Ahoj, dekuju moc za odpoved. Typ notebooku je HP dv7-1060ec, rekl bych novinka letosniho leta, vcetne tech nekterejch komponentu, takze se divim, ze to vubec na ubuntu bezi, ubuntu tym, co dela na driverech jsou opravdu machri - kdyby sel zvuk, tak uz muzu normalne pracovat

Ovladace jsou pouze pro visty, Xp jsem sice po integraci ICH9 driveru na instalacni cd aspon nainstaloval, ale mam tam asi 10 otazniku a zvuk taky nejde :-( Clovek kdyz chce dneska notebook, na kterym pojede linux i xp bez problemu, tak si musi koupit nejakou sunku, jenze ja chtel 17" displej kvuli filmum a grafiku minimalne 9600GT kvuli hram, takze sem koupil tenhle.
Tohle mi to pise lspci jako audio, coz by moh byt ten problem, protoze ve vistach se to jmenovala "IDT high definition audio" a ubuntu tu zvukovku detekuje jako Intel, pres google jsem nasel ze IDT je nejaka firma, co koupila firmu SigmaTel a na jejich webu drivery nejsou, odkazou me tam akorat na vyrobce, kteryho par zakazniku s linuxem nezajma

00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller [8086:293e] (rev 03)
Subsystem: Hewlett-Packard Company Device [103c:30f4]
Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 0, Cache Line Size: 64 bytes
Interrupt: pin B routed to IRQ 22
Region 0: Memory at df300000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: [50] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1- D2- AuxCurrent=55mA PME(D0+,D1-,D2-,D3hot+,D3cold+)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
Capabilities: [60] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+ Queue=0/0 Enable+
Address: 0000000000000000 Data: 0000
Capabilities: [70] Express (v1) Root Complex Integrated Endpoint, MSI 00
DevCap: MaxPayload 128 bytes, PhantFunc 0, Latency L0s <64ns, L1 <1us
ExtTag- RBE- FLReset+
DevCtl: Report errors: Correctable- Non-Fatal- Fatal- Unsupported-
RlxdOrd- ExtTag- PhantFunc- AuxPwr- NoSnoop+
MaxPayload 128 bytes, MaxReadReq 128 bytes
DevSta: CorrErr- UncorrErr- FatalErr- UnsuppReq- AuxPwr+ TransPend-
LnkCap: Port #0, Speed unknown, Width x0, ASPM unknown, Latency L0 <64ns, L1 <1us
ClockPM- Suprise- LLActRep- BwNot-
LnkCtl: ASPM Disabled; Disabled- Retrain- CommClk-
ExtSynch- ClockPM- AutWidDis- BWInt- AutBWInt-
LnkSta: Speed unknown, Width x0, TrErr- Train- SlotClk- DLActive- BWMgmt- ABWMgmt-
Capabilities: [100] Virtual Channel <?>
Capabilities: [130] Root Complex Link <?>
Kernel driver in use: HDA Intel
Kernel modules: snd-hda-intel
Predem dekuji za dalsi rady, ten vypis mi vubec nic nerika

pulseaudio jsem zkousel odinstalovat:
aptitude remove pulseaudio
aptitude install esound
rm /etc/X11/Xsession.d/70pulseaudio
Ale nepomohlo to...