Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VirtualBox + BattleLan  (Přečteno 4582 krát)

Vladkof

• Návštěvník
VirtualBox + BattleLan
« kdy: 06 Listopadu 2008, 18:05:56 »
Zdravím :)
win:  s kamarády často hrajeme starcraft po netu a k vzájemnému propojení pc přes net používáme prográmek zvaný BattleLan, který mezi našimi pc vytvoří jakousi lan(jako hamachi akorát že hamachi nefungovalo), aby bylo možné se ke mně připojit(mám veřejnou IP).
linux:
starcraft jsem chtěl rozjet pod wine ale nenašel jsem žádnou virtuální mechaniku která je potřebná ke spuštění hry(hru mám totiž v .iso souboru a ten .iso je nutný ke spuštění hry), proto jsem si nainstalovat VirtualBox, do něj nainstaloval windows, hru nainstaloval, spustil battlelan, spustil hru ale ouha, kamarádi se ke mně nemohou připojit.
jakoby ten battlelan přestal splňovat svou funkci a naše počítače nepropojil...přitom ve virtualboxu mi net jede bezvadně.
nevíte jak to udělat abych mohl v linuxech hrát starcraft tak jak ho hraju na windowsech???

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: VirtualBox + BattleLan
« Odpověď #1 kdy: 06 Listopadu 2008, 18:40:48 »
Virtualna mechanika v linuxe je adresar kam to iso pripojis. Cize musis si zistit vo winecfg aky adresar pouziva wine ako cd a tam potom pripojis ten iso subor napriklad pomocou gmountiso. Nemam teraz nainstalovane wine tak ak sa mylim tak ma opravte.
Co sa tyka toho programu. Nemas nahodou aktivovany firewall.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
« Odpověď #2 kdy: 06 Listopadu 2008, 19:03:02 »
pro připojení iso nemusíš ani instalovat žádný příkaz. stačí použít příkaz
Kód: [Vybrat]
sudo mount -o loop /cesta/k/iso /kam/pripojit

Vladkof

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 06 Listopadu 2008, 19:09:50 »
heh mno myslim že firewall je sem vypnul...
a jak by zněl ten příkaz na to připojení isa???
mam na mysli aby jsi mi uvedl nějaký příklad jak ho použít...
edit: lol :) sem to chvilku psal a mezitím tu už je odpověď :)
« Poslední změna: 06 Listopadu 2008, 19:17:02 od Vladkof »

Vladkof

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 06 Listopadu 2008, 19:25:31 »
jo a ten prográmek pod wine nejede >:( >:( >:(
se prostě spustí a hned vypne

EDIT:  takže to v tom virtualboxu nejede ani s vyplym firewallem >:(
« Poslední změna: 06 Listopadu 2008, 19:34:26 od Vladkof »

ulawak

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 06 Listopadu 2008, 21:19:23 »
VirtualBox dělá virtuálnímu počítači NAT. Je proto potřeba udělat portforwarding potřebných portů. Zadal jsem do googla "BattleLan NAT" a na prvním odkazu bylo, že se jedná o port 6112.

VBoxManage setextradata "Muj Guest" "VBoxInternal/Devices/pcnet/0/LUN#0/Config/BattleLanTCP/Protocol" TCP
VBoxManage setextradata "Muj Guest" "VBoxInternal/Devices/pcnet/0/LUN#0/Config/BattleLanTCP/GuestPort" 6112
VBoxManage setextradata "Muj Guest" "VBoxInternal/Devices/pcnet/0/LUN#0/Config/BattleLanTCP/HostPort" 6112

VBoxManage setextradata "Muj Guest" "VBoxInternal/Devices/pcnet/0/LUN#0/Config/BattleLanUDP/Protocol" UDP
VBoxManage setextradata "Muj Guest" "VBoxInternal/Devices/pcnet/0/LUN#0/Config/BattleLanUDP/GuestPort" 6112
VBoxManage setextradata "Muj Guest" "VBoxInternal/Devices/pcnet/0/LUN#0/Config/BattleLanUDP/HostPort" 6112

Za "Muj Guest" je potřeba napsat konkrétní název Virt. PC.  Ostatní položky snad budou souhlasit. Nevím určitě jestli jsou potřeba oba protokoly TCP i UDP.

Smazal jsem chybnou větu, že příkazy je potřeba spouštět s právy roota - to vede k tomu, že virtuální stroj není nalezen.
Možná to není port 6112. V případě, že je těch portů víc bych chtěl zdůraznit, že každá trojice (Protocol, GuestPort, HostPort) musí mít jedinečný (jinak libovolný) název (BattleLanUDP).
« Poslední změna: 09 Listopadu 2008, 10:35:30 od ulawak »

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 07 Listopadu 2008, 21:48:28 »
nooo tak pokud tomu dobře rozumím, tak battlelan je prostě vpn a jediné kde může být problém, je starcraft, ale ten pod wine jede úplně v pohodě, takže tenhle topic by se měl přesunout k tomu, jak si ten človíček vytovří vpn, aby se na něj ostatní připojili...

Vladkof

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 07 Listopadu 2008, 22:21:43 »
nooo tak pokud tomu dobře rozumím, tak battlelan je prostě vpn a jediné kde může být problém, je starcraft, ale ten pod wine jede úplně v pohodě, takže tenhle topic by se měl přesunout k tomu, jak si ten človíček vytovří vpn, aby se na něj ostatní připojili...
no starcraft jede vpoho akorát že battlelan má pod wine trochu problém...

Vladkof

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 07 Listopadu 2008, 22:44:20 »
takže jsem to včil zkoušel a toto mi to vypsalo:

VirtualBox Command Line Management Interface Version 1.6.6
(C) 2005-2008 Sun Microsystems, Inc.
All rights reserved.

[!] FAILED calling virtualBox->FindMachine(Bstr(argv[0]), machine.asOutParam()) at line 6768!
[!] Primary RC  = NS_ERROR_INVALID_ARG (0x80070057) - Invalid argument value
[!] Full error info present: true , basic error info present: true
[!] Result Code = NS_ERROR_INVALID_ARG (0x80070057) - Invalid argument value
[!] Text        = Could not find a registered machine named 'Windows XP Home'
[!] Component   = VirtualBox, Interface: IVirtualBox, {2d3b9ea7-25f5-4f07-a8e1-7dd7e0dcf667}
[!] Callee      = IVirtualBox, {2d3b9ea7-25f5-4f07-a8e1-7dd7e0dcf667}

a přitom si jsem téměř 100% jistý že název toho počítače je správně...
jo a jinak ty porty - koukněte semhle:http://home.comcast.net/~sonicsmart/battlelan.html

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 07 Listopadu 2008, 23:51:41 »
jak říkám, zapomeňte na battlelan, ale spíše si vytvořte vpn, návod jen na wiki a fóru také nějaký jsou...

Vladkof

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 08 Listopadu 2008, 10:48:38 »
to by bylo možná nejlepší ale vysvětli nějakým 4 kamarádům že si musí nainstalovat a nastavit jakousi VPN aby se mnou mohli hrát...

ulawak

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 08 Listopadu 2008, 10:52:12 »
Omlouvám se. Ty příkazy VBoxManage je potřeba spustit normálně jako uživatel. Žádné sudo. Virtuální počítač je v uživatelově domovském adresáři.
Ty porty bude nejlépe si zjistit přímo na vlastním počítači.
A taky bych fandil víc řešení s wine.  

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.