Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Proc mi skubou videa ve flashi?  (Přečteno 4625 krát)

JohnDoe

• Aktivní člen
  • *
Proc mi skubou videa ve flashi?
« kdy: 19 Listopadu 2008, 15:35:45 »
Ahoj,

mam 2 problemy.

1.) Skubajici video

Kdyz si chci prehrat nejake video na youtube nebo streamu (treba kalendar misi a risi), tak to v celoobrazovkovem rezimu skube. Ne sice nejak vylozene osklive, ale je to prinejmensim neprijemne, pod oknama to chodilo plynule. Pouzivam "oficialni" flash player a zkousel jsem to v opere i firefoxu, oboje je stejne pomale.

Zkousel jsem, jestli mam video akceleraci podle navodu ve wiki.ubuntu.cz a mam, vzhled mam zaskrtnutej ten nejlepsi a okna jsou krasne plynule tahaci, foukaci i harmonicky :) Chodi mi to vse se zakladnim ubuntu ovladacem, nic jsem neinstaloval. Dokonce jsem si i nainstaloval tuxracera, abych to zkusil, a zda se, ze akcelerace asi chodi (i kdyz skubave). Zajmave je vsak, ze "plynule" (smooth) skrolovani www stranek v opere plynule neni, to nejak nezvlada.

Nevim tedy, jaky je rozdil linuxovych ovladacu oproti windowsovym, ale na tomto stroji s grafikou ATI 9200 128MB / Celeron 2.4Ghz / 1024DDR jsem hral i Flat Out 2 (pod oknama) naprosto plynule a bez problemu, o videich nemluve. Ten tucnak zavodnik mi totiz taky pekne skubal (tak 5 FPS odhadem) a grafiku tucnaka bych hodnotil jednoznacne jako jednodussi nez flatout2 :o (IMHO takova hra by mela chodit plynule i na s3 virge :) )

Proto se ptam, co muze byt za problem? Ovladac lepsi, nez ten co mam, asi nesezenu (stara karta), a nic jsem zatim moc nerozstoural, ubuntu mam totiz nainstalovanej od rana ;)

Ano, ten stroj uz ma neco za sebou, ale neni tak hroznej, aby nezvladal video, tak me prosim neodbyvejte, ze by mi tu skubal i "freecel", hral jsem na nem o dost narocnejsi hry :-) Chci si linux vyzkouset "na necisto", nez si rozbiju notebook, kde mam 9600GT (ale taky visty, ktery nechci, na XP nejsou drivery a liveCD vypada, ze jede fajn az na zvuk, coz bude snad nejaka prkotina), takze jsem se rozhodl nejdriv rozbit pocitac pritelkyne a vyzkouset, jak to vlastne chodi ;-)

2.) Zvuk obcas na desetinu sekundy vypadne

Celej den surfuju v opere a prohlizim si nejaky stranky (ano, mam narocnou praci :D ) a tu a tam se mi stane, napriklad kdyz spoustim nejakou aplikaci z terminalu, nebo prepinam rychle taby, ze mi na chvilinku vypne zvuk radia. Radio posloucham last.fm, ktery mam otevreny v jednom tabu a o prehravani se stara flash na te strance. Proste jak kdyby to nezvladalo prehravat. Ty kratky pauzicky jsou dost otravny :( Na woknech to opet nedelalo, a to ani pri vysokym zatizeni CPU.

Jakekoliv rady, cim by to mohlo byt, uvitam a vyzkousim. Ze by za vsechno moh ten flash? Vista sucks, windows media sucks (predpoved pocasi jsem jeste nezkousel), flash sucks, jenze kdyz se bez toho neobejdu :(

Chci linux na prijemnou praci v desktopu a hrat na nem i hry pres wine (call of duty), tak doufam, ze se dobra vec podari a windows se mi podari konecne opustit ;) Zatim jsem nemej uzasem, ze ze vsechno funguje "z krabice". Teda az na flash, kterej neni open source, coz chapu, ze nemuze bejt predinstalovanej. To skubani videa a vypadky zvuku mi ale opravdu vadi, kdyz uz budu menit, tak chci k lepsimu :)

Dekuji.
Omlouvam se za psani bez hacku a carek, ale s nimi bych to psal jeste zitra :(

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
Re: Proc mi skubou videa ve flashi?
« Odpověď #1 kdy: 19 Listopadu 2008, 17:21:37 »
1) vypni compiz (seká občas videa)
2) doinstaluj kodeky - http://wiki.ubuntu.cz/Vyhrazené%20formáty
3) doinstaluj flash -  http://wiki.ubuntu.cz/Vyhrazené%20formáty/Flash
4)zvuk - http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,28277.0.html
           -http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,29334.0.html
           - další si dohledáš  ;)

Přečti si Wiki a pak to půjde samo  ;)
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

ares952

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.lumidan.eu
« Odpověď #2 kdy: 19 Listopadu 2008, 20:42:10 »
1) problem mam take, v mem pripade spociva v tom, ze mam dvoujadro s podporou frequency scalingu, ubuntu pri necinnosti nastavi frekvenci z 2,5GHz na 1GHz (muzes mit treba aplet na panelu v gnome - Sledovani zmeny frekvence CPU) a jelikoz video ve flashi jede s nice vetsim nez 0 (tj. mensi priorita) tak se na nej frequency scaling i pri 100%nim zatizeni procesoru nevztahuje (muzes to treba vyzkouset pomoci programu tar, nejdriv ho spustis normalne a das bzipem balit nejaky adresar a pak ho spustis nice tar .... - frekvence se ve druhem pripade nezmeni a zustane na minimu).
reseni mam takove, ze mam na plose prikaz na zatizeni procesoru:
dd if=/dev/urandom of=/dev/null
ten si spustim, pak si spustim video ve flashi a vse jede plynule

bohuzel tohle neni pouzitelne v pripade jednojadra, pouze pro dvoujadro a vice

dalsim resenim je zakazat frequency scaling, ale to ja nechci kvuli uspore energie

JohnDoe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 20 Listopadu 2008, 09:41:15 »
Dekuji za tipy a pomoc. Vypnul jsem compiz a je to lepsi, i kdyz az po restartu :)

Ten tip s dvoujadrem, to je teda brurus :o Chudak to jedno jadro ;D Budu na notebooku (az zrusim visty) pravdepodobne neco podobneho potrebovat, i kdyz to tvoje je dost brutalni reseni, doufam, ze se mi spis nejakym zastupcem povede zakazat/povolit cpu scaling - podle me takhle toho proudu sezeres vic nez usetris, vytizenej CPU zere o moc vic nez klidnej ;)

Preskakujici zvuk jsem nevyresil, takze jsem to obesel - last.fm posloucham pres rhythmbox (ne pres operu a flash) a uz se u toho da normalne pracovat, aniz by to vynechavalo :)

Lennon

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Listopadu 2008, 14:56:47 »
btw. to last.fm nepotrebujes poslouchat pres prohlizec a ani pres rhytmbox. Last.fm ma svoji aplikaci a ma i instalacku na linux ;)
Kód: [Vybrat]
http://www.last.fm/downloadnebo
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install lastfm
ale samozrejme jak chces, pokud ti vyhovuje radsi pres rhytmbox ;)
Linux is like teepee, no windows, no gates, Apache inside.

airlive

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 20 Listopadu 2008, 15:09:33 »
last.fm  je i v Ubuntu Tweak.
http://wiki.ubuntu.cz/Ubuntu%20Tweak
openSUSE Leap 15.1

impact

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 20 Listopadu 2008, 21:49:15 »
1) problem mam take, v mem pripade spociva v tom, ze mam dvoujadro s podporou frequency scalingu, ubuntu pri necinnosti nastavi frekvenci z 2,5GHz na 1GHz (muzes mit treba aplet na panelu v gnome - Sledovani zmeny frekvence CPU) a jelikoz video ve flashi jede s nice vetsim nez 0 (tj. mensi priorita) tak se na nej frequency scaling i pri 100%nim zatizeni procesoru nevztahuje (muzes to treba vyzkouset pomoci programu tar, nejdriv ho spustis normalne a das bzipem balit nejaky adresar a pak ho spustis nice tar .... - frekvence se ve druhem pripade nezmeni a zustane na minimu).
reseni mam takove, ze mam na plose prikaz na zatizeni procesoru:
dd if=/dev/urandom of=/dev/null
ten si spustim, pak si spustim video ve flashi a vse jede plynule

bohuzel tohle neni pouzitelne v pripade jednojadra, pouze pro dvoujadro a vice

dalsim resenim je zakazat frequency scaling, ale to ja nechci kvuli uspore energie

Když na ten ukazatel vytižení procesoru na liště klikneš, tak můžeš při sledování manuálně CPU přepnout na vyšší frekvenci nebo do jiného módu (třeba PERFORMANCE)a nemusíš laborovat s tím příkazem.

JohnDoe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 20 Listopadu 2008, 23:27:25 »
Diky za tipy, tu prikazovou radku lastfm vyzkousim ;) Ne, ze by se mi rhytmbox nelibil, je celkem fajn, ale mam rad aplikace co nejmensi :) Na notebooku mi ale zatim stejne nejde zvuk, kde to potrebuju nejvic, nebo teda jde, ale nejde to poslouchat, jak kdyz je na kazdou notu jeste 10x ozvena, nejde to poslouchat :( Budu na to muset zalozit novy vlakno...

airlive

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 21 Listopadu 2008, 09:21:41 »
Na muziku si stáhni Amarok - přidat/odstranit. ;)
openSUSE Leap 15.1

airlive

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 21 Listopadu 2008, 09:27:31 »
Tady se řešily problémy se zvukem,pročti si to možná něco najdeš a pomůže to  ;)
http://forum.ubuntu.cz/index.php?action=search2
openSUSE Leap 15.1

ares952

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.lumidan.eu
« Odpověď #10 kdy: 21 Listopadu 2008, 21:12:33 »
Když na ten ukazatel vytižení procesoru na liště klikneš, tak můžeš při sledování manuálně CPU přepnout na vyšší frekvenci nebo do jiného módu (třeba PERFORMANCE)a nemusíš laborovat s tím příkazem.

wow, diky, tohle mi uniklo

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.