Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zjištění adresy APčka  (Přečteno 3524 krát)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
Zjištění adresy APčka
« kdy: 03 Prosince 2008, 03:24:09 »
Zdravím,

už zas hledám, jak se dostat do webového konfiguračního prostředí na APčku. Upozorňuji, že jsem hledal, ale našel jsem jen dohady. To AP mám mezi routerem na kterém jede DHCP a svým počítačem, APčko mi vysílá zabezpečenou wifi. Teď bych to zabezpečení potřeboval vypnout kvůli svému novému zařízení, které sice umí wifi, ale právě bez zabezpečení. Aby se neřeklo, že jsem blázen, bezpečnost bych chtěl ošetřit tím, že povolím jen určité MAC adresy. To ale bez přístupu na AP nikdy nezvládnu. Na router se normálně dostanu. V daném IP rozsahu je pouze vidět ten router a všechny připojené počítače, ale už ne AP s wifi. Opravdu se mi to zařízení nechce zas resetovat. Ach jo. Dodám, že AP je ovislink wl-5460ap (mám ten dojem). Zjistil jsem i jeho MAC adresu přes router, ale nevím, jak zjistit IP adresu k ní přiřazenou...

Díky za každou radu...

PS - opravdu je bezpečné povolit jen určité MAC adresy? Nejde to rychle obejít? Ono zas žiji v lokalitě, kde těžko někdo přijde před náš barák a začne hackovat :-D, ani k sousedům není vidět signál, jen po baráku většinou...
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
Re: Zjištění adresy APčka
« Odpověď #1 kdy: 03 Prosince 2008, 06:18:43 »
Zjištění IP adresy:
a) IP adresy společně s MAC adresama bývají v nastavení DHCP serveru na routeru
b) pročíst $ man nmap
asi bych začal s
Kód: [Vybrat]
nmap -v -sP aaa.bbb.ccc.ddd/xxkde aaa.bbb.ccc.ddd je adresa a xx maska podsítě - mělo by to vypsat dostupné IP adresy na dané podsíti
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
« Odpověď #2 kdy: 03 Prosince 2008, 08:37:29 »
wl-5460ap má defaultní IP adresu 192.168.100.252/24, žkus teda změnit svojí IP na 192.168.100.200 a připojit se na něj. Jméno: Admin, heslo nevim. Pokud máš zamknutou komunikaci jen pro MAC adresy, nikdo se tam nedostane pokud nebudeš zrovna komunikovat, samozřejmě si někdo může vypůjčit tvou MACadresu a pak je problém. Pokud jseš ve městě, je to problém, pokud na vesnici tak je to v poho.
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

truhlik

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 03 Prosince 2008, 22:46:34 »
...traceroute by taky mohl pomoci na zjisteni ip.
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #4 kdy: 04 Prosince 2008, 00:14:26 »
Díky, ale do konfigurace nakonec lézt nemusím, to zařízení k mému úžasu podporuje i WPA2, takže je to v pohodě. Upradoval jsem totiž fw. Nicméně tento problém nemohu označit (z principu) jako vyřešen.

Traceroute jsem samozřejmě zkoušel, prostě se to APčko normálně přeskočí, je vidět počítač a hned za ním už router.

wl-5460ap má defaultní IP adresu 192.168.100.252/24, žkus teda změnit svojí IP na 192.168.100.200 a připojit se na něj. Jméno: Admin, heslo nevim. Pokud máš zamknutou komunikaci jen pro MAC adresy, nikdo se tam nedostane pokud nebudeš zrovna komunikovat, samozřejmě si někdo může vypůjčit tvou MACadresu a pak je problém. Pokud jseš ve městě, je to problém, pokud na vesnici tak je to v poho.

Jsem na vesnici, jsem rád za WPA2, ještě že to nemusím měnit, ale pochybuju, že bude někdo ze silnice hackovat mou síť. :D Jinak ta adresa mi jen tak nejde. Ale jistě pochopíte, že když mi to jede i se šifrováním, nechce se mi do toho vrtat, navíc nevím, kde změnit mou IP adresu, IP mi přiřazuje totiž DHCP.

Zjištění IP adresy:
a) IP adresy společně s MAC adresama bývají v nastavení DHCP serveru na routeru
Ještě vědět, jak se přímo do DHCP dostat, ve webové konfiguraci vidím jen mac adresu.
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.