Právě se snažím zprovoznit obstarožní ISA zvukovku ESS 1869, ale zatím se nevede. Jednoduchý návod obsahuje už wiki.ubuntu.com. Po zadání příkazu:
modprobe snd-es18xx
ale následuje bohužel chyba:
FATAL: Error inserting snd_es18xx (/lib/modules/2.6.15-26-386/kernel/sound/isa/snd-es18xx.ko): No such device
Zkoušel jsem pak ještě něco vygooglovat a našel trochu pozměněný návod, podle kterého je nejdřív třeva vytvořit soubor s konfigurací karty (/etc/modprobe.d/soundcard/snd_es18xx). Momentálně v něm mám:
alias sound-slot-0 snd-card-0
alias snd-card-0 snd-es18xx
options snd-es18xx enable=1 isapnp=0 port=0x220 mpu_port=0x388 fm_port=0x330 irq=5 dma1=1 dma2=3
Konfigurace karty (options) je myslím správně (alespoň ve woknech to tak funguje), vrchní dva řádky jsem převzal z toho návodu (že by byly špatně?). No, opakuje se stejná chyba. Cesta je ovšem asi lepší, než první návod. ALSA mi totiž sama o sobě (nic jsem nezadával) hodí do terminálu podrobnější výpis. Bohužel také neveselej...
ALSA lib confmisc.c:672:(snd_func_card_driver) cannot find card '0'
ALSA lib conf.c:3493:(_snd_config_evaluate) function snd_func_card_driver returned error: No such device
ALSA lib confmisc.c:392:(snd_func_concat) error evaluating strings
ALSA lib conf.c:3493:(_snd_config_evaluate) function snd_func_concat returned error: No such device
ALSA lib confmisc.c:1072:(snd_func_refer) error evaluating name
ALSA lib conf.c:3493:(_snd_config_evaluate) function snd_func_refer returned error: No such device
ALSA lib conf.c:3962:(snd_config_expand) Evaluate error: No such device
ALSA lib pcm.c:2102:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM default
Pokud někdo víte, jak dál, budu rád. Jinak jsem po linuxem třetí den, tak bych to potřeboval vysvětlit pokud možno nějak polopaticky.