Zdravím,
už zas hledám, jak se dostat do webového konfiguračního prostředí na APčku. Upozorňuji, že jsem hledal, ale našel jsem jen dohady. To AP mám mezi routerem na kterém jede DHCP a svým počítačem, APčko mi vysílá zabezpečenou wifi. Teď bych to zabezpečení potřeboval vypnout kvůli svému novému zařízení, které sice umí wifi, ale právě bez zabezpečení. Aby se neřeklo, že jsem blázen, bezpečnost bych chtěl ošetřit tím, že povolím jen určité MAC adresy. To ale bez přístupu na AP nikdy nezvládnu. Na router se normálně dostanu. V daném IP rozsahu je pouze vidět ten router a všechny připojené počítače, ale už ne AP s wifi. Opravdu se mi to zařízení nechce zas resetovat. Ach jo. Dodám, že AP je ovislink wl-5460ap (mám ten dojem). Zjistil jsem i jeho MAC adresu přes router, ale nevím, jak zjistit IP adresu k ní přiřazenou...
Díky za každou radu...
PS - opravdu je bezpečné povolit jen určité MAC adresy? Nejde to rychle obejít? Ono zas žiji v lokalitě, kde těžko někdo přijde před náš barák a začne hackovat :-D, ani k sousedům není vidět signál, jen po baráku většinou...