Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Mrznutie pc....  (Přečteno 8125 krát)

markus.22

• Aktivní člen
  • *
Mrznutie pc....
« kdy: 21 Listopadu 2008, 21:03:45 »
He ahojte...no robilo mi to vo wine,ubuntu 8.10 32 bit a robi aj tu v ubuntu 8.10 64bit....a neviem cim to moze byt...pustim pc zapojim net a zmrzne,alebo nieco robim na pc a zmrzne...alebo este lepsie..na pc nic nerobim a ono zmrzne..neviete pomoct?

premet

• Host
Re: Mrznutie pc....
« Odpověď #1 kdy: 21 Listopadu 2008, 23:19:57 »
Promin, že jsem se ti nemohl věnovat na Skypu já jsem volal. Teď k tématu, to ti začlo dělat až teď nebo již dřív? Nebo od jaké doby ti to dělá ? Zkus se podívat do logů, jestli tam v onen čas, kdy to zamrzne něco nenajdeš
Kód: [Vybrat]
gksu gnome-system-log

markus.22

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 22 Listopadu 2008, 11:57:37 »
No ono to robilo uz aj predtym...ako som pisal pri windows vista home basic 32 bit,premium 32 bit,ubuntu 8.10 32bit a aj ubuntu 8.10 64bit......no ked zamrzne tak skusim pozriet ten log

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 22 Listopadu 2008, 13:41:45 »
To bude HW problém, nejspíš přehřívání. Otevři case a podívej se jestli se ti točí všechny větráčky a jestli nemáš zanesené chladiče.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

markus.22

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 22 Listopadu 2008, 13:54:21 »
No ono teúploty som skusal pod win a v norme...fan na procaku a zdroji sa toci a aj pridavny nasavaci fan vpredu.....takze teploty ee

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 22 Listopadu 2008, 14:05:58 »
A co GK a chipset?? Rozhodně bych hledal problém v HW, vzhledem k tomu že stejná chyba je jak v ubuntu tak ve woknech.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #6 kdy: 22 Listopadu 2008, 14:10:40 »
Nedavno som sa drbal s pocitacom, ktory tiez takto mrzol. Vsetko slapalo normalne a vetracky, chladice i porty boli vycistene. Vymenil som aj zdroj, aj RAMky, urobil som flash Biosu... - a nic nepomahalo. Bohuzial pomohla az vymena materskej dosky (AMD - doska MSI). Niekedy fakt nic nenarobis...Este moze tuhnutie zposobovat vadna RAMka - zkus teda pri starte Ubuntu vybrat MEMtest a uvidis.. 
Este vela krat pomoze taky "sedliacky" navod: vsetko z dosky povyberat, odpojit vsetky konektory...a znovu to vsetko  zapojit :D  
« Poslední změna: 22 Listopadu 2008, 14:13:17 od hase »
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

markus.22

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 22 Listopadu 2008, 14:13:24 »
No doska je MSI....skusim teda ten memtest aj ked vsetky testy pri wine dopadli uplne v poriadku...este aj 5 hodin pod stress testom v evereste a nic...

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #8 kdy: 22 Listopadu 2008, 14:18:40 »
No doska je MSI....skusim teda ten memtest aj ked vsetky testy pri wine dopadli uplne v poriadku...este aj 5 hodin pod stress testom v evereste a nic...
To, ze je ta doska nahodou tiez MSI, nic neznamena - nahoda. MSI su inac dobre dosky a su velmi "priatelsky" naklonene k Linuxu ;D
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

markus.22

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 22 Listopadu 2008, 16:43:14 »
No tak memtest dopadol ok..bez chyby

Nexus

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 22 Listopadu 2008, 23:52:56 »
Suhlasim, tiez sa priklanam ku HW problemu.

Skusil by som sa este pozriet do BIOSu, ci su vsetky napajania vporiadku. Teda ci ma 5V a 12V presne tieto hodnoty, nie nizsie (tolerancia +/- 0,5V). Ak su vyssie (memali by prekracovat o 1V), tak sa nic nedeje, nesmu byt ale nizsie (napr. pri 12V ukazuje 10.3V).

Ak si teda presvedceny o tom, ze v PC ten problem zarucene nie je, tak si premeraj elektricku zasuvku idealne v case zamrznutia - tiez som tento problem riesil u jedneho zakaznika. Tam pre zmenu mrzol stroj, ktory som cerstvo zmontoval, nainstaloval a spustil u nas v kancelarii a ktory fungoval bez naznaku nejakej zrady. Problem bol samozrejme u zakaznika, kedy mal asi nejake "kvalitne" elektricke rozvody - z casu na cas sa mu v zasuvke objavilo namiesto 230V iba 150V :).

Mozno to nebude Tvoj problem, ale moze ... Upozornujem, ze to prenechaj pre istotu odbornikom - "zatrsat" si v rytme 230V nie je ziadna sranda!

markus.22

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 23 Listopadu 2008, 11:34:20 »
No aj tie napati aboli ok.....to som uz tiez x krat kontroloval...najprv som myslel ze je to win lenze som mal v pc 3 rozne a robilo to pri kazdom.....dal som ubuntu 32 bit a tyzden nic..taky som bol stastny a po tyzdni asi 5-6 krat za jeden den,teraz to je zas celkom v pohode ale neviem dokedy...a zasuvky to asi nebudu lebo je tu este jeden pc a ten slape bez zamrznutia....

markus.22

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 23 Listopadu 2008, 15:39:27 »
No pozeram ten log ale z toho casu je tam strasne vela veci a ja sa v tom nevyznam

Nexus

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 24 Listopadu 2008, 09:18:33 »
No pozeram ten log ale z toho casu je tam strasne vela veci a ja sa v tom nevyznam
Ak chces, aby Ti s tym niekto pomohol, tak nie je od veci to sem placnut ... To, ze nevies precitat chorobopis od lekara este neznamena, ze iny lekar z toho nebude mudrejsi :).

michalpolak

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 07 Prosince 2008, 10:26:12 »
V přehřívání to být může, ale nemusí. Třeba mám počítač dobře chlazení (12 cm ventilátor ze strany, 8 cm + zdroj fouká ven) a to mám jedno-jádro na 2 GHz. Ve Windows se to neseká, teploty normální , pravidelně čistím 3 x za rok. Navíc to zamrzá hodně občasně, někdy celý den v pohodě a pak chvílka a 2 krát za sebou se to sekne, taky nevím... Jinak starých deskách se vysoušeli kondenzátory... postup:

1) zajistit dobré chlazení
2) čistit pravidelně
3) hlídat teploty
4) zkusit na jiném systému

když tohle nepomůže, pak je zakopaný někde pes, jako u mě...
NB Asus:                                            Stolní PC:  
CPU AMD Sempron 1,8 GHz              CPU AMD Athlon X2 2,6 GHz
RAM 1 024 MB DDR2                          RAM 2 048 MB DDR2 HDD 80 GB                                         HDD 320 GB SATA II GPU nVidia 6100                                GPU nVidia

martin.h

• Aktivní člen
  • *
    • Fotografie v Linuxu
« Odpověď #15 kdy: 26 Ledna 2009, 19:19:07 »
Měl jsem stejný problém i když Linux to přehřívání zvládal daleko lépe než XP. Pomohlo zlepšit chlazení - koupit jiný lepší větrák na procesor a přidat pomalootáčkový na boční stěnu skříně. Tak čau.
Athlon 5200+, 2GB, GeForce 8600, Linux Mint - Helena 64

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.