tty znovu nainstaloval, ale X už se nerozběhnul a instalace ovladačů pomocí sh ati.run nefungovalo. Tak jsem teda obnovil systém ze zálohy, ale dostal jsem se pro změnu do problému, který nejsem schopný vyřešit :( Problém řeším tady: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,29057.0.html

Asi byla blbost odinstalovávat ty balíčky a zkusit instalaci ovladačů i s těmi balíčky..já mám takový debilní zlozvyk z widlí, že než něco nainstaluju, tak všechno, co se týká toho problému musím odstranit. Ve widlích přehrávat ovladače z jednoho na druhý nebylo to pravé..vždy tam něco zůstalo, pak se to hádalo a byly pořád problémy...tady to asi prostě funguje jinak. Dělám na linuxu necelý rok a holt se pořád učím
« Poslední změna: 05 Listopadu 2008, 08:51:09 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #4 kdy: 05 Listopadu 2008, 09:50:11 »
Chtěl jsem ovladače doinstalovat tak, jak jsem byl zvyklý...tzn sudo sh atiblabla.run. Ale pravda, že než jsem tohle udělal, tak jsem ze synapticu odmazal všechny balíčky, které obsahovaly FGLRX, aby tam nebylo nic a mohl jsem tak ovladače instalovat na "čistý systém
Hmm, koukám že jsi udělal to nejhorší, co jsi mohl.
1) Kůli novému Xorgu nejsou ovladače stažené ze stránek ATI kompatibilní s Ubuntu 8.10 - korektně fungují pouze ovladače v repozitářích (je to nějaká beta s již funkční podporou Xorg 7.4 - hlavním nedostatkem je asi o 10% nižší výkon).

2) instalace pomocí instalátoru ze stránek ATI pomocí příkazu sudo ati... většinou ústí v problémy - často se stává, že po tomto příkazu funguje akcelerace pouze pro superusera.

3) Doporučil bych odinstalovat balík xorg-fglrx-driver, což by mělo systém přimět používat svobodný ovladač a mělo by se korektně spustit gr. prostředí. Potom nainstaluj ovladač z repozitářů přes správce hardware.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #5 kdy: 05 Listopadu 2008, 10:49:43 »
No, jak to tak čtu, myslím, že 8.04 zůstane, tam jsem měl vše odzkoušené a vše šlapalo..jen se tam bohužel nemůžu nalogovat kvůli té chybě v xsession-error, takže asi to vzdám, udělám čistou instalaci 8.04 a pobiju se s tím, abych to dal takového stavu, v jakém to bylo :/ Jen mě mrzí, že nad tím nalogováním jsem už nevyzrál..čekal jsem, že obnovím systém ze zálohy a normálně se to rozeběhne :(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.