Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Wicd a wlan0  (Přečteno 4243 krát)

luisah

• Závislák
Wicd a wlan0
« kdy: 09 Listopadu 2008, 15:11:50 »
Dobrý den,
s wifi mám minimální zkušenost a brácha cca 160km ode mě se snaží připojit na net.
Místo network manager jsme nainstalovali wicd - podaří se zobrazit síť (cca síla 50%) s nazvem essid.
V nastavení dané sítě nastavil svůj klíč a WEP hex, zkoušel i WAP1/2. V nastavení Wicd má DHCP automaticky a WPA suplications na wext.
V network-admin se mu bezdrátová sít také zobrazuje a má DNS nastavenou - je nutné nastavit i zde paramtry? Je nutné DNS nastavit i ve Wicd?
Pokud dá připojit stále se připojuje, ale nepřipojí.
Mám dotaz, zda někdo nevíte kde mi mohla být chyba v nastavení, jak jsem psal mám minimální zkušenosti s nastavováním wifi.

Wifi přijímá pomocí nějakého linksys usb adaptéru. Xubuntu 8.04.

Díky za každé pošťouchnutí :)
« Poslední změna: 09 Listopadu 2008, 15:13:23 od luisah »

Pepe999

• Stálý člen
  • **
Re: Wicd a wlan0
« Odpověď #1 kdy: 09 Listopadu 2008, 16:38:32 »
Dobrý den,
s wifi mám minimální zkušenost a brácha cca 160km ode mě se snaží připojit na net.
Místo network manager jsme nainstalovali wicd - podaří se zobrazit síť (cca síla 50%) s nazvem essid.
V nastavení dané sítě nastavil svůj klíč a WEP hex, zkoušel i WAP1/2. V nastavení Wicd má DHCP automaticky a WPA suplications na wext.
V network-admin se mu bezdrátová sít také zobrazuje a má DNS nastavenou - je nutné nastavit i zde paramtry? Je nutné DNS nastavit i ve Wicd?
Pokud dá připojit stále se připojuje, ale nepřipojí.
Mám dotaz, zda někdo nevíte kde mi mohla být chyba v nastavení, jak jsem psal mám minimální zkušenosti s nastavováním wifi.

Wifi přijímá pomocí nějakého linksys usb adaptéru. Xubuntu 8.04.

Díky za každé pošťouchnutí :)

Me delal wicd ze zdroju v Hardym neplechu. Sice jsem byl pripojenej, ale neslo nekdy vubec nic nastavit. Nainstalil jsem proto starsi verzi  a slapalo to dobre. Co se tyce nastaveni, tak se nic nikde zadavat nemusi. Po instalaci(pokud pc nebylo pripojene) v aplikacich/internet/wicd nastavit wep, dhcp a melo by to fungovat. Doporucil bych jeste restarty jak pc, tak routeru. DNS se nikde nastavovat nemusi, wicd si to udela sam. Taky bych dodal, ze po instalaci si wicd prebira nastaveni od NM, takze sit funguje bez zasahu ihned po instalaci, jestlize bylo pc(asi laptop) pripojene. Mam Intel Pro 3945ABG... :) 

luisah

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 09 Listopadu 2008, 16:59:17 »
Me delal wicd ze zdroju v Hardym neplechu. Sice jsem byl pripojenej, ale neslo nekdy vubec nic nastavit. Nainstalil jsem proto starsi verzi  a slapalo to dobre. Co se tyce nastaveni, tak se nic nikde zadavat nemusi. Po instalaci(pokud pc nebylo pripojene) v aplikacich/internet/wicd nastavit wep, dhcp a melo by to fungovat. Doporucil bych jeste restarty jak pc, tak routeru. DNS se nikde nastavovat nemusi, wicd si to udela sam. Taky bych dodal, ze po instalaci si wicd prebira nastaveni od NM, takze sit funguje bez zasahu ihned po instalaci, jestlize bylo pc(asi laptop) pripojene. Mam Intel Pro 3945ABG... :) 
Jedná se o PC, které bylo dříve připojené kabelem. Nyní na wifi - ale router není možné restartovat, jelikož pc je na ubytovně. No až bude brácha volat, tak to zkusíme hodit vše jen do základu - zatím dík.

EDIT: nastavit jde vše ok, vypadá, že i vše funguje až na to, že si nejsem jist, zda je vše správně nastaveno
« Poslední změna: 09 Listopadu 2008, 17:02:28 od luisah »

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 10 Listopadu 2008, 14:07:59 »
Takse nepodařilo, vyzkoušeli jsme viz. odkaz:
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,18396.msg133045.html#msg133045

Avšak výpis příkazu
dhclient wlan0
zborazil nějaký řádky, mezi kterými byl i následující řádek
wmaster0: unknown hardware address type 801

Ještě dodávám, že se jedná o lynksis usb wifi adaptér.
Nemáte někdo řešení, jak se dostat přes výše uvedenou chybu?
« Poslední změna: 10 Listopadu 2008, 14:09:49 od luisah »

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 10 Listopadu 2008, 14:27:16 »
Nevypada ta hlaska nejak takhle??
Kód: [Vybrat]
root@server:# dhclient wlan0
There is already a pid file /var/run/dhclient.pid with pid 27897
killed old client process, removed PID file
Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.5
Copyright 2004-2006 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/

Listening on LPF/wlan0/00:18:4d:11:22:33
Sending on  LPF/wlan0/00:18:4d:11:22:33
Sending on   Socket/fallback
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 5
DHCPOFFER from 172.0.0.2
DHCPREQUEST on wlan0 to 255.255.255.255 port 67
DHCPACK from 172.0.0.2
bound to 172.0.2.66 -- renewal in 2215859 seconds.
Bohuzel nemam cas, ale hod mi sem vypis lshw co se tyce te karty. Vecer na to mrknu. Taktez jsem videl nejakou hlasku o bugu...

luisah

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 10 Listopadu 2008, 15:39:29 »
Jo to ti nehodím, jelikož s bráchou komunikujeme přes telefon a on nemá jinou možnost se dostat na net.
Jinak, jak mě popisoval výpisy tak je to co uvádíš - to jsem právě už na googlu taky našel, ale žádný konkrétní řešení + právě bugy :) .

EDIT: Možná jsem přišel na řešení: Brácha dohledal ovladače na cd, kde byl soubor rt73.inf - což předpokládám, že je ralink (ve Wicd zřejmě označené jako ralink legacy).
Takže pokud se nemýlím, mělo by stačit doinstalovat rt73-source a rt73-common ze zdrojů a nastavit ve wicd ralink legacy.
Pokud ano, nemáš Pepe999 *buntu 8.04 zda jsou tyto balíčky k dispozici, nebo zda jsou až v 8.10 (já mám už 8.10), na getdeb mě to u 8.04 vyflusno not found.

Jestli to tak je, tak nechápu jak je možný, že se usb adatér zobrazil jako wlan0 (bezdrátová sít). Proto jsem ani žádné ovladače nehledal.
« Poslední změna: 10 Listopadu 2008, 15:41:05 od luisah »

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 11 Listopadu 2008, 01:39:57 »
Jo to ti nehodím, jelikož s bráchou komunikujeme přes telefon a on nemá jinou možnost se dostat na net.
Jinak, jak mě popisoval výpisy tak je to co uvádíš - to jsem právě už na googlu taky našel, ale žádný konkrétní řešení + právě bugy :) .

EDIT: Možná jsem přišel na řešení: Brácha dohledal ovladače na cd, kde byl soubor rt73.inf - což předpokládám, že je ralink (ve Wicd zřejmě označené jako ralink legacy).
Takže pokud se nemýlím, mělo by stačit doinstalovat rt73-source a rt73-common ze zdrojů a nastavit ve wicd ralink legacy.
Pokud ano, nemáš Pepe999 *buntu 8.04 zda jsou tyto balíčky k dispozici, nebo zda jsou až v 8.10 (já mám už 8.10), na getdeb mě to u 8.04 vyflusno not found.

Jestli to tak je, tak nechápu jak je možný, že se usb adatér zobrazil jako wlan0 (bezdrátová sít). Proto jsem ani žádné ovladače nehledal.
Bohuzel jsem presel uz na II a zrejme to byla chyba. Neni to uplne ono, zrovna se mi opet seknul boot a musel jsem to natvrdo zrusit a zapnout znova. Ty ralinky na Ubuntu fungujou. Je sice fakt, ze obcas problemove(musi se to nastavit), ale jedou. Sam jsem instaloval(7.10, 8.04) PCMCIA kartu Belkin s RT2500 a bezela uz v live cd. Je fakt, ze se nechtela pripojit hned, ale rozbehal jsem to. Predpokladam, ze ty Ralinky by mely fungovat vsechny. Ten RT2500 mi dokonce hlasil zadne takove zarizeni, ale stejne to fungovalo.. ;D
Risknul bych tu instalaci tech baliku, ale nejlepsi by bylo zjistit jestli ta karta uz treba nefunguje, jen je potreba nejaka mensi vychytavka..
Jak jsem psal, karta se mi hlasila jako ze neni a pritom mi internet bezel... :)

luisah

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 11 Listopadu 2008, 11:16:40 »

Bohuzel jsem presel uz na II a zrejme to byla chyba. Neni to uplne ono, zrovna se mi opet seknul boot a musel jsem to natvrdo zrusit a zapnout znova. Ty ralinky na Ubuntu fungujou. Je sice fakt, ze obcas problemove(musi se to nastavit), ale jedou. Sam jsem instaloval(7.10, 8.04) PCMCIA kartu Belkin s RT2500 a bezela uz v live cd. Je fakt, ze se nechtela pripojit hned, ale rozbehal jsem to. Predpokladam, ze ty Ralinky by mely fungovat vsechny. Ten RT2500 mi dokonce hlasil zadne takove zarizeni, ale stejne to fungovalo.. ;D
Risknul bych tu instalaci tech baliku, ale nejlepsi by bylo zjistit jestli ta karta uz treba nefunguje, jen je potreba nejaka mensi vychytavka..
Jak jsem psal, karta se mi hlasila jako ze neni a pritom mi internet bezel... :)
To je právě to, že když sem mu tam doma zkoušel tu fifinu, tak se automaticky připojila a zobrazila jako bezdrátové připojení, tak jsem to dál neřešil - předpokládal jsem, že je vše OK a že bude stačit zadat nějaký parametry, který už bráchovi museli nastavit.
Po nejrůznějších zkouškách a příkazech - už fakt ani nevím co jsme všechno zkoušeli, vše vypadá OK, až na tu hlášku po dhclient wlan0 (kdy se hlásí wmaster0 + ta hláška. Zobrazila se i ve Wicd síť, na kterou se měl připojit - po zkoušce připojení - stále se připojuje a nic - tak předpokládám, že tam byla ta chyba s tím
Na net se zkoušel vždy připojit po nějaké změně nastavení, ale nepodařilo se.
Počkám až brácha přijede, tak veme sebou pc a zkusím tam ten ovladače naravat a doufat, že to bude fungovat.
« Poslední změna: 11 Listopadu 2008, 11:19:11 od luisah »

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 11 Listopadu 2008, 14:24:21 »
Ja jsem tenkrat zkusil prvne zrusit encrypt a bez sifrovani jsem se prihlasil. Pak jsem si nastavil router na WEP, restartoval, nastavil key a fungovalo to. Az to bude mozne, udelejte co pujde. Osobne to ale vidim na bug. Co zkusit jine distro, jestli to funguje jinde?? Stacilo by live cd, treba OpenSuse11, to je taky slusne distro.. :)

luisah

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 11 Listopadu 2008, 15:34:54 »
Ja jsem tenkrat zkusil prvne zrusit encrypt a bez sifrovani jsem se prihlasil. Pak jsem si nastavil router na WEP, restartoval, nastavil key a fungovalo to. Az to bude mozne, udelejte co pujde. Osobne to ale vidim na bug. Co zkusit jine distro, jestli to funguje jinde?? Stacilo by live cd, treba OpenSuse11, to je taky slusne distro.. :)
No ono to je PC kde silou vůle jede Xubuntu (teď s E17) je to ok, ale nic jako OpenSuse11 tam nedostanu :), no uvidím až přijede. Zatím díky Pepe999

EDIT: Tak řešení nenalezeno - tedy nalezeno - instalace ovladačů přes ndiswraper a použití wicd -> pak vše bylo už úplně OK, ale nepřipojilo se -> nedostatečná síla signálu  ;)
« Poslední změna: 08 Ledna 2009, 17:01:45 od luisah »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.