Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Špatné zobrazování 3D her  (Přečteno 6499 krát)

WaHad

• Návštěvník
Špatné zobrazování 3D her
« kdy: 12 Listopadu 2008, 20:30:56 »
Mam problém s hrama. Původně jsem si myslel, že to delá jen wine, zkoušel jsem cstrike 1.6, WoW, CoD2... Pak jsem si nainstaloval UT 2k4 a je to pořád stejný. Zkusil jsem OpenArena, což je hra přípo pro UBUNTU, ale bez úspěchu. Mám notebook asus F3K, graf. karta je Intel GMA X3100, od který si neslibuju moc výkon ve hrách, ale všechny výše zmňované mi pod Win XP jdou bez problému.

Teď k věci....
Když spustím CStrike, na software nastavení mi to šlape OK, ale je to nehratelný, zbraň v levé ruce atp. Když dam D3D tak spadne, a když OpenGL tak je problém s texturama, a vůbec se vzhledem.. Viz : http://img220.imageshack.us/img220/7114/snmekobrazovkyyv3.png

Když spusím WoW, barvy jsou ve hře uplne převrácené, v menu je špatně vidět nabídka, mizí ikony....

CoD2 po ukázkách černá obrazovka, UT 2004, OpenArena to samé jako WOW.
 Podle mě jde pokaždé o ten samý problém, Akcelerovanou Graf. kartu mam, ještě to zkusím skontrolovat.
Poradí mi někdo? Díky moc
« Poslední změna: 21 Února 2009, 11:16:33 od Martin - ViPEr*CZ* »
Pokud chcete, aby Váš operační systém pracoval rychleji, můžete mu nadávat. Athlon X2, Radeon 5450.. Do prosince 2012 Mandriva 2010.1, teď Ubuntu 12.4.. Jo a taky Win XP a 7

Morbidity

• Návštěvník
Re: Špatné zobrazování 3D he
« Odpověď #1 kdy: 18 Února 2009, 22:26:47 »
Zdravím. Mám na notebooku Acer Extensa 5620 a Ubuntu 8.10. Uvnitř je chipset od Intelu X3100 a mám tyhle stejné problémy. Postupoval jsem přesně podle návodu na wiki.ubuntu.cz a k tomu jsem připsal do config.wtf SET M2UseShaders "0" . Díky tomuhle už vydím chybně textury pouze venku, když nepočítám bílou mapu  budově. Díky

Screen uvnitř  budovy, kde je bílá mapa a hra běží plynule a druhý je venku, kde je prozměnu mapka v pořádku, ale textury okolí ne. A aby to nebylo málo, tak se hra venku seká.  :-[

« Poslední změna: 18 Února 2009, 23:08:21 od Morbidity »

Morbidity

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Února 2009, 10:19:31 »
Teď jsem se pokusil přepsat v souboru config.wtf řádek  SET gxApi "OpenGL" na  SET gxApi "d3d" a najednou je mapka v budově v pořádku. A když vyjdu ven, tak je obraz také v pořádku, ale počítač úplně zamrzne a to mi moc v pořádku nepříde.  :-[ :'( :'( Prosím o pomoc.

pavolzetor

• Host
« Odpověď #3 kdy: 20 Února 2009, 18:02:57 »
zajtra skusim nejake hry a napisem ako idu, podotykam ze to budem skusat na ubuntu 8.04 HH

mcdami

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Února 2009, 10:59:27 »
ja mam acer extensa 5620Z a tiez mam intelacku X3100 ... mam taky isty problem ... naprikal pustim mafiu cez wine samozrejme ... chvilku ide vsetko v pohode ale po case sa niektore texturi uplne pokazia ... tiez by som prosil o nejaku radu ubuntu mam 8.10 a neviem v com by mohol byt problem
 ???
acer Extensa 5620Z, Intel Pentium Dual core 1.86Ghz, Intel X3100, 2Gb ram, 120Gb HDD, UBUNTU 9.04

pavolzetor

• Host
Re: Špatné zobrazování 3D her
« Odpověď #5 kdy: 21 Února 2009, 11:21:59 »
skusal som asi 1 minutu hrat openarena a islo to v pohode, mne sa zda ze intrepid ma blbe ovladace, blbo ti to aj v hardym?

Morbidity

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 21 Února 2009, 11:41:29 »
8.04 HH sem zkoušel, asi na jeden den a to jsem žádnou hru nezkoušel. Nešla mi spousta věcí, včetně wifiny a to pro mě byla konečná :-( Teď už bych si ji dohromady dal, ale nejdřív bych chtěl zkusit Ubuntu 7.10. Tam jsou údajně lepší ovladače. Jen už nikde nevidím download 7.10 a nevím jak downgradeovat z 8.10, jestli je to teda vůbec možné.  :-[

pavolzetor

• Host
« Odpověď #7 kdy: 21 Února 2009, 14:04:10 »
myslim ze downgradovat nejde (aspon neviem ako)

Morbidity

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 21 Února 2009, 23:32:28 »
Zkusil jsem si nainstalovat Ubuntu 8.04  Hardy Heron a po supštění hry a následném odklikávání licence se počítač zasekne úplně.  :-[

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #9 kdy: 22 Února 2009, 16:03:33 »
Já si prostě myslím, že Wine je jako nouzovka, když potřebuji nějaký win program a nemohu se bez něj obejít, ale na hraní her mi to přijde jako blbost. To už si raději na tu chvíli spustím windows, to je skvělá herní konzole. IMHO se nehodí na nic jiného.
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Rinu

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 26 Února 2009, 19:31:05 »
Docela mě potěšilo, že existuje linuxová verze hry Penumbra. Na zkoušku jsem nainstalovala demo, vypla compiz a zapla hru. Úvod dobrý, nabídka dobrá, ale pokud kliknu na New Game, zčerná mi obrazovka a slyším akorát hudbu. Znamená to, že hra není kompabilitní s linuxovými ovladači graf.karty?
ThinkPad R61 (2GB RAM, Intel Duo Core 2GHz, Intel GMA X3100) - Ubuntu 10.04 - Gnome 2.30.0

Morbidity

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 12 Března 2009, 22:45:39 »
Z rozčilováním nad tímto jsem se prostě nakonec rozkoučil a jednoduše jesm si nainstaloval max. okousaný Vydle, pro které jsem na hry vymezil 30 GB HDD a jsem spokojen. Nasrartuju podle toho, jestli sem nemocnej a chci pařit, neco dělat nějakou práci, koukat na filmy, pouštět si muziku, nebo se učit do školy. Jak tu je napsáno. Kdo chce pařit, ať neinstaluje Linux. Windows je pro vás to pravé. Skvělá herní konzole. Nic jiného.

S pozdravem Morbidity :)

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #12 kdy: 18 Dubna 2009, 18:45:05 »
Něco podobného, ta inverze barev, se mi dělalo na atině. Dělal to Tomb Raider pod wine a HD&D, tam zase blbly textury, taktéž pod wine - tuším, že pomohlo vypnout Catalyst A.I. Jde o to trochu si pohrát s nastavením Vaší konkrétní karty, nikdo nepíšete nějaké širší podrobnosti.

Šel bych na to povypínám vyhlazování atd., nebo vypínáním efektů, přímo ve hře. Potom v nějakém ovládacím programu pro kartu, u mně je to Ati Catalyst Control Center a v konzoli aticonfig. Jinak mi fungují jak nativní hry - i třeba ta Penumbra, tak ty co jsem zkoušel pod wine. Jo a mimochodem, pod wine hry určený pro windows fungují skvěle, proto by mne v životě nenapadlo vracet se k windows :)
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.