Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Xubuntu II - zase 2x mount USB, DVD a CD [vyřešeno]  (Přečteno 1235 krát)

funk

• Aktivní člen
  • *
Xubuntu II - zase 2x mount USB, DVD a CD [vyřešeno]
« kdy: 24 Listopadu 2008, 11:32:21 »
Po instalaci Xubuntu Intrepid Ibex muj problem z dob HH pokračuje. Krome toho, ze zamrza samozrejme stejne jako Ubuntu 8.10, tak dela s DVD, CD a USB to same jako HH. Pripojuji se 2x. U USB a CD, ci DVD s ruznymi soubory se otevre okno s obsahem 2x. Když chci prehrat DVD, ci audioCD, tak se objevi nasledujici hlaska a po ni to zacne normalne hrat:
mount: blokové zařízení /dev/scd0 je chráněno proti zápisu, připojuji pouze pro čtení
mount: /dev/scd0 je již připojeno, či je /media/cdrom0 již používáno
mount: podle mtab je /dev/scd0 již připojeno na /media/cdrom0.
Problem je v tom, ze třeba nejde ripovat, vypalovat z CD a DVD apod. protože to hlasi chybu, ze nejde pripojit atd.
Zda se mi, ze se to zacne dit vždy nejakou dobu /nekolik dni/ po zmene prikazu napr pro automaticke spusteni filmu po vlozeni DVD, ale vlastne i CD. Zadal jsem mu a nevim, jestli je to spravne: 

totem-xine dvd:///dev/scd0
vlc cdda:///dev/scd0

Pote se mi zacnou i zminovana USB zarizeni pripojovat 2x. Uz jsem o tom psal drive, ale nechce se mi verit, ze by tento problem pretrvaval nekolik vydani. P.

http://www.abclinuxu.cz/poradna/linux/show/236683
« Poslední změna: 09 Prosince 2008, 01:12:34 od kiklhorn »

funk

• Aktivní člen
  • *
Re: Xubuntu II - zase 2x mount USB, DVD a CD
« Odpověď #1 kdy: 28 Listopadu 2008, 11:36:41 »
Tak jsem to zatim vyresil zrejme nesystemove, ale uz nekolik dni to funguje spolehlive. Chce to jit do Menu s aplikacemi - nastaveni - spravce nastaveni - removeable drives and media a odskrtnout Mount removable media when inserted. Zaskrtnute je to tam defaultne, tak to chce odfajfkovat. Pak se nebude dit doublemout :0) P.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.