Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubu Server text mod + Virtual PC?  (Přečteno 5107 krát)

hama4tux

• Návštěvník
Ubu Server text mod + Virtual PC?
« kdy: 27 Listopadu 2008, 13:08:09 »
Dobrý,
Jaký nástroj by ste doporučovaly, pro instalaci na Ubuntu serveru v textovce, aby po instalaci toho nástrojebylo možno se na něj připojit VNC ckem.
K dispozici mam prozatim tedy jen SSH masina je 250 km odemne.)

Edit Podle ubu wiki skousim ten xen ale skoncil jsem tam kde navod na wiki, je nedokončený
« Poslední změna: 27 Listopadu 2008, 16:09:04 od hama4tux »

emil54

• Host
Re: Ubu Server text mod + Virtual PC?
« Odpověď #1 kdy: 28 Listopadu 2008, 03:30:36 »
Co znamena Ubuntu server v textovce a co s tim ma virtual PC?
Jedna se o webserver (lamp)? Pak  ti postaci pro spravu ssh a midnightcommander, nebo pokud vylozene chces klikat, tak treba webmin s pristupem pres prohlizes.
Pokud bys chtel pouzit VNC, musel bys na serveru mit pustenej x-server, coz je zbytecny - zbytecne zatezuje stroj a nektery graficky karty ti ani graficky rozhrani nepusti bez toho, aby byl pripojen monitor.

Pokud ted blabolim, tak to je bud mou pokrocilou stareckou demenci, nebo nedostatkem vstupnich informaci - zkus se vyjadrit polopaticteji  :)

hama4tux

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Listopadu 2008, 05:55:53 »
No dobre asi jsem to blbě pospsal:)

1)Ubuntu server no GUI
2)Na něj nejakou vizualizaci, na kterou se budu moci pripojit vnckem.
3)A zacit na tu vizulaizaci cpát Windows

emil54

• Host
« Odpověď #3 kdy: 28 Listopadu 2008, 07:29:49 »
aha, tak ted uz to chapu  :), ale asi moc neporadim, nikdy jsem nezkousel, takze bych varil z vody.

PS. Jenom teda (i kdyz mi po tom nic neni), na co potrebujes widle na serveru? Jestli to teda neni tajny  ;)

hama4tux

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 28 Listopadu 2008, 09:08:34 »
Protože lidé co mi mají udrzovat a provozovat World of Warcarft server jsou neschopní:)
Tzn. Klikači a pod linuxem ani ránu.

PS. kdyby se našel někdo kdo by měl zájem nainstalovat World of Warcraft server a spravovat ho hrát si stím milovat ho atd.
tak at pisne hama@jabber.cz, ICQ: 206755065

Linka je 30/30 (100/100 podle návštěvnosti)2GB ram -> to 4GB 250GB disk.

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #5 kdy: 28 Listopadu 2008, 10:42:43 »
neplést si vizualizaci s virtualizací  ;)
Něco o xenu mám na svých stránkách. Něco o HVM KVM tady na fóru psal nettezzaumana. Další varianty jen podle názvu - VirtualBox, VMWare, Qemu.
« Poslední změna: 29 Listopadu 2008, 12:03:58 od kiklhorn »
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

hama4tux

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 29 Listopadu 2008, 09:19:05 »
No to jsem se asi uklep, do ted jsem si myslel ze tam mám virtualizaci:)
Link na tvé stránky?:) nebo je v podpisu a jsem slepí:)

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 29 Listopadu 2008, 09:38:38 »
No to jsem se asi uklep, do ted jsem si myslel ze tam mám virtualizaci:)
Link na tvé stránky?:) nebo je v podpisu a jsem slepí:)
Je v profilu uživatele: http://hej.cz
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

highwayman

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 05 Prosince 2008, 23:49:23 »
na ubuntu serveru LAMP ( no gui) pouzivam uspesne virtualizaci vmwarem. v soucasne dobe  8 Virtualnich stroju. Musim to popsat jedinym slovem. Naaadhera :-)
highwayman

emil54

• Host
« Odpověď #9 kdy: 06 Prosince 2008, 02:20:37 »
na ubuntu serveru LAMP ( no gui) pouzivam uspesne virtualizaci vmwarem. v soucasne dobe  8 Virtualnich stroju. Musim to popsat jedinym slovem. Naaadhera :-)

No tak to gratuluju  :)
Nechces se trochu vic rozpovidat? Mozna nejsem sam, koho tahle tematika zajima...

hama4tux

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 19 Prosince 2008, 08:18:04 »

Mi chceme Taky:( Hod něco

highwayman

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 29 Prosince 2008, 14:22:03 »
:D nu dobre :) pokusil bych se neco napsat. ale nenapada me co, po dobu co si hraju (a nasazuju) virtualizaci od ubu 7.04 a vmware 1.0.5 jsem dospel k zaveru ze nejsnazsi je pouzivat opravdu vmware, pac neni potreba specialnich kernelu a kdo vi ceho jeste. insatlace je velmi easy , malinko me hapruje az posledni server rady 2. :) ( jednou za cas se musi provect logicka instalace jinak nenabiha web gui serveru - jeste jsem neprisel co to zapricinuje.)jeho instalaci mimochodem velmi hezky popsali na http://howtoforge.com/how-to-install-vmware-server-2-on-ubuntu-8.10 . kdyz tak se ptejte konkretneji. slibuju, ze sem obcas nakouknu a prip dotazy zodpovim.
jinak pro skarohlidy - proc virtualize? osobne mam na LAMP krom standardnich sluzeb (cca 10 domen web/mail/etc..) i jabber server , nekolik dalsich nestandardnich  aplikaci a prave vmware server. pokazde kdyz jsem nejakou aplikaci aktualizoval , mel jsem bobky abych nerozbil neco jineho - funkcniho. a v neposledni rade jsem potreboval desktopove prostredi , ktere pobezi spolehlive na stejne verejne IP jako mam fyzicky server , nebot prave z teto IP mam pristup do siti klientu a kdyz jsem na cestach hojne tohoto vyuzivam...v tom si myslim ze je virtualizace celeho prostredi prinosem. a navic, kdyz virtualni masina spadne , je snadne ji vzdalene nahodit , coz o bezne masine rict nejde :)
highwayman

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.