Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: prosba o pomoc  (Přečteno 8799 krát)

Mart

• Návštěvník
prosba o pomoc
« kdy: 30 Listopadu 2008, 12:07:24 »
ahoj,mám takový problém,přes německé emailovky jsem se regnul i u takových společností,které ted´ po mě chtějí prachy:
1.milionenquizshow.de
je to klasická soutěž"milionář",jenže-zahrál jsem si tam pár kol,fakt jen chvíli-2 minuty,a ted´ mi posílají poštou i emailem upomínky,že jim mám zaplatit 80€-za poplatky za hru.Přijde mi to jako přemrštěná suma a vůbec už to,že něco chtějí se mi zdá podezřelé.
2.magolino
nevím vůbec,coto je za šmejdy,ale tito zase chtějí po mně 89€ za to,že jsem si u nich objednal nějaké katalogy.Toho si ale nejsem vědom.Registroval jsem se u nich,to jo,ale že bych si něco objednal,to teda nevím.Taky mi poslali složenku,at´ zaplatím.

Jestli má někdo podobnou zkušenost s takovými společnostmi,at´ se mi,prosím,ozvebudu moc rád za každou odpověd´.Osobně si myslím,že by bylo nejlepší je ignorovat,ale jistý si nejsem.Předem děkuji za odpovědi.
Martin

ufaak

• Závislák
Re: prosba o pomoc
« Odpověď #1 kdy: 30 Listopadu 2008, 12:11:23 »
vubec nejlepsi by bylo cist si pri registraci, co tam pisi...
kdyz ses magor a nectes si takove veci, tak se nediv, ze po tobe neco chteji :)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

col_boggy

• Host
« Odpověď #2 kdy: 30 Listopadu 2008, 12:14:38 »
V překladu: nepiš na fórum ubuntu, ale svému právníkovi ;)

Pavel Půlpán

« Odpověď #3 kdy: 30 Listopadu 2008, 12:20:28 »
Za chyby se hold platí... ber to jako zkušenost do budoucna. ;)

Je to nechutnej zlozvyk, nečíst si ustanovení. Kdo třeba četl Microsoftí EULA, než kliknul na Další?
« Poslední změna: 30 Listopadu 2008, 12:39:23 od Pavel Půlpán »

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #4 kdy: 30 Listopadu 2008, 12:22:37 »
Vubec si to nevsimej - myslim, ze ti muzou hruby h.ovno. Udelej si novou mailovou adresu, zmenu oznam tam kam potrebujes a priste uz takovy chujoviny nedelej! 
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #5 kdy: 30 Listopadu 2008, 13:07:55 »
Chybovat je lidské, ale jestli chcete něco opravdu posrat potřebujete počítač. ;)
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

Old Shatterhand

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 30 Listopadu 2008, 13:12:16 »
ahoj,mám takový problém,přes německé emailovky jsem se regnul i u takových společností,které ted´ po mě chtějí prachy:
1.milionenquizshow.de
je to klasická soutěž"milionář",jenže-zahrál jsem si tam pár kol,fakt jen chvíli-2 minuty,a ted´ mi posílají poštou i emailem upomínky,že jim mám zaplatit 80€-za poplatky za hru.Přijde mi to jako přemrštěná suma a vůbec už to,že něco chtějí se mi zdá podezřelé.
2.magolino
nevím vůbec,coto je za šmejdy,ale tito zase chtějí po mně 89€ za to,že jsem si u nich objednal nějaké katalogy.Toho si ale nejsem vědom.Registroval jsem se u nich,to jo,ale že bych si něco objednal,to teda nevím.Taky mi poslali složenku,at´ zaplatím.

Jestli má někdo podobnou zkušenost s takovými společnostmi,at´ se mi,prosím,ozvebudu moc rád za každou odpověd´.Osobně si myslím,že by bylo nejlepší je ignorovat,ale jistý si nejsem.Předem děkuji za odpovědi.
Martin
nic neplat. ja poviem o tich vagabundou winetuovi a pojdeme ich postrielat.

col_boggy

• Host
« Odpověď #7 kdy: 30 Listopadu 2008, 13:45:28 »
...Kdo třeba četl Microsoftí EULA, než kliknul na Další?
Já, ve chvíli, kdy jsem z legrace instaloval Visty. A dost mě to vyděsilo.. Stejně jako první verze GChrome, než to opravili.

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #8 kdy: 30 Listopadu 2008, 13:49:00 »
airlive : nebo ženskou :)

Old Shatterhand : nebo reknem Chuckovi :)
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

col_boggy

• Host
« Odpověď #9 kdy: 30 Listopadu 2008, 16:56:53 »
Bez legrace - pokud tam opravdu byly nějaké podmínky, se kterými dotyčný souhlasil a stálo v nich, že bude za to platit... Fakt ale je, že nic přímo nepodepsal, tak nevím.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #10 kdy: 30 Listopadu 2008, 17:01:25 »
Bez legrace - pokud tam opravdu byly nějaké podmínky, se kterými dotyčný souhlasil a stálo v nich, že bude za to platit... Fakt ale je, že nic přímo nepodepsal, tak nevím.
Ze si nad tim lames hlavu - nikdo mu prece nemuze dokazat, ze to BYL ON, kdo souhlasil s placenim, nebo si neco objednal...I kdyby operovali IP adresou atd, tak nikdo nedokaze, ze to byl ON, kdo akorat sedel pri PC...Absolutne nemaji sanci - to jenom zkouseji na blbce, kteri se leknou a zaplati...

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #11 kdy: 30 Listopadu 2008, 17:31:58 »
hase : přesně ! naprosto souhlasím
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

col_boggy

• Host
« Odpověď #12 kdy: 30 Listopadu 2008, 17:38:48 »
Tak díky, člověk se trochu přiučí :).. Ale je to docela buzerace, pořád dostávat poštu od nějakých sket z Německa nebo odkud.. Maily se odfiltrují, ale pošta.. Nechtěl bych.

Pavel Půlpán

« Odpověď #13 kdy: 30 Listopadu 2008, 17:41:59 »
Ono když mu to chodí i fyzicky poštou znamená, že při té registraci udal své kontaktní údaje... a to, že si nepřečetl, co daná registrace obnáší je už jenom jeho chyba.

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
« Odpověď #14 kdy: 30 Listopadu 2008, 18:38:00 »
Pro příště:

NIKDY NIKAM nedávej svoje informace. Pokud chtějí aktivaci účtu přes e-mail, založ si někde spamovou schránku. Fyzickou adresu nedávej nikam jinam, než kde ji musí znát (e-shopy, e-bay apod.)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #15 kdy: 30 Listopadu 2008, 19:02:58 »
internetovej obchod je jeden velkej bordel - v podstate nikdo nema paky ani zaruky - proto chce kazdej prachy dopredu - pac v zivote nema sanci to z cloveka dostat...Anebo znate obchodnika kerej vam tovar posle dopredu? :D - jedine a velice zridka na dobirku... Takze i kdyz jim poskytl fyzickou adresu, tak se nic nedeje - tu adresu mohl poskytnout taky nekdo jinej..
Osobne pres net obchoduju hodne, ale pouze vyhradne pres e-bay a zavedene obchody s tradici a dobrym jmenem - pres nikoho jinyho!

speedzero

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #16 kdy: 30 Listopadu 2008, 19:08:18 »
Ja mam podobnou skusenost a to sem se jenom registroval ....  ??? no penize nechtej ,jenom mi od nich prijede za tiden asi 5 mailu ale to taky na2ere!!! Je to firma ASHAMPO ! Odvtedi si 2krát rosmislim každou reg. :)

Pavel Půlpán

« Odpověď #17 kdy: 30 Listopadu 2008, 19:30:29 »
Ashampoo je mám dojem firma vyvíjející bezpečnostní software (antivir, antispam, ...). Maily jsou stopro informativního charakteru, případně trocha vlastní reklamy. Ale mám tušení, jelikož je to slušností, že je možné zasílání těchto mailů zrušit...

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #18 kdy: 30 Listopadu 2008, 19:42:13 »
Ashampoo dela takovy ty systemovy utility (data recovery, registry...atd)

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #19 kdy: 30 Listopadu 2008, 19:55:38 »
je to cele blbost, keby naozaj chceli, aby si platil, tak ti nebudu posielat e-maily, ale ti poslu fakturu k tebe domov. Jednoducho maily ignoruj.

col_boggy

• Host
« Odpověď #20 kdy: 30 Listopadu 2008, 20:27:09 »
Ja mam podobnou skusenost a to sem se jenom registroval ....  ??? no penize nechtej ,jenom mi od nich prijede za tiden asi 5 mailu ale to taky na2ere!!! Je to firma ASHAMPO ! Odvtedi si 2krát rosmislim každou reg. :)
:D :D :D OMG, speedzero, chodící terapie.. Ashampoo je opravdu v pohodě, mimo jiné přikládá ke každému svému mailu tlačítko "Nechcete tuto poštu dostávat? Klikněte sem" ;)

speedzero

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #21 kdy: 30 Listopadu 2008, 20:28:38 »
To som sa reg. ked som riesil este win.... a samozrejme ich výrusi :D teras  mi je to .... a skusal som to zrusit ale akosi to nepomohlo ... len tak medzi nami osobne nemam doveru takzvanim antivýrusom ... ked som mal win .... som ich teda vyskusal dost ! Myslim ze najlepsí antivyrus je asi LINUX  ;D

ufaak

• Závislák
« Odpověď #22 kdy: 30 Listopadu 2008, 22:23:17 »
nejlepsi antivir je "pouzivat hlavu"... samozrejme existuji programy - anti* ale ty jsou naprosto k nicemu, kdyz clovek nepouziva hlavu... a tim se dostavame k puvodnimu tematu tohoto threadu... pouzivej hlavu :)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

speedzero

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #23 kdy: 30 Listopadu 2008, 22:27:42 »
to uufak : pouzil som hlavu a isiel na linux...len asi tolko :)

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #24 kdy: 30 Listopadu 2008, 22:32:08 »
4@speedzero : chlape děláš pokroky,tvé příspěvky se dají číst a dávají smysl  ;)
nemůžu jinak než K+
aspoň trochu zachráním tvou karmu  :D ;)
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.