Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: wine - písmo se nezobrazuje korektně  (Přečteno 8480 krát)

nador

• Návštěvník
wine - písmo se nezobrazuje korektně
« kdy: 30 Listopadu 2008, 20:59:27 »
Dobrý den, máte nějaký nápad? Písmo je k nepřečtení, jako by se přes sebe přepisovalo několik nápisů - viz screenshot, potřeboval bych to nutně vyřešit, díky :-/

A ještě dodám, že jsem zkoušel odebrat ttf-liberation a nepomohlo, tak jsem ho zas vrátil.

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 30 Listopadu 2008, 21:01:23 od nador »

nador

• Návštěvník
Re: wine - písmo se nezobrazuje korektně
« Odpověď #1 kdy: 30 Listopadu 2008, 22:50:14 »
Nevim jestli to pomuze, ale prece :
http://www.winehq.org/pipermail/wine-users/2007-February/024485.html

Tak bohužel nepomohlo, dokonce se to ještě razantně zhoršilo :-( Jakoby se několikrát překreslovaly stejné nápisy několika písmy a po téhle změně více než před ní :-/

A ještě jednou jsem odinstaloval ttf-liberation a všiml jsem si, že se to trošilililililinku zlepšilo, možná to bude tím, že se wine snaží použít všechny písma co najde nebo nevím.
« Poslední změna: 30 Listopadu 2008, 22:52:32 od nador »

smitlik

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 05 Prosince 2008, 19:24:55 »
Ahoj, mě to dělá to stejný, vůbec nevím jak se to stalo a co s tím. Pred tím jsem si akorát nainstaloval ms core fonts a jeste navíc sem kamsi do /usr/share/fonts... (?) hodilů pár dalších fontů. Myslím, žýe to pak nějakej čas jěště jelo normálně, ale za nějakej čas to začalo blbnout, viz screenshot: http://smitlik.wz.cz/wine_fonty.png

smitlik

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 05 Prosince 2008, 19:39:24 »
Když jsem ve winecfg (Aplikace -> Wione -> Configure Wine) nastavil v záložce "Obraz" hodnotu DPI dole na víc než 150, písmo se sice zobrazuje korektně, ale je tak prasácky velký, že se to nedá moc používat.

nador

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 14 Prosince 2008, 18:30:32 »
Pokud to někdo nevyřeší, tak jsem celou instalaci systému a všeho dělal úplně zbytečně, protože se mě rodiče bez svých her z windows akorát tak vysmějí a budou tam chtít vrátit win xp. Snad se někdo najde ... :-(

K1bor

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 15 Prosince 2008, 18:36:31 »
Včera som doinštaloval ďalšie fonty (téma Abiword) http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,30294.msg227021.html#msg227021 a v CSku mám konečne väčšie čitatelné pímo.
Ešte skús http://wiki.ubuntu.cz/Microsoft%C3%AD%20fonty
Ešte jeden typ som našiel:
Kód: [Vybrat]
Problem jsem nakonec vyresil tak, ze jsem do ~/.wine/drive_c/windows/fonts nahral vsechny fonty z C:/Windows/Fonts a postupne ubiral pulku, zkousel spustit program. Tak jsem postupne vyloucil vsechny fonty, ktere program nepotreboval. Vysledny font pro ten combo box byl Trebuchet MS, ktery jsem ponechal.Inak stačí google.... ;)
Ubuntu 14.04LTS
Debian Wheezy MATE Desktop Environment
Archlinux

RUDRA

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 15 Prosince 2008, 20:02:23 »
Pokud to někdo nevyřeší, tak jsem celou instalaci systému a všeho dělal úplně zbytečně, protože se mě rodiče bez svých her z windows akorát tak vysmějí a budou tam chtít vrátit win xp. Snad se někdo najde ... :-(

Místo aby rodiče byli rádi, že dítko zvládne nový operační systém, tak prskaj, že nemaj kde gamesit, to jsou časy ..

nador

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 15 Prosince 2008, 20:03:14 »
Tak jsem zkusil to všechno zkusil a rapidně se to zhoršilo - evidentně čím víc písem je v systému, tím je ten problém horší. Wine jako by je chtělo použít všechny najednou (viz obrázek kolegy). Chtělo by to nějak asi ve wine nastavit, aby použilo jen jedno písmo, nebo něco podobného. Neví někdo jak by se to mohlo udělat?

nador

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 15 Prosince 2008, 20:04:24 »

Místo aby rodiče byli rádi, že dítko zvládne nový operační systém, tak prskaj, že nemaj kde gamesit, to jsou časy ..

Kdybys mi radši poradil, to by mi pomohlo daleko víc, než rejpání.

Macyn

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 15 Prosince 2008, 20:39:33 »
Zdravím lidi mam úplně ale úplně ten samý problém :-[ Zkoušel sem kdeco a nic  ::)
« Poslední změna: 11 Ledna 2009, 00:43:05 od Anna Taliánová »

olin6

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 15 Prosince 2008, 20:43:32 »
Zdravím, zkoušel jste někdo smazat ve vašem domovském adresáři skrytý adresář ".wine"? Jsou v něm uložena všechna nastavení a nainstalované aplikace běžící pod wine. Třeba to pomůže =O

Luban

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 15 Prosince 2008, 22:04:09 »
No já měl podobný problém a už nemám.
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,30223.0.html

Podle mě to dělají ovladače pro grafiku nvidia. Zaměřil bych se tímto směrem.
Jakékoli pokusy s fonty apod. mě nepomohly.
« Poslední změna: 28 Prosince 2008, 21:40:44 od Luban »

nex555-penguin

• Návštěvník
  • jen se s tim porvěte.....nic na tom neni ;)
« Odpověď #12 kdy: 28 Prosince 2008, 21:19:05 »
tak mám tentýž problém.-.....a zkoumal jsem a podle mě to dělá smrtelná kombinace nesvobodných ovladačů nVidia (jak již výše zmínil kolega :) ) +font Tahoma (jediný který  ,jaxem zjistil, blbne)

Marek_

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 28 Prosince 2008, 22:03:46 »
mám přesně tentýž problém, efekty vypnuté (ve vzhled nastaveno žádné) a stejně to dělá, změna dpi ve wine taky nepomůže, ted experimentuju s winetricks, ale taky to nepomáhá, prý pomůže přejít na proprietální ovladač, ale to se mi nechce. Už mě ta nvidia pěkně ... ;D
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

nex555-penguin

• Návštěvník
  • jen se s tim porvěte.....nic na tom neni ;)
Re: wine - písmo se nezobrazuje korektně [vyřešeno]
« Odpověď #14 kdy: 29 Prosince 2008, 18:19:59 »
no já nesvobodné ovladače nVidia právě že používám.....ale mám další poznatek.....není to pouze písmem Tahoma ale asi všemi obsaženými v /usr/share/wine/fonts (předpokládám že wine bude brát fonty právě odtud....) tak jsem zkusil fígl - namísto složky fonts jsem wine podstrčil odkaz pojmenovaný fonts  na složku /usr/share/fonts/truetype/msttcorefonts (který pokud se nepletu by měl tuto složku v plném zastupovat) ale výsledek byl spíše horší nežli lepší.....:(
« Poslední změna: 12 Ledna 2009, 05:17:34 od kiklhorn »

Marek_

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #15 kdy: 30 Prosince 2008, 19:52:51 »
po dnešní aktualizaci ta změť znaků trochu zřídla a některá slova už jsou čitelná, ale furt bída.
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

MZ

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 02 Ledna 2009, 13:05:36 »
Měl jsem stejný problém - řešení na tomto fóru mě nepomohlo, tak jsem hledal na ubuntuforums:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1018724&highlight=wine+bad+fonts

a zabralo to. Nyní jsou písma v pořádku.

Macyn

• Návštěvník
« Odpověď #17 kdy: 02 Ledna 2009, 15:53:03 »
Můžu potvrdit odkaz od MZ řeší tento problém díky moc.

Valheru

• Návštěvník
« Odpověď #18 kdy: 02 Ledna 2009, 19:16:56 »
Můžu potvrdit odkaz od MZ řeší tento problém díky moc.
Tak bohužel, já to tvrdit nemohu. Přestože používám zřejmě stejnou verzi ovladačů, výsledek je nula-nula-nic. Jsem zvědav na zkušenosti ostatních.

Marek_

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #19 kdy: 09 Ledna 2009, 22:01:22 »
ano, funkční řešení problému
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Valheru

• Návštěvník
« Odpověď #20 kdy: 11 Ledna 2009, 01:03:09 »
No tak konečně! Editoval jsem ~/.wine/user.reg ručně a je po problému. Super, díky.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.