Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nezobrazuje se text menu v některých aplikacích  (Přečteno 2501 krát)

Roamaon

• Návštěvník
Nezobrazuje se text menu v některých aplikacích
« kdy: 17 Listopadu 2008, 14:24:30 »
Zmizel mi text v menu (Soubor, Úpravy atd.) v některých programech (OpenOffice, K3B, všechny programy ve Wine...). Místo textu jsou tam jenom podtržítka. Text se občas objeví, když se menu rozbalí a přejede se po něm myší, menu tedy funguje, pokud víte kde co je.

Problém se objevil v 8.10 pouze při zapnutém Compizu, poprvé se to projevilo v OpenOffice 3, ale ty původně po instalaci fungovaly normálně.

Při vypnutém Compizu se text zobrazuje, ale ve Wine je převážně nečitelný.

Díky za jakoukoli radu.
« Poslední změna: 17 Listopadu 2008, 14:41:09 od roman.mlejnek »
Acer Aspire 4810TG, Intel Core 2 Duo 1,3 GHz, 3GB RAM, ATI Mobility Radeon HD 4330

argos

• Návštěvník
Re: Nezobrazuje se text menu v některých aplikacích
« Odpověď #1 kdy: 17 Listopadu 2008, 16:23:14 »
Mám stejný problém (viz dva dny starý příspěvek bez jakékoliv odpovědi) - akorát jsem si nebyl jist zda je to compizem - prosím tě - jak ho vypneš? MOžná by to chtělo hlásit na podporu - mám nainstalováno KUBUNTU 8.10 a hrál jsem si s compizem a najednou zůstaly z menu pouze podtržítka klávesových zkratek. - je to u všech menu které se berou ze systému a v selected není vidět taky nic - přitom při velké zátěži systému se menu objeví (třeba dřív než se načte pozadí, ale jakmile se systém vzpamatuje dokreslí menu a text zmizí - stejně jako při velmi rychlém rolování selectem)
« Poslední změna: 08 Prosince 2008, 13:27:36 od Anna Taliánová »

Vigo

• Návštěvník
    • Osobní stránky
« Odpověď #2 kdy: 17 Listopadu 2008, 16:48:55 »
Potvrzuji stejný problém. Po vypnutí grafických efektů v Systém->Volby->Vzhled, na záložce Efekty vzhledu nastavit na Žádné se text menu ihned objeví. Nicméně to neřeší konflikt mezi grafickou akcelerací a "ztrácením" textu v nabídkách.
Ubuntu 6.10->7.04->7.10->8.04->8.10->9.04->9.10->10.4
Linux mi jede na stolním AMD, AMD64 i Intelu a na notebooku Dell D820.

pesbaskervill

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Listopadu 2008, 23:23:18 »
Také se hlásím s již popsaným problémem. Po vypnutí grafických efektů text objevil, bohužel ale Wine, kvůli kterému tenhle problém chci odstranit nejvíce, mi "vtipně" text zobrazuje v podobě jakoby "začerněný sazemi"  :-\.

typon

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 10 Prosince 2008, 16:16:48 »
tak koukam ze tento problem neni je na moji strane ;)

tez jsem musel vypnout efekty ale text ve wine je preskrtany
tez se pridavam se zadosti o radu :)

PinHead

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 12 Prosince 2008, 22:19:41 »
taky me to nejde... uz to nekdo vyresil??? :-\

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.