Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: prosím ví někdo jak funguje gnome-appearance-properties? [vyřešeno]  (Přečteno 1399 krát)

Rawen

• Aktivní člen
  • *
Tak mi včera vyhořel HDD a já chtě nechtě musel instalovat od nuly 8.10 - a když už jsem u toho tak jsem si řekl že přejdu z XFCE na GNOME, což
už jsem chtěl udělat delší dobu - problém mám ale s GTK tématy - ono je sice super že je jich hodně, ale já když otevřu aplikaci "Vzhled", tak se
mi objeví jen velmi velmi malá část témat, které mám rozbalené v /usr/share/themes, například se mi tam nezobrazujou nikdy žádné Murrine témata, i když jich mám na HDD fůru, ještě pro jistotu píšu co všechno jsem s tím dělal a dělám:

- témata jsem házel rozbalené do /usr/share/themes tak, aby v prvním podadresáři od kořene byl obsažen podadresář gtk-2.0
- zkoušel jsem je taky házet zabalené přímo do aplikace "Vzhled", většinou se pak vypsalo, že bylo téma v pořádku nainstalováno, nikde se ale neobjeví, není možné jej vybrat, pokud jsem zkoušel přetáhnout do Vzhledů téma, které už bylo v /usr/share/themes, vypsalo se že to téma už je nainstalováno a zeptalo se mě jestli jej chci použít - to fungovalo, nové téma se ale opět v nabídce neobjevuje...
- samotné Vzhledy mají jen pár oblíbenců, které načítá do nabídky vždycky, na ostatní themes viditelně kašle...
- mám nainstalované všechny gtk a gtk2 engines co jsou v repozitářích

může mi někdo poradit jak přimět GNOME ke spolupráci se všemi tématy, které mu nabízím? v XFCE v tomhle překvapivě nebyl problém... je taky možné že to všechno dělám nějak špatně...
« Poslední změna: 24 Listopadu 2008, 21:45:05 od Martin 'Želva' Malý »
Linux je pro borce, který se dokáží sami rozhodovat!

xfce

• Návštěvník
Re: prosím ví někdo jak funguje gnome-appearance-properties?
« Odpověď #1 kdy: 24 Listopadu 2008, 21:24:34 »
Normálně ten tar.gz hodíte do aplikace Vzhled. Často to ale nepřidá další téma, ale jen některé části, například Controls, okraje oken atd. Takže v tom okně s tématy kliknout na Upravit a v okně co se objeví už v těch záložkách Murrine najdede.

Rawen

• Aktivní člen
  • *
Re: prosím ví někdo jak funguje gnome-appearance-properties?
« Odpověď #2 kdy: 24 Listopadu 2008, 21:38:05 »
Normálně ten tar.gz hodíte do aplikace Vzhled. Často to ale nepřidá další téma, ale jen některé části, například Controls, okraje oken atd. Takže v tom okně s tématy kliknout na Upravit a v okně co se objeví už v těch záložkách Murrine najdede.

aha, tak díky, akorát jsem to špatně pochopil, v "upravit" jsou sice označeny "ovládací prvky", ale mění i vzhled panelů a celkové barevné schéma...
Linux je pro borce, který se dokáží sami rozhodovat!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.