Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalalce Ubuntu z Kubuntu  (Přečteno 1438 krát)

Petr Hložek

• Návštěvník
    • http://www.ok2cqr.com
Instalalce Ubuntu z Kubuntu
« kdy: 23 Srpna 2006, 10:03:20 »
Dobrý den,

včera večer (v noci) jsem zkoušel Ubuntu 6.06. Bohužel Live CD na mém notebooku nenabootovalo. Bootování skončilo na kernel panic, že nejde přimountovat root filesystem.

Zkusli jsem tedy Kubuntu, to nabootovalo normálně. Po nainstalovaní Kubuntu na disk, nastavení sítě a proxy, zadání sudo apt-get remove kde* jsem nainstaloval gnome-desktop, ubuntu-docs, ubuntu-artwork, gdm atd. Rozchodil jsem také XGL po instalalci nvidia ovladačů.

Problém je ten že v gnome mám v horní liště anglické popisky ale položky menu jsou česky. Anglicky jsou i popisky aplikací po najetí myší (hinty). Co jsem ještě zapomněl nainstalovat?

Používal jsem KDE a Kmail, formát pro ukládání mailů maildir. Nevíte, prosím, jak to převést do Evolution? Ptal jsem se googla, zkusil některé popsané možnosti, ale bez úspěchu.

Pokud ukončuji systém, zobrazuje se mi krásně logo Ubuntu. Pokud ale bootuju, je tam stále logo Kubuntu :-(.

Díky moc za případné rady a přeji pěkný den.

Petr

nojvirt

• Aktivní člen
  • *
Instalalce Ubuntu z Kubuntu
« Odpověď #1 kdy: 23 Srpna 2006, 10:39:25 »
Kdyz jsem pridaval kubuntu-desktop do Ubuntu, tak bylo KDE taky anglicky, stacilo zmenit jazyk pres nastaveni v KDE

Prestoze mam default Ubuntu, pri startovani a ukoncovani systemu taky vidim Kubuntu, ale to me nejak netrapi...
Ubuntu od 5.04...

"My howercraft is full of eels!!"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.