Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: PCAnywhere, dial up a modem 14.4 = polovina devadesátých let  (Přečteno 2204 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Tak jsem včera propojil stroje do virtuální sítě a připojoval jsem se na vzdálenou plochu z jednoho na druhý pomocí VNC a XDMCP.

Krásně jsem si tak zavzpomínal na doby před více než deseti lety, když jsem na W3.11 a prvních, stále padajících W95, experimentoval s PCAnywhere a pomocí modemu, callback, NetMeeting a sdílení aplikací a jiných udělátek se připojoval do kanceláře. Krásné čekání na to, až se okénko pomalu vykreslí, uklidňující pohled na vykreslující se čtverečky pracovní plochy, když to zamrzne, nic se neděje, zkusím spojení obnovit... Na některý stroj se lze připojit na jiný ne, některý se zobrazí a jiný ne a po chvíli je to naopak, jak vzrušující... Popotáhnu okénko a hle, do půl minuty je na novém místě a téměř celé vykreslené...

Výsledek je stejný, příjemné experimentování, ale pracovat se s tím nedá.
Rozdíl je v tom, že dnes se nepropojuji modemem 14.4., ale ADSL 4Mbs(/512kbs). Vnitřní síť je WiFi 54Mbs.

Spustím-li RDPv5 na lokální síti, můžu na ovládaném počítači (se starým OS) "pracovat zcela stejně, jako na mém". "Zcela stejně" myslím vážně a upřímně... S pomocí VNC a XDMCP so připadám buď jak v minulosti, nebo jako, že ovládám počítač v téměř vybitém modulu, na odvrácené straně Marsu...

Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: PCAnywhere, dial up a modem 14.4 = polovina devadesátých let
« Odpověď #1 kdy: 20 Listopadu 2008, 08:44:28 »
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

compaq

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 20 Listopadu 2008, 08:55:56 »
http://nomachine.com znáte?

Dík moc za tip. Používáte to, je to srovnatelné s RDPv5?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #3 kdy: 20 Listopadu 2008, 12:59:25 »
používám, bezproblémové i přes CDMA
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 20 Listopadu 2008, 19:18:02 »
compaq : vy mě nepřestanete udivovat, už minimálně 1x jsem přímo vám psal odp, aby jste zkusil NX, ale u vás to vypadá jako bych mluvil do dubu... nehledě na to, že stejných témat je tu milion a vy jste podobné už také založil, ne-li úplně stejné..

compaq

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 20 Listopadu 2008, 20:42:29 »
compaq : vy mě nepřestanete udivovat, už minimálně 1x jsem přímo vám psal odp, aby jste zkusil NX, ale u vás to vypadá jako bych mluvil do dubu... nehledě na to, že stejných témat je tu milion a vy jste podobné už také založil, ne-li úplně stejné..

Pamatuji si věci jen pár dní....

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 20 Listopadu 2008, 21:04:25 »
tak z jiného soudku, pokud nechcete NX od nomachine, můžete tunelovat zkrz ssh vnc a zapnout komprimaci dat...

JohnDoe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 22 Listopadu 2008, 21:19:11 »
Jak jste si vzpomel na ty doby minule, tak ja to pcanywhere pouzivam na jednom miste jeste dneska - dvoulinka je zakopana a dlouha asi kilometr, na ni jsou proti sobe dva 33.6 roboticsy, ktery se sami spojej a pracuje se pres pc anywhere jako pres serial link. Je to jen textovej terminal, takze to je krasne rychle a nebylo to potreba menit, uz to takhle bezi asi 10 let ;D
Omlouvam se za psani bez hacku a carek, ale s nimi bych to psal jeste zitra :(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.