Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu bez obrazovky [vyřešeno]  (Přečteno 2301 krát)

cubes_1

• Návštěvník
Ubuntu bez obrazovky [vyřešeno]
« kdy: 23 Listopadu 2008, 20:41:49 »
Zdravím, mám dotaz zda jde Ubuntu nastavit tak, aby najelo do GNOME, ale bez připojeného LCDéčka (bez kabelu i LCD). Chtěl bych na něj přistupovat z jiného PC přes vzdálenou správu, ale bez LCD GNOME nenajede. Díky moc za rady.
« Poslední změna: 09 Prosince 2008, 00:20:05 od kiklhorn »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Ubuntu bez obrazovky
« Odpověď #1 kdy: 23 Listopadu 2008, 21:21:21 »
Mne to tak fungovalo na 7.10 alebo 8.04 uz si presne nepamatam. V system-sprava-prihlasovacie okno-bezpecnost som nastavil povolit automaticke prihlasenie. Tiez som nastavil vnc server a z ntb som sa na pc pripojil. Ovsem ja som to mal cez vzdialenu plochu co neviem ci je ta tvoja vzdialena sprava. Ovsem podstatne je ze ubuntu nabehlo bez pripojeneho lcd ako si sa pytal.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

JohnDoe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 23 Listopadu 2008, 21:23:36 »
Linux by mel normalne nabehnout i bez pripojeneho lcd nebo klavesnice/mysi, ale aby fungovalo pripojeni zdalky, musi bejt prihlasenej uzivatel. Nevim teda, jestli to je spravne, ale ja to delam takhle:

system > sprava > prihlasovaci okno
karta bezpecnost - zaskrtnout povolit automaticke prihlaseni a vyplnit jmeno uzivatele, kterej se ma prihlasovat

No pak se to pri restartu vzdy automaticky prihlasi a uz jde ten linux ovladat napr. pres TightVNC. Jeste se nekde musi myslim povolit vzdalene prihlaseni, ale to uz si bohuzel nepamatuju kde jsem to zaskrtaval ::)
Omlouvam se za psani bez hacku a carek, ale s nimi bych to psal jeste zitra :(

cubes_1

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 23 Listopadu 2008, 21:35:45 »
Díky moc za rady, ale tohle jsem už měl nastavené i před tím. Automatické přihlášení i vzdálená správa funguje perfektně (TightVNC), když mám připojené LCD. Když odpojím LCD a restartuji tak to nenajede.Díky moc za další rady. P.S. mám 8.10
« Poslední změna: 23 Listopadu 2008, 21:41:17 od cubes_1 »

JohnDoe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 23 Listopadu 2008, 21:57:29 »
Tak to nebude problem ubuntu, ale pocitace jako takoveho. Myslim, ze jsem se s tim uz setkal, co mas za grafiku? Obavam se, ze kdyz se ti nepodari aktualizovat bios te grafiky, tak si bud budes muset vyrobit loopback adapter, nebo vymenit grafiku ;)

Navod je treba tady:
http://soerennielsen.dk/mod/VGAdummy/index_en.php
« Poslední změna: 23 Listopadu 2008, 22:04:10 od JohnDoe »

cubes_1

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 24 Listopadu 2008, 18:33:50 »
Grafika je tam integrovana - Intel 82865g. Obavám se, že to je asi beznadějné. Kdyby někdo věděl nějaký fígl dejte prosím vědět. Zatím díky za rady.

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 24 Listopadu 2008, 18:42:04 »
nomachine.com a jejich NX vyřeší vše co tu řešíte...

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #7 kdy: 24 Listopadu 2008, 20:56:58 »
uff .. pro pristup pres vnc neni potreba aby vubec bezela Xka, natoz aby se ubuntu nekam prihlasovalo samo !! vnc klienti si afaik pousti virtualni xsession sami a s fyzickou nic spolecneho ..

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #8 kdy: 25 Listopadu 2008, 06:29:27 »
Grafika je tam integrovana - Intel 82865g. Obavám se, že to je asi beznadějné. Kdyby někdo věděl nějaký fígl dejte prosím vědět. Zatím díky za rady.
Co je beznadějné? Buď zkuste ten loopback (cca 2,- Kč za odpory v nějaké prodejně součástek), nebo aktualizujte bios, třeba to zabere.
btw co udělá když stisknete s odpojeným monitorem F1 ? A není v biosu položka ignorovat chyby při startu?
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

cubes_1

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 25 Listopadu 2008, 21:25:19 »
Nomachine pomohlo. Díky moc za rady.

it-neuro

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 25 Listopadu 2008, 22:30:25 »
Ja tiez bojujem, ked odpojim monitor tak pri nabehu GDM pinda ze nevie detekovat monitor.

Ked vypnem GDM a startujem cez startx tak nenabehne zvuk.

Je to integrovana grafika intel 950

V starom Ubuntu to bolo tusim natvrdo nastavene v xorg.conf ale v 8.10 tam neni skoro nic a vseto vzdy detekuje pri starte..
Notebook Lenovo X230Tablet Intel Core i5 3320M  (2,6 GHz), 16GB DDR3RAM, 500GB 2.5" SSD HDD, 12.5"  HD Anti-Glare , 802.11 a/b/g/Draft-N Wlan, Bluetooth 3.0, 3G
DualBoot:
Ubuntu 12.04 - 64bit  (boot 4s) Windows 8.1 64bit (boot 5s)

JohnDoe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 27 Listopadu 2008, 22:28:49 »
uff .. pro pristup pres vnc neni potreba aby vubec bezela Xka, natoz aby se ubuntu nekam prihlasovalo samo !! vnc klienti si afaik pousti virtualni xsession sami a s fyzickou nic spolecneho ..
Ufff :) Nepochybuju, ze se to da nekde nastavit, ale za normalnich okolnosti, dokud se neprihlasim, tak si ani neprdnu, natoz bych se pripojil pres vnc :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.