Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: jak přetaktovat GPU a CPU?  (Přečteno 3200 krát)

JARDA001

• Aktivní člen
  • *
jak přetaktovat GPU a CPU?
« kdy: 15 Listopadu 2008, 11:51:33 »
zdravim. chtěl sem se zeptat, jestli existuje nějakej nástroj pro linux v kterym bych mohl provádět overclocking? předem díky za odpověď
« Poslední změna: 15 Listopadu 2008, 13:59:56 od JARDA001 »

JARDA001

• Aktivní člen
  • *
Re: jak přetaktovat GPU a CPU?
« Odpověď #1 kdy: 16 Listopadu 2008, 13:59:30 »
vážně nikdo nevíte jak zvýšit takty? zkoušel sem ten nv clock a ten mi nějak nejede a já potřebuju zvýšit ty takty aspoň grafiky protože mi to píše že mam 100MHz paměti a 169MHz jádro (což by sedělo k tomu že se mi celej systém seká s compizem a cairo-dockem. prosím pomožte.

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 16 Listopadu 2008, 19:10:58 »
vážně nikdo nevíte jak zvýšit takty? zkoušel sem ten nv clock a ten mi nějak nejede a já potřebuju zvýšit ty takty aspoň grafiky protože mi to píše že mam 100MHz paměti a 169MHz jádro (což by sedělo k tomu že se mi celej systém seká s compizem a cairo-dockem. prosím pomožte.

Tím že přetaktuješ počítač tak compiz neurychlíš. Problém bude spíš v ovladačích. Jinak CPU se dá taktovat v BIOSu, grafiku, ale v Linuxu těžko přetočíš.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

JARDA001

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 16 Listopadu 2008, 20:15:52 »
no problém je v tom že to je notes takže tam oc funkce nejsou. karta je GF 9600M GT takže ty takty sou enormně nízko a co se týče ovladačů tak používám verzi 177..chtěl sem tam dát 173 ale kvůli tomu mi pak z nepochopitelných důvodů nefunguje wifina takže pro mě je tohle asi jediná možnost:( tak já nevim jak to změnit:(

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 16 Listopadu 2008, 22:50:06 »
počkat než lépe odladí ovladače / compiz. železo na to máš dobrý až až.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

JARDA001

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 17 Listopadu 2008, 10:04:22 »
to si mě moc nepotěšil....zkusim ještě všechno odinstalovat a znovu instnout a třeba přijdu na to co tam dělá konflikt. ale i tak díky

kdyby ste někdo dostal přecijenom nějakej nápad tak se o něj podělte. díky

JARDA001

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 17 Listopadu 2008, 14:03:39 »
jinak moje situace jde vidět zde na tomto screenu http://uloz.to/955992/nastav.zip tak mě ještě napadlo jestli nejde zaeditovat nějakej config soubor pro ty drivery abych si to mohl povolit bo zvýšit aspoň ty takty?

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 17 Listopadu 2008, 14:10:57 »
jinak moje situace jde vidět zde na tomto screenu http://uloz.to/955992/nastav.zip tak mě ještě napadlo jestli nejde zaeditovat nějakej config soubor pro ty drivery abych si to mohl povolit bo zvýšit aspoň ty takty?

Taktovat v Linuxu je nesmysl, proto to asi nikde nejde udělat... Jinak u těch taktů... jsi si jist že ten program nekecá? Jdou ti třeba 3d hry plynule nebo filmy?

JARDA001

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 17 Listopadu 2008, 14:31:44 »
problém je v tom že hry nemam takže nemůžu posoudit a co sem koukal z dvd na koncík tak se nesekal...ale při normální práci typu scrooling webu atp se seká a to dotst takže bych tomu věřil..

ps. kdyby aspoň šlo změnit ten performance level...když na to koukneš tak de vidět že je nula a jsou i další možnosti ale jak je povolit...

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 17 Listopadu 2008, 14:45:42 »
problém je v tom že hry nemam takže nemůžu posoudit a co sem koukal z dvd na koncík tak se nesekal...ale při normální práci typu scrooling webu atp se seká a to dotst takže bych tomu věřil..

ps. kdyby aspoň šlo změnit ten performance level...když na to koukneš tak de vidět že je nula a jsou i další možnosti ale jak je povolit...

To nevím, já mám na obou compech Atiny který maj takty napevno... Zkus si projít návod nebo stránky toho programu co na to používáš.

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 17 Listopadu 2008, 16:43:31 »
zkuste nainstalovat nvidia-settings > sekce PowerMizer tam se podívejte

jinak procesor by se měl taktovat, pokud ho linux plně podporuje

cat /proc/cpuinfo

popř program cpufreq-info

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.