Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: sopcast ve firefoxu  (Přečteno 6103 krát)

iguana

• Aktivní člen
  • *
sopcast ve firefoxu
« kdy: 08 Listopadu 2008, 18:04:27 »
Zdravím. Používám program sopcast TV player (gsopcast) na přehrávání live přenosů sportovních utkání.
Na netu je možné najít přímé odkazy, kdy stačí kliknout a stream se v sopcastu rozbalí. Ve woknech se tento program po instalaci ihned nějak integroval z webovými prohlížeči (IE, Firefox). V ubuntu se tak nestalo a po kliknutí na ikonu se vždy objeví tento nápis: Firefox nemůže otevřít tuto adresu, neboť protokolu (sop) není přiřazen žádný program.
Muze mi někdo poradit, jak integrovat sopcast do firefoxu, prosím? Zkušel jsem to, ale nenašel jsem cestu přes aplikace a ni mediaplayerconnectivity.

gsopcast lze spustit i samostaně, ale před asi 2 měsíci přestal téměř načítat stanice, neví někdo čím to je?
Díky moc.

iguana

• Aktivní člen
  • *
Re: sopcast ve firefoxu
« Odpověď #1 kdy: 10 Listopadu 2008, 17:01:54 »
nikdo nepoužíváte sopcast přes firefox?
případně, umíte mi někdo poradit, jak instalovat jakýkoliv player/software tak, aby byl spustitelný ve firefoxu pokliknutí na příslušnou ikonu, prosím?
Díky.

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!

iguana

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 12 Listopadu 2008, 19:26:45 »
ne díky, mrknu na to a vyzkouším ... Díky

oyankee

• Host
« Odpověď #4 kdy: 12 Listopadu 2008, 23:24:20 »
Ahoj, tak jsem to tochu resil. GUI sopcastu jeste neni to prave orechove. Nasel jsem jedine(pro mne) funkcni reseni. Nalezl jsem zejmena zde http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=273321&page=3
Kdyz to zkratim:
Nejdrive je potreba mit nejnovejsi sp-sc .
Kód: [Vybrat]
wget http://download.sopcast.cn/download/sp-auth.tgz
tar xzvf sp-auth.tgz
sudo cp sp-auth/sp-sc-auth /usr/bin/sp-sc
Vytvorit si skriptik - treba sopcast.sh :
gedit sopcast.shDo neho vlozit :
#!/bin/bash
# prikaz,ktery spusti xterm a v nem sp-sc s vlozenou adresou z firefoxu
xterm -hold -e sp-sc $1 8900 8800 &
# 20s pocka(pokud je to malo a sp-sc nezacne prijimat,prehr se nemusi spustit. neni problem sleep prodlouzit)
sleep 20
#spust,jaky chces prehravac(vlc,totem,mplayer take funguji)
xine http://localhost:8800 &

Ulozit a nastavit :
chmod 755 sopcast.sh
Otevrit firefox a zadat misto adresy "about:config"

Tam kliknout pravym a dat Nova predvolba --> Retezec
Nazev pro predvolbu: network.protocol-handler.app.sop
Predvolba typu retezec: cesta ke skriptu sopcast.sh

Po kliknuti na odkaz sop://...  by melo vyskocit okno s vyberem aplikace. Mel by tam byt videt skript sopcast.sh. Pokud ne, i tak se uz da skrze toto okno soubor najit. Otevre se xterm, v nem bude videt, co se deje v sp-sc(napr. jestli stream jede ci ne) a po 20s se otevre okno prehravace.
Urcite by to chtelo vylepsit. Mozna jsem ted nekde udelal chybku,kdyztak se ozvete.
« Poslední změna: 24 Listopadu 2008, 16:46:49 od oyankee »

iguana

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 22 Listopadu 2008, 19:50:35 »
díky za návod, ale skončil jsem právě u vytvoření skriptíku: co to je? jak ho mohu vytvořit?

jinak mám stažený sopcast odsud http://linuxtoy.org/files/deb/gtk-sopcast_0.2.8-1_i386.deb a nainstalovaný. Funguje, ale ne z firefoxu
díky.

oyankee

• Host
« Odpověď #6 kdy: 24 Listopadu 2008, 17:20:08 »
Upravil jsem to. Proste si otevres textovy editor a vlozis tam ten kod.

iguana

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 28 Listopadu 2008, 21:15:59 »
udělal jsem to, jak jsi popsal, spustil se sp-sc a v něm běhal nějaký text furt dokola. Po 20 s a ani později se sopcast nespustil. co ted?

oyankee

• Host
« Odpověď #8 kdy: 28 Listopadu 2008, 23:16:32 »
Prehravac jsem tam dal xine, tak pokud ho nemas, dej si tam mplayer nebo co mas.Zmen si to ve skritpu. Ale s xine mi jdou streamy nejlepe. Nainstaluj si kdyztak balicek xine-ui. Ostatni zavislosti se doinstaluji.  Musis si s tim mozna trochu pohrat. Neni to moc user friendly reseni, ale funguje.Lepsi zpusob, jak spustit konkretni adresu jsem zatim nenasel.
Jinak, kdyz vidis, ze ti tam pobiha text dokola, je dobre si ho precist, popripade ho sem dat. Pravdepodobne ale vidis, co mas. Tedy vypis sp-sc o prubehu. Pokud si nechces instalovat jiny prehravac, muzes si ten stream zkusit rucne prehrat, jestli jede.
treba
mplayer http://localhost:8800 &

iguana

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 29 Listopadu 2008, 18:12:23 »
tak jsem nainstaloval xine, a funguje to asi v 50% případů. Ale to už asi problém signálu. Zprávy, které se objeví jsem chtěl poslat v příloze, stejně jako včera, ale nejde mi to. Hlásí mi to, že adresář pro přílohy je plný ...
Nicméně, moc díky, dnes to vyzkouším na NHL. Díky moc, paráda !!!!!!!

oyankee

• Host
« Odpověď #10 kdy: 29 Listopadu 2008, 18:42:40 »
Jojo, nektere kanaly jsou hold polomrtve. Jsem rad, ze funguje.

iguana

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 29 Listopadu 2008, 20:02:19 »
jj, díky moc, funguje to, NHL je online. je to vyřešeno. Díky moc a měj se fajn.

Mia44

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 24 Listopadu 2009, 19:37:12 »
Ahoj,
taky řeším sopcast, boužel jsem začátečník... Narazil jsem hned u instalace, stahl jsem si gtk-sopcast.deb, instalátor balíku mi nahlasí chybu : Error: Závislost nemůže být splněna: libstdc++5 (>= 1:3.3.4-1). Prosím poradí někdo díky moc. Nebo stačí nějak nakopnout šikovným odkazem.. :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.