Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nečitelné soubory při instalaci  (Přečteno 1583 krát)

gb

• Aktivní člen
  • *
Nečitelné soubory při instalaci
« kdy: 01 Prosince 2008, 08:05:06 »
Dobrý den,
vždy když vyjde nová verze Ubuntu, tak zkouším jestli přepere můj HW. Tentokrát bylo opravdu namále. Mám z toho až dotaz.

Situace: HW deska nvidie, 1 SATA HD, Grafika nvidia 6600 atd.

1. Stáhnul jsem iso k ubuntu i386 desktop.
2. Kontrola přes md5 hlásí OK
3. Vypálení na RW CD
4. Boot do Live režimu. Vše OK. Alespoň se tak zdálo. Logy jsem nezkoumal. Bylo to první nabootování ubuntu na mém PC bez jakékoli úpravy parametrů kernelu.
5. Pln důvěry jsem spustil instalaci do již předem vytvořených oddílů, kde bylo momentálně OpenSuse
6. během instalace mi to začlo házet chyby typu. Nesrovnalost souborů ... Asi špatné CD, zkuste vypálit menší rychlostí apod. Nevím přesně bylo to už pozdě večer.

Řekl jsem si tedy že si to vypálím v ubuntu. A tak jsem chtěl zkusit instalaci z windows, která je teď nabízena. Po restartu se mi objevilo menu, jestli chci spustit. XP or Ubuntu. Dal jsem Ubuntu, psalo to něco o instalaci systému a po té opět hláška o nesrovnalosti souborů. Přitom jsem ale při instalaci použil ten iso soubor mountovaný přes DeamonTools!!!!

Myslel jsem si ještě na RAM, tak jsme projel testy paměti co jsou na tom CD s Ubuntu a vše OK.

Nějaká idea???

Pokud ne berte to jako vyřešený. Nestojí na tom svět jen se už skoro 2 roky snažím opustiti XP, což se mi zatím nedaří ani s OpenSuse(zatím vede) ani s Ubuntu.

Děkuji za pozornost GB

ufaak

• Závislák
Re: Nečitelné soubory při instalaci
« Odpověď #1 kdy: 01 Prosince 2008, 09:29:29 »
nabootuj z LiveCD, a misto abys z nej spustil system, tak dej tu kontrolu CD, co tam je v te nabidce. mozna se to opravdu spatne stahlo/vypalilo
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

gb

• Aktivní člen
  • *
Re: Nečitelné soubory při instalaci
« Odpověď #2 kdy: 01 Prosince 2008, 11:15:54 »
nabootuj z LiveCD, a misto abys z nej spustil system, tak dej tu kontrolu CD, co tam je v te nabidce. mozna se to opravdu spatne stahlo/vypalilo

Tak to jsem zkoušel taky. Samozřejmě OK.

Osobně vidím problém v tom, že při instalaci z Windows, kde jsem použil přímo ten iso soubor(zkontrolovaný přes md5) to padne taky. Přijde mi to jako buď nějaká chyba projevující se na nějakém konkrétním železe or chyba přímo v PC, ale už jsem dříve zkoušel diagnostikovat všechno a tváří se to jako OK.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.