Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Compiz fusion - první 1-2sec. se seká  (Přečteno 2328 krát)

Jazzman

• Návštěvník
Compiz fusion - první 1-2sec. se seká
« kdy: 12 Listopadu 2008, 21:38:24 »
Když několik minut nepoužívám efekty compizu, při jejich dalším použití se chvilku sekají (je to vidět hlavně na desktop cube), pak ale běží úplně hladce. Mám nvidii 8400 GS 256MB a používám ovladač nvidia glx 173. Jediný důvod, který mě napadá je, že po nějaké době nepoužívání se compiz smaže z paměti a musí se znovu načíst. Bohužel nevím, jak to řešit (jsem úplný začátečník s linuxem). Poraďte pls.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
Re: Compiz fusion - první 1-2sec. se seká
« Odpověď #1 kdy: 17 Prosince 2008, 08:52:56 »
Mne se stala nemila vec - zkusil jsem upgrade LinuxMintu na novou Felicii a secko se mi rozdrbalo! Ale TOTALNE. Tak mi nezbyvalo, nez udelat cistou instalacku. Nadaval jsem, pac stara Elyssa byla vyborne vyladena a nemel jsem problem - proste jsem se ulakomil na upgrade...Tedka vsak nadavam jeste vic, protoze v nove Felicii nemuzu kloudne rozchodit grafiku - blbne 3D u her,  webkamera nejde a Skype pada pri pusteni webky (v Elysse vsecko slo). Vymenil jsem oba ovladace pro Nvidii 173 a 177 - ale furt to samy. Kdyz otevru nvidia-settings, tak mi to treba ukazuje, ze moje graf. karta Nv8400Gs ma 512Mb - a ona ma jenom 256...Konfiguroval sem xorg.conf,,,zkusil ovladace i pres Envy...proste uz nevim, co zkusit. Jestli to nepujde, tak se vratim na Elyssu a vsecky ty novy distra ze super novyma jadrama s vysokou podporou HW mi muzou polibit pr...
Veci, ktere driv sli , uz u novyho distra nejdou  mam pocit, ze to s tim Linuxem de pekne do hajzlu 
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

corey_cavalera

• Host
« Odpověď #2 kdy: 21 Května 2009, 15:48:18 »
Ahoj, tak to bohužel někdy chodí, záleží na HW, jedna distribuce třeba sedne, další ne. Každopádně s tím sekáním efektů to není odswapováním,(přemazáním) pamětí, ale šetřením energie, po nepoužívání efektů se sníží takt grafické karty, jde to ale ošetřit a takt bude stále na nejvyšší úrovni.

Jazzman

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 10 Prosince 2009, 20:34:10 »
Tak jsem vlastními pokusy také zjistil, že je to jen tím, že při nečinnosti se grafická karta přepne ze 400MHz na 100Mhz. Jakým způsobem je možné zastavit šetření energií, aby zůstalo na střední nebo vysoké úrovni? A ovlivní tato změna i takt procesoru?

corey_cavalera

• Host
« Odpověď #4 kdy: 13 Prosince 2009, 21:39:20 »
Neovlivní, dá se to ošetřit zapsáním řádku do Xorgu..
Např.
Kód: [Vybrat]
Section "Device"
Option  "RegistryDwords" "PowerMizerEnable=0x1; PerfLevelSrc=0x3322; PowerMizerDefaultAC=0x1"
Tohle zajistí aby se nastavil nejvyšší výkon při napájení ze sítě, naopak při napájení z baterie se performance level bude měnit podle potřeby.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.