Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Windows Mobile - ActiceSync [vyřešeno]  (Přečteno 6300 krát)

mmirek

• Návštěvník
Windows Mobile - ActiceSync [vyřešeno]
« kdy: 01 Prosince 2008, 14:59:45 »
Ahoj, nevite o nejakym programku misto ActiveSync z windows, ktery by synchronizoval kalendar a kontakty atd nejlip s Evolution?

dik, mirek
« Poslední změna: 06 Února 2009, 03:37:13 od kiklhorn »

Ravensun

• Aktivní člen
  • *
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Linux a MSI M655 notebook
Re: Windows Mobile - ActiceSync
« Odpověď #1 kdy: 01 Prosince 2008, 15:43:00 »
Nějak nerozumím.
Ten Adresář kontaktů, který používá Evolution ti nevyhovuje?
Je kompatibilní (ověřeno na SonyEricsson  K750i) s *.vcr soubory obsahující kontakty.
Zkus vyexportovat z tvého zařízení používající kontakty (mobil, pda, atd..) databázi kontaktů s příponou (tuším) vcr a tu pak importovat do Evolution (načtení databáze ze souboru).
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

ufaak

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 01 Prosince 2008, 15:55:24 »
nejspis hledas SynCE... me osobne se to nikdy nepodarilo zrpovoznit, ale vim ze to lidem funguje :) Zalezi jakou mas verzi Windows Mobile... Na mych 6.1 se mi to proste nepovedlo... Pokud mas neco starsiho, nemel by byt problem... Google ti poradi... Neco o tom je i na wiki.ubuntu.cz
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

mmirek

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 03 Prosince 2008, 15:27:01 »
Jj dik, ale nerozchodil jsem SynCE ani Multisync.

Mam smartphone s win 5 a ten se mi pripoji jako eth1, zadny ttyUSB atd. Do toho mi vypadne wifi a chytne se telefon, kde je teda zlutej vykricnik pres tu ikonku a nejde mi zase net - toho moc nevygooglim a porad dokola :D

Kdybys vedel o presnym funkcnim navodu.. Nasel jsem i ceskej, na ubuntu, ale ten koncim tim, ze se ma vytvorit partnership - coz nevim co mysli...

ufaak

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 03 Prosince 2008, 17:06:25 »
tohle by snad melo jit nejak osefovat primo v nastaveni toho smartfounu, aby se hlasil tak jak ma... ale presne si nevybavim kde :)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

PetrHerynk

• Host
« Odpověď #5 kdy: 03 Prosince 2008, 17:54:32 »
Pokud mohu poradit, partnership je partnerství, tzn. spojení mezi dvěma subjekty, tj. telefonem a počítačem. Ve woknech to umím, v Ubuntu nepoužívám.

jakub.hettler

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 26 Prosince 2008, 17:46:38 »
Takže taky pár mých postřehů se synchronizací: SYNCHRONIZACI jsem ROZBĚHAL až na JEDEN PROBLÉM.

Upozorňuju, že používám program KITCHENSYNC A EVOLUTION a ne multisync, ale KITCHENSYNC je bohužel jen pro KDE a tudíž se s tím budete nejspíš muset smířit, instalaci popíšu níže

Používám Ipaq 614c (WM 6.1) a ubuntu 8.10

na začátek ještě ... sice v návodu píšou, že se má zatrhnout Enable enhanced network functionality, v návodu je to pro 6 a nižší WM, ale 6.1 už tuhle nabídku mají v Settings -- System -- USB to PC, jo a moc jsem nepochopil, kdy to jde a nejde zatrhnout, ale mě to šlo jen když proběhla synchronizace ve win xp a pak bylo zařízení připojené a nesynchronizovalo, snad k tomu ví někdo něco podrobnějšího ... nicméně když jsem to pak zas vypnul, tak synchronizace funguje i bez tohohle, takže nevím co je to platné a není

postupoval jsem +- podle návodu na http://www.synce.org/moin/SynceWithUbuntu

zkusím popsat jak jsem postupoval a snad to někomu pomůže, protože jsem se s tím trápil taky docela dlouho
u mě nebylo třeba přidávat repozitáře v návodu, vše jsem měl ve svých 3rd party repozitářích

1. je třeba nainstalovat základní knihovny a věcičky na správu zařízení

Get the core libraries
sudo apt-get install synce-hal librra0-tools librapi2-tools

Connect your device and run
synce-pls

Pokud příkaz synce-pls proběhne a vypíše obsah PDAcka, tak je vyhráno, pokud se nezobrazí, zkuste odpojit nebo připojit PDAcko a pokud ani to nepomůže, zkuste restartit systém

2. dále nainstalovat - jsou to balíky projektu opensync, který celou synchronizaci zprostředkovává, synce-kpm je v podstatě GUI k opensyncu
sudo apt-get install multisync-tools opensync-plugin-evolution opensync-plugin-synce synce-sync-engine synce-kpm

Potom zkuste spustit příkaz synce-kpm a mělo by naběhnout GUI, které indikuje připojení zařízení, měly by se ukázat informace o zařízení
Pokud je to ok můžem dál

3. tady nastává trochu problém a vyřešil jsem ho celkem kulišácky :)
Jde o to nějak dostat do Gnome Ubuntu KITCHENSYNC určený pro KDE, takže ...
přídejte si na chvíli repozitáře -- deb http://fr.archive.ubuntu.com/ubuntu hardy main universe -- co jsem tak pochopil, tak jsou to repozitáře Hardyho, kde KITCHENSYNC je. Případně ho nainstalovat nějak jinak. !!! doporučuju v době kdy máte tyto repozitáře přidané v 8.10, tak nic neaktualizovat, celkem mi to zmátlo systém, ale bůhví čím to bylo !!!
byť se s KITCHENSYNCEM nainstaluje dost nesmyslů, tak je to jediné řešení, na které jsem zatím přišel ...

zde to ještě ovšem nekončí kitchensync se nainstaluje všechno se tváří v pořádku, ale ... je špatně nastavený konfigurační soubor pro opensync-plugin-evolution a protože nejsem až tak linuxovsky zdatný, tak sem si pomoh oklikou. Kde synchronizace šla byla Mandriva 2008.1, takže jsem si konfigurační soubory půjčil tam a kupodivu to šlape na 99 % ...

Teď je třeba založit novou skupinu v KITCHENSYNCU, kam se přidá jeden plugin, který sahá do zařízení a druhý, který do evolutionu, jsou na výběr v nabídce ADD MEMBER v KITCHENSYNCU a tady je právě ten problém, pokud se přidá plugin Synce, který sahá do zařízení, vyhodí to chybu, ale tu jsem ošetřil a stačí nahrát do /usr/share/opensync/defaults/ soubory, které jsem vám nahrál sem SEM, pokud je tam nahrajete(rozgzipované), tak by to mělo všechno fungovat a pak už stačí jen dát synchronize a je to

AAAAAALLLLLLEEEE !!!! problém který řeším je ...

Pokud nahrávám věci z pdačka do evolutionu, je všechno v pořádku, ale pokud z evolutionu do pda, je vše o hodinu posunuté, tzn. vytvořím událost v evolutionu od 12 do 13 v PDA ji vidím od 13 do 14 a to je pěkně na prd ... :( Ještě je hodně špatné, že pokud se poprvé synchronizuje z pda do Evolutionu, časové pásmo se přehodí na UTC, místo Europe/Prague a je to všechno o hodinu dřív a už s tím nejde nic udělat, leda smazat a vytovřit z PDA, co je ještě tuplem zajímavé, pokud se nahraje do kalendáře něco z pdacka, tak to funguje správně časově i pokud se to zedituje v evolutionu a sesynchronizuje, už mě z toho asi klepne, čas všude správně, v evolutionu, taky všechno nastaveno a jediné co jsem k tomu našel je podobný problém tady ... http://mail.kde.org/pipermail/kitchensync/2003-April/000037.html

Jinak vše, včetně diakritiky jede na 100 %

Tak doufám, že to někomu pomůže, jinak nejsem žádný linuxový expert, takže třeba jestli se musí nahrávat třeba všechny soubory co jsem přetáhl z mandrivy to opravdu nevím, protože upřímně ani nevím k čemu jsou :)

TAKŽE UŽ TO ŠLAPE NA 100 %
:o
už jsem přišel na to jak dát do pořádku i čas synchronizací .... HURÁÁÁÁÁÁÁ PO PŮL ROCE PÁTRÁNÍ A ZKOUŠENÍ

1. Try editing the file "config.xml" in the directory ".synce". Look for "AppendDefaultTimeZone" and set the value to "1".  .... přesně to vypadá takto <AppendDefaultTimezone>1</AppendDefaultTimezone>
2. I když není letní čas, tak v evolutionu zatrhnout, že prostě je ... nevím proč, ale funguje to naprosto korektně (uvidíme co se stane, až opravdu letní čas bude ... doufám, že nic)

+++++++

Jak přistupovat v Intrepidu na Win Mobile zařízení: jednoduše
sudo apt-get install synce-trayicon synce-gvfs

a pak už jen napsat do nautila synce://"jmeno_vaseho_zarizeni"    u me napr synce://Ipaq614c
a hotovo

HODNĚ ŠTĚSTÍ A TĚŠÍM SE JESTLI SE TO TAKÉ NĚKOMU POVEDE, dejte pak vědět

« Poslední změna: 07 Března 2009, 11:42:39 od jakub.hettler »

StanleyK

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 05 Února 2009, 21:28:16 »
Perfektni navod, diky za nej!  ;)
Jeste bych doplnil, ze k uplne spokojenosti je potreba v synchronizacni skupine odskrtnout "Poznamky", jelikoz jinak synchronizace pada. Jinak parada!  ;D

greenhorn

• Návštěvník
Re: Windows Mobile - ActiceSync [vyřešeno]
« Odpověď #8 kdy: 14 Března 2009, 16:54:37 »
synnchronizacia mi zatial zial nejde ale pekne sa mozem dostat na moje pda velka vdaka ;)

mmirek

• Návštěvník
Re: Windows Mobile - ActiceSync [vyřešeno]
« Odpověď #9 kdy: 18 Dubna 2009, 13:10:52 »
Tak jsem to rozchodil podle anglickeho navodu... (bez KDE komponent)
Jen je dulezite v miste, kde si nechate vypsat partnerstvi smazat aktualni - mel jsem v seznamu 2 - jedno z win a druhe nove linuxove. Tak to linuxove jsem musel smazat - pres SynCE tray - se seklo, ale smazlo. A pak znova vytvorit. Pak staci dat synchronizovat...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.