Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Firefox - záložky  (Přečteno 3764 krát)

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
Firefox - záložky
« kdy: 17 Listopadu 2008, 09:57:01 »
Ahoj,

dělá občas také někomu firefox blbost, typu po kliknutí na Záložky se místo rozbalení menu zobrazí přidávání nové záložky?

je to docela nepříjemné a nedělá to pravidelně. Dělalo to i ve starší verzi ubuntu.

EDIT:
- co se týče myši, mam normální drátovou geniusku mini traveler, připojenou k notebooku přes usb. (osobně si myslím, že myší to nebude)
- vyzkoušel jsem vypnout rozšíření a dělá to stále. Vypl jsem jak ono rozšíření od ubuntu tak všechna která jsem měl..
- nepomáhá ani smazání konfigurace firefoxu

- alespoň u mne jsem zjistil, že při většině spuštění firefoxu v domovské stránce google se chyba opakuje, když kliknu na záložky. Když jsem pak zkoušel, jestli podobná chyba nastane i při alt+o, tak to pak přestalo takto pravidelně chybovat..
« Poslední změna: 24 Února 2009, 10:21:33 od Czario »

Zerog

• Aktivní člen
  • *
    • Zerog blog
Re: Firefox - záložky
« Odpověď #1 kdy: 17 Listopadu 2008, 11:49:56 »
Mě to dělalo něco podobného ve windows XP. Je to problém firefoxu. Přeinstaluj.
Distro:  Debian
WM:      Awesome
NT:       Latitude D620

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 17 Listopadu 2008, 14:36:48 »
Zerog: todle nejsou widle, tady přeinstalování nepomůže... Max můžu vymazat konfigurace u uživatele. Ale vzhledem k tomu, že při nainstalování nového systému se mi to stalo znova, tak je smazání konfiguráků (pokud by to pomohlo) pouze dočasné řešení a neodstraní to problém. Pokud bych věděl proč to dělá atd, tak se tomu pak dá vyhnout...

Jak se dá zjistit, jestli je to už nahlášené?

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #3 kdy: 17 Listopadu 2008, 15:04:01 »
je to problem medzi klavesnicou a stolickou. Ked si vsimnes tak moznost pridat medzi zalozky je hned prva. Takze zrejme mysou zle klikas na menu. Ak si vsimnes tak menu sa zorbali hned ako nan kliknes (nemusis ani lave mysitko pustit)...ak potom prejdes trochu nizsie a pustis mysitko, tak sa to stane.

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 17 Listopadu 2008, 15:48:40 »
wam]Spider007: správný postřeh. sem si ale celkem jistý, že nedělám dvojkliky a už vůbec jsem si jist, že při této chybě nesjedu ze záložky níže. Je možné, že to je chyba rozbalení menu.
(mam tam docela kotel záložek a je možné, že na onclick než se to nějak celé načte, tak se nějak posune celé menu do horního panelu (první položka jej podteče) aniž by šlo vidět a na ondown v daném okamžiku se spustí první položka, která podtekla pod menu)

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #5 kdy: 17 Listopadu 2008, 21:05:39 »
(mam tam docela kotel záložek a je možné, že na onclick než se to nějak celé načte, tak se nějak posune celé menu do horního panelu (první položka jej podteče) aniž by šlo vidět a na ondown v daném okamžiku se spustí první položka, která podtekla pod menu)

tak to je celkom aj mozne...skus si to potriedit do zloziek, a pozoruj nejaku dobu ci sa to nebude objavovat. Ak nie, tak to bude zrejme to co si napisal.

amos.zamba

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 21 Února 2009, 13:13:30 »
Vyřešil někdo ten problém?

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 22 Února 2009, 12:27:33 »
ne, mam ho stále

geronimo72

• Aktivní člen
  • *
  • No Future, No Hope
    • http://www.lyrika.sk/galeria
« Odpověď #8 kdy: 22 Února 2009, 22:02:37 »
ja sa pridam s niecim podobnym, ked kliknem pravym mysitkom na odkaz a chcem ho otvorit v novom tabe tak sa obcas stane ze ho hned po kliknuti otvori v novom okne alebo novom tabe. stava sa to pri viacerych odkazoch za sebou. proste sa nezobrazi klasicke pravoklikove menu ale rovno sa to otvori. sice to urobi to co som aj tak chcel ale obcas to cloveka zmatie...
No Future, No Hope

Ilja Iljič

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 23 Února 2009, 00:59:35 »
ked kliknem pravym mysitkom na odkaz a chcem ho otvorit v novom tabe
Zkuste klikat kolečkem...

geronimo72

• Aktivní člen
  • *
  • No Future, No Hope
« Odpověď #10 kdy: 23 Února 2009, 07:06:25 »
ked kliknem pravym mysitkom na odkaz a chcem ho otvorit v novom tabe
Zkuste klikat kolečkem...

nejde, pouzivam ms wireless laser mouse 5000 a po stlaceni kolecka sa nic nedeje...
No Future, No Hope

Ilja Iljič

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 23 Února 2009, 07:23:59 »
Sice tu myš neznám a už vůbec nevím, co je to very left hotkey, ale tady jsem se dočetl, že právě tak by se mělo suplovat prostřední tlačítko:
Citace
Currently, the very left hotkey does what the middle click does (Open a new tab when clicked over a link), and the right hotkey does a simple right click

geronimo72

• Aktivní člen
  • *
  • No Future, No Hope
« Odpověď #12 kdy: 23 Února 2009, 07:32:23 »
Sice tu myš neznám a už vůbec nevím, co je to very left hotkey, ale tady jsem se dočetl, že právě tak by se mělo suplovat prostřední tlačítko:
Citace
Currently, the very left hotkey does what the middle click does (Open a new tab when clicked over a link), and the right hotkey does a simple right click

dik za snahu ale nejde, very left hotkey funguje ako back, tak je to vo vsetkych systemoch a tak mi to vyhovuje (nijako som to nenastavoval, je to default), very right hotkey nerobi vobec nic :D
No Future, No Hope

Ilja Iljič

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 23 Února 2009, 08:03:03 »
Já jsem si to tak nějak představoval, ale nebyl jsem si jist. Zkusil bych se podívat do about:config za použití filtrů middlemouse či mousewheel. zda tam není nějaká hodnota zjevně nesmyslná. Jinak o mapování tlačítek bezdrátových myší anglicky velmi podnětně zde (jakkoli se tam neřeší přesně vaše situace, mohlo by to, myslím, inspirovat a pomoci).

A ještě nejen k tomuto konkrétnímu problému, ale i k tomu, jenž se řeší v tomto threadu od začátku. Pokud bych si byl naprosto jist, že se nejedná o problém s ovladači myši, jako první bych zkusil v seznamu rozšíření zakázat Ubuntu Firefox Modifications. A netrefil-li bych se, zkoušel bych zakazovat další, zkrátka hledal bych viníka mezi problémovými rozšířeními.

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 23 Února 2009, 11:31:03 »
To Czario: Přidávám se k Vám, mám naprosto stejný problém. Zatím jsem ho nijak neřešil, protože mě až tak neobtěžuje, stane se to tak jednou dvakrát za večer (nepodezříval bych tak úplně Firefox, ale spíše myš, prozatím jsem to však s jinou nemohl vyzkoušet, smazání konfiguráků Firefoxe ani nezkoušejte - nepomůže)... Radu nedávám, jen píšu, že mám naprosto identický problém, ale až od verze FF 3.x.x.
MB ASUS M2NPV-VM, grafika integrovaná nVidia GeForce 6100, zvukovka integrovaná ADI AD1986A, AMD D-C Athlon A64 X2 4200+ EE, paměť 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz KINGSTON, 2x disk SEAGATE Barracuda 320GB, SATA II, DVD vypalovačka - LG GSA-H42L, UBUNTU 10.04 LL 32-bit.

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #15 kdy: 24 Února 2009, 09:53:24 »
Ok, takže to evidentně není pouze můj problém...

- co se týče myši, mam normální drátovou geniusku mini traveler, připojenou k notebooku přes usb. (osobně si myslím, že myší to nebude)
- vyzkoušel jsem vypnout rozšíření a dělá to stále. Vypl jsem jak ono rozšíření od ubuntu tak všechna která jsem měl..

A jedno zjištění, podařilo se mi zjistit mechanizmus zopakovaní vyvolání stejné chyby.
Po každém spuštění browseru s domovskou google stránkou kliknu na záložky a daná chyba se objeví. Pokud si otevřu nové taby tak už to většinou nenastane, nebo nenastává to pravidelně..

edit: zkoušel jsem alt+o, jestli to udělá také a pak se mi chyba stejným způsobem nepodařila do pár pokusů znova vyvolat..
« Poslední změna: 24 Února 2009, 10:22:39 od Czario »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.