Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: icloud - online OS  (Přečteno 2871 krát)

col_boggy

• Host
icloud - online OS
« kdy: 17 Listopadu 2008, 23:00:29 »
Tož, konec svátku, neměl jsem celý den co dělat, tak jsem se rozhodl psychicky si ublížit vyhledáváním příspěvků na živě.cz jisté nejmenované osoby.. A cestou jsem narazil na tento projekt (http://www.icloud.com/). Chvíli jsem četl, založené na ubuntu, tož to bude pro lamy jako já, jdu to zkusit. Nebudu moc otravovat, ale příjemně to překvapilo.. Logicky je to pomalejší, ale na to, že se jedná v podstatě o live os, je to pořád - s trochou trpělivosti - použitelné. Volné místo je myslím 5GB, což jistě potěší osoby, které natáčeji na dovolených videa a fotí fotky v nesmysném rozlišení.. A nemají flashku, na kterou by to podstatně jednodušeji přetáhli :). Alespoň mám s čím machrovat na známé.. Doporučuju zkusit ;)
  P.S.: co už nepotěší víc, je nutnost IE. Autoři prý pracují na podpoře pro Firefox (a co sakra Opera??), zatím se tedy trapte s explorerem 6/7 ve full screen :) A co víc, konečně OS, který dle mého názoru vzhledem může konkurovat Vistám :D

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
Re: icloud - online OS
« Odpověď #1 kdy: 17 Listopadu 2008, 23:06:08 »
já ten příspěvek na živě četl taky, vypadalo to hezky, ale nezkoušel jsem to...
ale zkoušel jsem jednu dobu ulteo (od gaela duvala, původního tvůrce mandrivy)

col_boggy

• Host
« Odpověď #2 kdy: 17 Listopadu 2008, 23:11:55 »
Obvykle bych na živě moc nedával, ale podle nich je to první použitelný os tohohle konceptu..

qUAKER

• Host
« Odpověď #3 kdy: 18 Listopadu 2008, 15:47:40 »
já zkoušel pouze eyeOS, ale k používání to moc nebylo

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.