Jiz roky pouzivam 2 graficke karty na dva monitory:
AGP - Ati Rage IIc (8 MB) a
PCI - Matrox Mystigue (2 MB)
Postupem let je stale vetsi problem je s novymi verzemi Xorg rozchodit - zjevne jejich funkcnost jiz nikdo netestuje.
Posledni verze Ubuntu, kde jeste trochu chodily byla 8.04 - a to jsem musel zvolit jedinou funkcni kombinaci ovladacu: "mga" pro matrox (s vypnutou akceleraci, ...) a "vesa" pro ATI.
Po povyseni na 8.10 X-ka tvrde kolabuji, pri "X -configure" system (nebo prinejmensim obrazovka i klavesnice - efekt tentyz) tvrde zatuhne a je nutny reset. Totez zkousim-li "X -probeonly" na jakekoli dualhead kompinace. Jedine co slo, je jen samotna ATI (singlehead).
Nouzove jsem zkopiroval binárku Xorg serveru z SuSE 10.3 i s moduly a upravenzm konfigem, sice pri startu vypisuje nejake chyby, ale bezi...
Jedine korektnejsi reseni, ktere me napada - a ohledne ktereho prosim o radu, je pouziti X subsystemu z nejake starsi, funkcni verze UBUNTU, jenze:
JAK NA TO ?
Pri vyhledavani :xorg: v sznapticu vypadne 99 balicku, a Buh vi, jsetli je to vsechno -
- jak je funkcne deaktualizovat na starsi verze ze starsiho vydani
- jak pridat zdroje pro starsi Ubuntu ? Jsou vubec nekde ? Nasel jsem jen *.iso souboru, ale ne zdroje ?
- jak to cele provest, aby instalace X byla kompletni, funkcni, ... Co zavislosti , so podpisy, ... ?
Vi nekdo, jak na to ?