Zdravím Tě také a to bez pocitu, že bych Tě měl zastřelit za kritický názor. Bohužel nám, kteří bychom i rádi pomohli nedáváš moc šancí. Píšeš zde o autě, které po pár týdnech jede pomaleji a chceš vědět, který šroubek není dotažený.
Mohl bych zde uvést x možností, které tento stav mohou způsobit. Možná bych začal u hardwaru, který může být příčinou problémů a který předchozí operační systém mohl zkousnout.
Mám podobný problém u počítače mého otce, kterého jsem přesvědčil, že linux je fajn, ale bohužel kombinace levných (Makro, a.s.) komponent, grafické karty GF 4400 MX a CRT monitoru dělá z instalace docela peklo a degraduje výkon a stabilitu Ubuntu.
Teď jsem si uvědomil, že uvádíš práci na dvou platformách (Intel, AMD). Možná by pomohlo se rozepsat trošku podrobněji o tom, z čeho jsou oba počítače (nebo víc) složeny.
Přeci jenom u Ubutnu 8.04.1 HH jsem byl většinou se stabilitou spokojen. Takže rád uslyším kritický názor, ale je to stejné jako u programování. Když něco nejde, chce to testovat po menších částech :-)
Takže, přeji úspěch ...