Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prehrievanie Notebooku  (Přečteno 3439 krát)

neonfish

• Návštěvník
Prehrievanie Notebooku
« kdy: 20 Listopadu 2008, 09:49:57 »
Zdravim mam Notebook Fujitsu siemens starsie AMiLO s procakom Turion 64  a  pravidene sa mi phrieva v linuxe ovela viac ako v o Windowse  a pritom len Browsujem po internete max pocuvam hudbu alebo film ..ale teraz ani hudba nejde ani film ..iba IM a Firefox ..a ventilator huci ako blazon.nie je nato nejaka finta alebo nieco aby sa neprehrieval zbytocne ked vo Windovs absolutne nepotrebuje taky vykon na minimalnu pracu ako je bowsing a im  a hudba .dakujem za rady.

grafiku mam sis m760..zeby preto ze nestiha vykreslovat ??!! s Ubuntu mi to robi asi odjakziva to prehrievanie

xaircon

• Návštěvník
    • BOINC
Re: Prehrievanie Notebooku
« Odpověď #1 kdy: 20 Listopadu 2008, 09:55:53 »
mne tiež notebook ASUS X52S kúri ako besný, ale len keď prezerám net a ide mi teda aj flash, ak flash natvrdo vypnem tak teploty idú o 10st. dole

neonfish

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 20 Listopadu 2008, 10:11:51 »
no hej skusal som to teraz ..to je fakt ..ale to nie je mozne, ze sa takto prehrieva len kvoli flashu ..sak nato musi byt nejaka finta ...bez flashu je browsovanie strasne obmedzujuce :-( nejake ine riesenia popripade ?

xaircon

• Návštěvník
    • BOINC
« Odpověď #3 kdy: 20 Listopadu 2008, 10:22:41 »
Ja používam 64bit 8.04 a mám tu nahoený flashplugin-nonfree (neviem presne ako sa to volá) a ten je emulovaný z 32bit na 64bit. a často mi zaťažuje CPU aj na 50% (mám dualcore takže jedno jadro ide na 100%), ale nedávno som tu čítal že vyšiel flash natývny pre 64bit a ten som ešte neskúšal (možno nastalo zlepšenie)

Ravensun

• Aktivní člen
  • *
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Linux a MSI M655 notebook
« Odpověď #4 kdy: 20 Listopadu 2008, 13:24:10 »
..a ventilator huci ako blazon.nie je nato nejaka finta alebo nieco aby sa neprehrieval zbytocne ked vo Windovs absolutne nepotrebuje taky vykon na minimalnu pracu....

sudo chmod u+s /usr/bin/cpufreq-selector
zpřístupnění politiky procesorů + ještě si musíte přidat na panel ikonu sledování frekvence procesoru (pravé tlačítko nad panelem, vybrat položku něco jako "přidat program na panel" nebo tak nějak a pak "sledování frekvence procesoru"
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

impact

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 20 Listopadu 2008, 21:43:05 »
Ja používam 64bit 8.04 a mám tu nahoený flashplugin-nonfree (neviem presne ako sa to volá) a ten je emulovaný z 32bit na 64bit. a často mi zaťažuje CPU aj na 50% (mám dualcore takže jedno jadro ide na 100%), ale nedávno som tu čítal že vyšiel flash natývny pre 64bit a ten som ešte neskúšal (možno nastalo zlepšenie)

Je to velké zlepšení a instalace je triviální.

Odinstaluj přes Synaptic jak flashplugin-nonfree tak nspluginwrapper.

Stáhni z http://labs.adobe.com/downloads/flashplayer10.html 64-bit plugin for linux.

Ve své domovské složce najdi složku .mozilla (pokud se ti v prohlížeči souborů nezobrazují skryté složky, zmáčkni ctrl+h). V této složce vytvoř podložku plugins a do této složky rozbal ten stažený a rozbalený soubor libflashplayer.so (pokud to děláš v konzoli, tak by konečný výsledek měl být takhle /home/tvoje uživatelské jméno/.mozilla/plugins/libflashplayer.so).

Restartuj Firefox a běž vyzkoušet 64-bitový flash třeba na youtube. :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.