Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: vypalovani/zaloha dat při více než 6 adresářích  (Přečteno 1999 krát)

iguana

• Aktivní člen
  • *
vypalovani/zaloha dat při více než 6 adresářích
« kdy: 21 Listopadu 2008, 14:45:50 »
Dobrý den,
po aktualizaci na Ubuntu 8.10 mi nechce Brasero a ani jiný vypalovací program vypálit
nejdříve se objeví tato zpráva, s kterou jsem se při předchozích verzích Ubuntu nesetkal:
potomci tohoto adresáře budou mít 6 nadřazených adresářů. Toto je porušení standardu ISO9660, který jich povoluje pouze 6.
Brasero umí vytvořit obraz takovéto hierarchie souborů a vypálit jej, ale médium nemusí být čitelné na všech operačních systémech.
POZNÁMKA: takováto hierarchie souborů je známá svou funkčností v Linuxu.

Když zvolím přidat, proces vypalování skončí hned na začátku. kde se v dlouhé zprávě objeví i tento text, což znamená, že mu větší počet adresářů vadí:
BraseroGrowisofs stderr: genisoimage: Directories too deep for '/home/robert/Dokumenty/ROBERT 3/RŮZNÉ/Kartotéka/Globální problémy/Environmentální/Přírodní zdroje/Nedostatek vody/World/State of the World Trends and Facts Boosting Water Productivity_soubory' (7) max is 6.
Umíte někdo poradit? Podobně nefunguje i program k3B nebo gnomebaker.
Děkuji moc.

nettezzaumana

• Host
Re: vypalovani/zaloha dat při více než 6 adresářích
« Odpověď #1 kdy: 21 Listopadu 2008, 14:50:59 »
nejdriv to zataruj .. `tar cvf zaloha.tar /decta/k/zaloze`

nebo si to vypal rucne pomoci wodim .. a nebo si image udelek rucne pomoci mkisofs a ten vypal .. viz `man mkisofs`

iguana

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 21 Listopadu 2008, 14:57:02 »

nebo si to vypal rucne pomoci wodim .. a nebo si image udelek rucne pomoci mkisofs a ten vypal .. viz `man mkisofs`
jejda, moc díky za snahu, ale jsem jen běžný uživatel a nerozumím Ti ani slovo ... muzes mi to přeložit, prosím? děkuji

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #3 kdy: 21 Listopadu 2008, 15:09:49 »
jejda, moc díky za snahu, ale jsem jen běžný uživatel a nerozumím Ti ani slovo ... muzes mi to přeložit, prosím? děkuji
uff .. ok

.. udelej si pomoci prikazu nize archiv ve formatu .tar (muzes i .zip nebo .gz, .bz2 cokoliv chces) a ten vypal .. slozku das do archivu pomoci prikazu ::
tar cvf jmeno_archivu.tar /cesta/ke/slozce

.. prikaz mkisofs slouzi k vytvoreni obrazu .iso, ktery vypalis beznym vypalovacim programem .. kdyz si ho sam vytvoris, tak mu muzes dat i jine vlastnosti nez 6 adresaru do hloubky apod .. precti si ::
man mkisofs

.. staci?

iguana

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 21 Listopadu 2008, 15:13:05 »

možná rozumím už tomu, co je to zatarovat. právě probíhá proces. Bojím se ale změn názvu souborů (občas dlouhé) a případně diakritiky. Stavalo se mi to při zazipování.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #5 kdy: 21 Listopadu 2008, 15:15:48 »
ad.1) tar afaik nedela zmeny ve strukture souboru
ad.2) nepouzivej diakritiku v nazvech souboru

iguana

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 21 Listopadu 2008, 17:02:17 »
ad.1) tar afaik nedela zmeny ve strukture souboru
ad.2) nepouzivej diakritiku v nazvech souboru
díky moc, zdá se, že pomohlo pouze vše zabalit a zase rozbalit .. uvidíme při užívání na novém PC. pouzivání diakritiky se vyhýbám, ale přejímám originály.
ale stejně mi nejde do hlavy, proč v nové verzi ubuntu nejde přepálit více než 6 adresářů, jako v minulé verzi ...
díky moc !!!

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #7 kdy: 24 Listopadu 2008, 12:22:10 »
np .. ;)

nejedna se ale o Ubuntu jako takove .. spis jde o Gnome ..

co se tyce tech adresaru, tak tam jisty smysl vidim .. pokud jsem to dobre pochopil, tak te to pouze upozornuje, ze ISO9660 ma urcita omezeni a image vytvoreni na zaklade pozadovaneho filesystemu proste nemusi byt k precteni vsude .. na tom neni nic spatneho ..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.