Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Inkscape?  (Přečteno 4002 krát)

peedee

• Aktivní člen
  • *
Inkscape?
« kdy: 11 Listopadu 2008, 20:51:51 »
Zdravím. Můžu sem na diskuzi položit dotaz ohledně Inkscape nebo mi doporučíte jinou?

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
Re: Inkscape?
« Odpověď #1 kdy: 11 Listopadu 2008, 20:53:29 »
doporučím ti příště se rovnou ptát, ne se ptát jestli se můžeš ptát... při nejhorším to moderátoři přesunou...

peedee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 11 Listopadu 2008, 20:56:14 »
doporučím ti příště se rovnou ptát, ne se ptát jestli se můžeš ptát... při nejhorším to moderátoři přesunou...

OK:-) Chci se zeptat, jak v Inkscape, kdyz importuju bitmapovy obrazek, udelam, aby byl tenhle obrazek soucasti ulozeneho souboru *.svg a neodkazoval se na ten importovany...

romciiik

• Stálý člen
  • **
    • romiix.org
« Odpověď #3 kdy: 11 Listopadu 2008, 21:14:17 »
to by zaujimalo aj mna ci sa to da, ale dost o tom pochybujem kedze ide o cisto XML zapis. nie je to ziadna binarka schopna ponat bitmapu. vhodnym suborovym typom by mozno bola EPS

peedee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 11 Listopadu 2008, 21:21:06 »
to by zaujimalo aj mna ci sa to da, ale dost o tom pochybujem kedze ide o cisto XML zapis. nie je to ziadna binarka schopna ponat bitmapu. vhodnym suborovym typom by mozno bola EPS

Je ale zajimavy, ze kdyz jsem si prinesl soubor vytvoreny v Illustratoru, otevrel jsem ho (vc. bitmapy, kterou jsem nemel nikde jinde nez v tom *.ai) a ulozil do *.svg. A bitmapu tam porad mam. Takze by to mozna jit mohlo..

romciiik

• Stálý člen
  • **
    • romiix.org
« Odpověď #5 kdy: 11 Listopadu 2008, 21:33:28 »
oo, mal si pravdu, prave som to skusal (nechcelo sa mi to verit) v illustratore CS3 sa pri ukladani svg da nastavit ci ma bitmapu linkovat alebo vlozit priamo do svg-suboru. idem to dako rozgooglit lebo toto je dost uzitocne aj pre mna;) dam vediet, a vdaka za tip

romciiik

• Stálý člen
  • **
    • romiix.org
« Odpověď #6 kdy: 11 Listopadu 2008, 21:47:59 »
taaaze, IDE TO!!
vygooglil som: http://wiki.inkscape.org/wiki/index.php/FAQ

v mojom xubuntu II a Inkscape 0.46 som musel doinstalovat balik python-xml, bez toho to nechelo ist.
a dalej podla wiki: Effects menu -> Images -> Embed All Images

dufam ze to pomohlo ;)

peedee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 11 Listopadu 2008, 22:17:07 »
tomu se rika online kooperace:-) taky jsem to pred chvilkou nasel :-) diky, uz to jede !

peedee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 11 Listopadu 2008, 22:30:44 »
Jeste bych mel jeden dotaz k Inscape:-)

Kdyz vytvorim napriklad dva ctverce s barevnou vyplni (napr. stejne barvy) a chci je dat tesne vedle sebe (zarovnanim), porad mam mezi nimi mezirku. Takze kdyz obrazek ulozim do napr. *.png, mam mezi bilou carku a ty dva ctverce nejsou jakoby splojeny v jeden. Setkal jste se s tim nekdo?

romciiik

• Stálý člen
  • **
    • romiix.org
« Odpověď #9 kdy: 11 Listopadu 2008, 23:02:12 »
skusil som vytvorit dva stvorce 100 x 100 px napozicovat ich:
1.) x=0 y=300
2.) x=100 y=300

nevznikla medzi nimi absolutne ziadna medzera. vyskusaj radsej pozicovat a najlepsie v pixeloch.

peedee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 12 Listopadu 2008, 10:44:19 »
skusil som vytvorit dva stvorce 100 x 100 px napozicovat ich:
1.) x=0 y=300
2.) x=100 y=300

nevznikla medzi nimi absolutne ziadna medzera. vyskusaj radsej pozicovat a najlepsie v pixeloch.

Tak jsem to zkusil taky rucne, ale tu mezirku tam opravdu mam. 2x ctverec 20x20px (X=0,Y=720 ; X=0,Y=700)  ???

PS: obrys nemam nastaveny zadny. Jedna se o ctverce, na obrazku jsou obdelniky, protoze ukazka je jen vyrez  :)

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 12 Listopadu 2008, 11:12:22 od peedee »

romciiik

• Stálý člen
  • **
    • romiix.org
« Odpověď #11 kdy: 12 Listopadu 2008, 18:27:48 »
tak toto budem musiet chvilu skusat, opravit - vysvetlit..
otvoril som svg v illustratore a robi to presne to iste ako tebe inkscape. vecer to vyskusam otvorit aj ja v inkscape

peedee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 12 Listopadu 2008, 19:31:06 »
tak toto budem musiet chvilu skusat, opravit - vysvetlit..
otvoril som svg v illustratore a robi to presne to iste ako tebe inkscape. vecer to vyskusam otvorit aj ja v inkscape

Me to zase v illustratoru problem nedelalo... samozrejme ulozeno do *.ai.

Jinak v Inkscape vidim ten problem jeste pred ulozenim, takze podle me nebude problem v svg jako takovym.

Budu rad, kdyz se Ti tomu podari prijit na kloub. Me uz to trapi od te doby, co jsem se vrhl na Inkscape :-(

graffoo

• Návštěvník
    • pixla.eu
« Odpověď #13 kdy: 13 Listopadu 2008, 07:33:21 »
hlavne za tym nehladajte vedu :) zobrazi to sice blbo, vytlacit sa to ale vytlaci v poriadku. ak to ale potrebujete pre web, tak inkscape ma sikovne riesene posuvanie objektov - ak podrzite Alt+sipky, tak posuvate vybrany objekt vzdy po jednom pixeli, nehladiac na percento priblizenia (teda posuvate vzdy o 1 px na obrazovke, ci je zoom 10% alebo 1000%). takze staci zoom dajme tomu 200%, tuknite raz alt+sipka v smere, ktorom treba a problem je vyrieseny...

ten prvy problem s vkladanim obrazkov > odporucam vyskusat vsetky skripty v menu efekty. casto krat sa tam nachadzaju veci, ktore mi pri prechode z illustratora na inkscape chybali, lebo som ich nenasiel medzi nastrojmi...

peedee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 13 Listopadu 2008, 10:35:47 »
hlavne za tym nehladajte vedu :) zobrazi to sice blbo, vytlacit sa to ale vytlaci v poriadku. ak to ale potrebujete pre web, tak inkscape ma sikovne riesene posuvanie objektov - ak podrzite Alt+sipky, tak posuvate vybrany objekt vzdy po jednom pixeli, nehladiac na percento priblizenia (teda posuvate vzdy o 1 px na obrazovke, ci je zoom 10% alebo 1000%). takze staci zoom dajme tomu 200%, tuknite raz alt+sipka v smere, ktorom treba a problem je vyrieseny...

ten prvy problem s vkladanim obrazkov > odporucam vyskusat vsetky skripty v menu efekty. casto krat sa tam nachadzaju veci, ktore mi pri prechode z illustratora na inkscape chybali, lebo som ich nenasiel medzi nastrojmi...

Tak to neni moc prijemna zprava. Posouvani s Alt znam a taky jsem se s tim chtel takhle vyporadat. Jenomze ja mam napriklad dva lehce pruhledne obrazce, nebo se jedna o obrazce tvorici nejaky plynuly celek. Kdyz to smrsknu i o jeden pixel, ve vysledku je to mozna jeste horsi, nez s tou mezerou. Samozrejme v pripade tehle dvou jednobarevnych ctvercu by to problem vyresilo...

graffoo

• Návštěvník
    • pixla.eu
« Odpověď #15 kdy: 14 Listopadu 2008, 13:18:09 »
v tom pripade ma napadlo este jedno riesenie, ak to pojde len na web - vyexportovat PNG vo vacsom rozliseni a potom v nejakom bitmapovom editore zmensit rozlisenie na pozadovanu hodnotu... lenze nie vsetko sa bude dat takto riesit  :-\

peedee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #16 kdy: 14 Listopadu 2008, 15:22:38 »
v tom pripade ma napadlo este jedno riesenie, ak to pojde len na web - vyexportovat PNG vo vacsom rozliseni a potom v nejakom bitmapovom editore zmensit rozlisenie na pozadovanu hodnotu... lenze nie vsetko sa bude dat takto riesit  :-\

Hm >:( cekal jsem nejakou pozitivnejsi zpravu ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.