Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem s instalaci  (Přečteno 2764 krát)

liborini

• Návštěvník
Problem s instalaci
« kdy: 19 Srpna 2006, 19:22:59 »
Dnes jsem si prinesl cd s ubuntu,na cisty HDD jsem nechal nakopirovat system ubuntu.Po vytazeni install CD a restartu mi system zahlasi ze nelze nabootovat,nevi co a odkud....
Prosim o radu....jsem uplnej zacatecnik

FrantaB

• Aktivní člen
  • *
Problem s instalaci
« Odpověď #1 kdy: 19 Srpna 2006, 19:29:40 »
Takže jste instalaci provedl?   ...nechápu jak nakopíroval na hdd.
Notebook HP ProBook 4530s, OS LINUX Ubuntu/Mint, Core i5, RAM 6GB, ATI Radeon HD 6400M

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Problem s instalaci
« Odpověď #2 kdy: 19 Srpna 2006, 19:30:48 »
V BIOSu musi byt nastaveno (povoleno) bootovani z disku, na ktery jste system nainstaloval.

liborini

• Návštěvník
Problem s instalaci
« Odpověď #3 kdy: 19 Srpna 2006, 19:31:07 »
jj,nainstaloval system komplet a zakonceno restartem,bohuzel bez nacteni noveho systemu

liborini

• Návštěvník
Problem s instalaci
« Odpověď #4 kdy: 19 Srpna 2006, 19:33:06 »
Citace: lukas.svoboda
V BIOSu musi byt nastaveno (povoleno) bootovani z disku, na ktery jste system nainstaloval.
Na stejnem HDD byly widle....nechal jsem se ukecat a mam po ptakach....jedinej system co bezi je ubuntu ale z CDinstallu,cele si to ubuntu upravilo k obrazu svemu...tedy vcetne kompletniho formatu
Jedine co jsem v biosu nepochopil je OS/2 activ nebo pasive

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Problem s instalaci
« Odpověď #5 kdy: 19 Srpna 2006, 19:46:11 »
Citace: liborini
...cele si to ubuntu upravilo k obrazu svemu...tedy vcetne kompletniho formatu...
Ubuntu samo od sebe nic neformatuje. Nejspis jste pri instalaci zvolil moznost "Pouzit cely disk" misto "Pouzit nejvetsi volne misto". To ale porad neresi problem proc nejde nastartovat ani Ubuntu, ze by se nezapsal grub?

liborini

• Návštěvník
Problem s instalaci
« Odpověď #6 kdy: 19 Srpna 2006, 19:56:06 »
Citace: lukas.svoboda
Citace: liborini
...cele si to ubuntu upravilo k obrazu svemu...tedy vcetne kompletniho formatu...
Ubuntu samo od sebe nic neformatuje. Nejspis jste pri instalaci zvolil moznost "Pouzit cely disk" misto "Pouzit nejvetsi volne misto". To ale porad neresi problem proc nejde nastartovat ani Ubuntu, ze by se nezapsal grub?
Ano,pri instalaci jsem dal pouzit cely disk.Partition manager manzer mi ukazuje ze je na disku 6.75GB nainstalovano ale na disk se pres file manazera nedostanu ....duvod unable to found the selected volume...jedine misto kam se dostanu je filesystem
cast HDD kde je zrejme system nelze "mount volume" duvod >error: device /dev/sda1 is not removable

error: could not execute pmount

lumbi

• Návštěvník
Problem s instalaci
« Odpověď #7 kdy: 21 Srpna 2006, 07:52:59 »
Nevim jestli to tady uz nekde bylo... a jestli nebudu totaly off topic. Ale podobny problem sem mel, Ne primo z Ubuntu ale s DSL (damn small slinux) a bylo to tim ze sem musel spustit libovolneho partition managera (napriklad: Ranish partition manager, Paragon Partition manager, Partition Magic, nebo snad by to zvladl i obycejny fdisk od M$ ale to jsem nezkousel... mam pocit ale ze by to slo) kde sem oznacil disk jako active  protoze po wipe disku se sice vytvori datova oblast i boot sektor ale disk zustal paasive a z toho je obtizne klasicky bootovat...  co bylo cele... trvalo mi na to prijit dva dny
UBUNTU 6.06 - AMD 1800+,  GIGABYTE KT600, 768MB DDR(400), nVIDIA GeForce4 Ti 4200 64MB AGP
---------------------
UBUNTU 6.06.01 - Intel Celeron 500 Mhz 160MB RAM

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.