Bodie: Tak teď jsi přesně vystihl právě mě...vzhledem k tomu, že na linuxu dělám necelý rok a hodně, ale opravdu HODNĚ mě zaujal a proto se bezhlavě pouštím do veškerých pokusů, co najdu tady na fóru, případně někde jinde..Bratr dělá na linuxu hodně dlouho a dospěl ke stejnému názoru, jako právě ty...i on o svá data přišel (jen na widlích) a tak on je od té doby asi pečlivější. Já je na widlích ztratil taky a tehda jsem přišel opravdu o všechno a od té doby (asi 10 let) se nic podobného nestalo, takže věřím, že po této zkušenosti se mi nic nestane už ani v linuxu. Ale abych se vrátil, bratr jako správce sítě taky v žádném případě nepřechází z distra na distro a varoval mě...samozřejmě Ladík si nedal říct a řekl si "přece na novém distru ta podpora HW musí běžet rozhodně líp než na starší, neee??? To je přece logické"

Sám říkal, že až si počte na fóru, jaké problémy s novým distrem jsou, případně, pokud bude stabilní a bude přesně vědět jak, teprve se do nového distra pustí, evidentně na tom něco bude

...v práci samozřejmě používá LTS. Je pravda, že mně na 8.04 běželo uplně všechno, byl jsem jen zvědavý, to je vše. Teď 8.10 sice mám, ale....no, vzhledem k tomu, že používám hodně krusader, tak mi vadí ty odezvy...na něco kliknu, nebo roluju a je tam půlsekundová odezva, blbě se v tom pracuje. Nehledě na to, že nevím proč, ale nefunguje mi v krusaderu ALT+K, jakožto přepnutí do superuživatelského režimu..musím z konzole "sudo krusader"...a samozřejmě ovladače na ATInu, ovladače, které v současné době fungují ubírají výkon asi o 10%...jedinou výhodou, co v 8.10 vidím je konečně velmi jednoduché přepínání mezi síťemi, to je supr věc.
Jinak co se týká BACKUP, BACKUP, BACKUP, tak od doby, co jsem ztratil data ve widlích se tím samozřejmě řídím a BACKUP celého systému jsem si udělal:
http://wiki.ubuntu.cz/Z%C3%A1loha%20a%20obnova%20syst%C3%A9mu#ObnovaPři obnově došlo k chybě, dostal jsem se do logovací stránky, přihlásil jsem se a nemohl jsem se dostat do mého sezení..mohl jsem jen změnit režim na "záchranné gnome" a pak po přihlášení jsem se tam dostal, ale to jaksi v pořádku není...kdybych tohle sezení vyřešil, je vše ok. Řešil jsem to tady:
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,29057.0.htmlJenže bohužel

soubor se zálohou "system.tgz" stále mám..třeba to někdy ještě použiju.....
edit: a jo, tak mě napadá, že vlastně nemám, když je ten /home v řiti

)