Ahoj.
Stahl jsem si Ubuntu-6.06-desktop-Amd64 a pokusil se nainstalovat na HD na sestavu, kde doposud bez problemu bezely XP. Vysledkem je, ze pri bezne instalaci mi LCD napise No Sync a nevidim nic.
Zkousel jsem cesky i anglicky, safe vga mode.
Pak jsem si jeste stahnul Ubuntu-6.06-desktop-i386 a vysledek je stejny.
Jednou se mi pri zkouseni, co uvodni menu snese ( s tim ...-AMD64 ) podarilo dostat do stavu, ze se objevila tabulka Failed to start X server ( your graphical interface ). It is likely that it is not set up correctly. Would you like to view the X server output to diagnose the problem? A okamzite se rozhazely zcela nesmyslne radky doleva a doprava. Na poslednim bylo See "man sudo_root" for details.
Zde jsem se po nekolika poklepanich na Enter dostal do prikazoveho radku a jsem schopen pouzivat prikazy jako ls, cd, man apod.
Hledal jsem ve foru a wiki, ale nic podobneho jsem nenasel. Problemu s ovladaci je hodne, ale vzdy to resi az je aspon nejak nainstalovany system. Ja nedokazal ani naformatovat disk.
HW:
nb Asus A8N-E nForce4 s.939
RAM 1x DDR Kingston 512MB 400MHz
CPU AMD 64 X2 4200+
HD Seagate Sata 200GB - zatim WXP, možno zformátovat
DVD LG 4165
VGA Radeon X800XL 256MB Pci-e Gigabyte
Zkousel jsem i vyhodit Radeon a dat tam S3 Trio64V+ PCI ale zase No sync.
LCD mam starsi s Dsub. Zkousel jsem ( Radeon ma Dsub i DVI ), po No sync dat redukci do DVI, ale tam taky nic nebylo.
diky