Tak jsem si řekl, že to zkusím. Pro windows na ntb je už pramálo důvodů, takže jsem se rozhodl vyzkoušet Linux.... No stažení image a vypálení proběhlo ok... stejně tak "testovací" provoz jenom z CD, tak si říkám pohoda, to je panečku věc.
První problém - nástroj pro dělení disků - za boha neuměl udělat druhou pratition na ubuntu... já dobrák si to tedy v partition manageru rozdělil sám a šup, jedeme dále - instalace běžela jako po másle. Sice neproběhl slibovaný import profilů z windows - ale ten by byl víceméně k prdu, tak co.
No potom nám nefungovala grafická karta a wifina, nesvobodné ovladače, ok... takže do patra a kabelem - ejhle ono to funguje, takže wifina běží, grafika se taky chytila, bezva. A teď ejhle ho - správce aktualizací - 193 aktualizací.... tývole :-) Tak stáhnout, nainstalovat..... a už je průser. Na jakémsi cupsysu se to zašprclo a nic dál... restart a už nevidím žádné síťové připojení, respektive nemám práva je otevřít, takže jsem s instalací v prdeli jak baťa s dřevákama... Inu zkusil jsem to celé znovu - tedy zformátovat partition, znovu celou instalaci a zasekl jsem se na stejném místě.... Takže - než to poletí z počítače definitně - poradí mi někdo? ;-)