Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Proč se mažou příspěvky?  (Přečteno 3078 krát)

kozzi11

• Aktivní člen
  • *
Proč se mažou příspěvky?
« kdy: 23 Srpna 2006, 18:29:46 »
Dneska si tu ramanetko nebo tak nejak stezoval ze mu byla uzavrena diskuze nez jsem si to stacil precist tak se mi vypsala zprava ze stranka neexistuje ci neco takeho. No a kdyz znovu kouknu do fora tak tam ta diskuze neni. Asi byla smazana administrtorem kvuli necemu co jsem si nestihl precist. Tento pristup mi vadi. Myslim si ze kazdy ma pravo vyjadrit svuj nazor nehlede na to jestli se adminovi libi nebo ne. Je dost mozny ze ta diskuze byla agresivni nebo sprosta ale to nemeni nic na tom ze to je nazor admina nebo nekoho dalsiho ale ne treba vsech a v tom vidim problem, co kdyz to pro nekoho ma urcity vyznam a admin to smaze? to by se dit nemelo. Jsem proti jakemukoliv mazani prispevku diskuzi. At si kazdy sam vybere co si bude cist a co ne.
« Poslední změna: 17 Října 2007, 20:10:09 od Anna Taliánová »

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
proč se mažou příspěvky
« Odpověď #1 kdy: 23 Srpna 2006, 19:08:28 »
Administratori jsou tu prave od toho, aby udrzovali poradek a klid. Pokud nebudou kazdy naznak problemu likvidovat hned v pocatcich, vymkne se to z rukou a z dosud informacne velmi prinosneho fora se stane smetiste.

Sam jsem velmi dlouho delal admina diskuze s 3000 clenu a 70000 prispevky takze vim o cem je rec.

kozzi11

• Aktivní člen
  • *
proč se mažou příspěvky
« Odpověď #2 kdy: 23 Srpna 2006, 19:28:26 »
jo ok, ale napr. na abclinuxu to resej tak ze tu diskuzi uzmknou a z po delsi dobe ji vymazou ale ne ze znicehonic zmizi
« Poslední změna: 17 Října 2007, 20:16:31 od Anna Taliánová »

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
proč se mažou příspěvky
« Odpověď #3 kdy: 23 Srpna 2006, 21:47:25 »
Naprostý souhlas s Lukášem. Občas se vyskytnou v diskusích i lidé, kterým spíše než o řešení problémů jde hlavně rýpaní. A to se opravdu musí mýtit. Jde to celkem snadno poznat z akcentu příspěvku.
Problémy se vyskytují, je to přirozené. Obzvláště u tak bouřlivě se vyvíjejícího se systému jako Ubuntu. Mám zkušenost, že pokud opravdu jeden chce, chybu dokáže sám lokalizovat a opravit. Kromě tohoto fóra máme celý další svět. Všechno se nakonec najde a odstraní. Důležité je naučit dělat tak, aby jeden vždy věděl co dělá ;) A když už si opravdu neví rady, slušně se zeptat.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
proč se mažou příspěvky
« Odpověď #4 kdy: 24 Srpna 2006, 02:42:11 »
Osobně se mi nejvíc zamlouvá taktika přesouvání nežádoucích (off-topic, vulgarity, flame, trolling) příspěvků (či celých témat) do karantény/chlívku/vězení/smetiště či jak tomu kde říkají. Tyto příspěvky pak jednak neobtěžují uživatele hledající rychlé řešení technického problému nebo smysluplnou diskuzi, a druhak zůstanou zachovány coby varování a poučení příštím (de)generacím. Navíc se pak nemusí jejich autoři rozčilovat, že jim zlý a nepřející admin něco smazal.

Konstruktivní (!) kritice pak má být dán prostor kdykoli, nikoliv však kdekoli. ;)
Obecná diskuze o všem a o ničem je pro ni jako stvořená. Navíc je v ní možno k moderování přistupovat daleko benevolentněji než v ryze technických tématech.
Toť můj skromný názor.

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
proč se mažou příspěvky
« Odpověď #5 kdy: 24 Srpna 2006, 09:55:04 »
Popravde receno ja bych byl pro v "podpora" forech byt jeste tvrdsi, preci jenom nevim, proc by si tam mel nekdo hazet kritiku (ikdyz treba konstruktivni). Co popravde receno nesnasim jsou reci o totalite ... nechapu co to ma spolecneho s totalitou (komunismem atd.), kdyz clovek maze (zamyka, presouva) prispevky, co nemaji smysl (flame, nekonstruktivni kritika, vulgarita), na svem vlastnim foru (foru o ktere se stara a ktere ma smysl nekde jinde), pokud si chce zanadavat, tak at jde na servery pro to urcene a ne do fora na podporu cehokoliv.
PS: napad se smetistem mi prijde dobry.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
proč se mažou příspěvky
« Odpověď #6 kdy: 24 Srpna 2006, 13:07:29 »
Ubuntu si chce udržet svou přívětivost (nejen) k novým uživatelům, tak je zapotřebí zajistit to, aby se jeho oficiální fóra nezvrhly ke smetiště vulgarismů, nadávek, osobních výpadů, flamewarů a příspěvků mimo téma. To je jedna z velkých předností celé komunity Ubuntu a nenecháme si ji hloupě a zbytečně zničit.

Nevím, proč by se měl (nový) uživatel při vstupu na toto fórum (například z vyhledávače nebo odkudkoliv) setkávat se vším, co mu nijak nepomůže v řešení jeho problému, pouze ho zdrží a znechutí.

Vojtin

• Host
proč se mažou příspěvky
« Odpověď #7 kdy: 24 Srpna 2006, 16:51:35 »
Souhlas a přidávám odkaz na pořádnou žumpu, kde si může každý napsat co chce žumpa světa :)

kozzi11

• Aktivní člen
  • *
proč se mažou příspěvky
« Odpověď #8 kdy: 24 Srpna 2006, 18:34:06 »
No jo ale co kdyz je ta diskuze celkem produktivni a pak se zvrhne co s tim? Smazete ji celou? to by byla hloupost. Anebo ji necháte anebo smažete jen nedůležité poznámky?
« Poslední změna: 17 Října 2007, 20:30:28 od Anna Taliánová »

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
    • http://www.spolnet.cz
proč se mažou příspěvky
« Odpověď #9 kdy: 24 Srpna 2006, 18:44:55 »
Měla by tu být zcela volná sekce pro nevázanou komunikaci, ale souhlasím s tím že do technické části, kde se dohledávají problémy a řešení, žvásty nepatří. Maří to význam a kvalitu fóra. Co přesouvat zvrhnuté diskuze do smetiště ? Volně přístupné, ať si je zainteresovaní dokončí.
« Poslední změna: 17 Října 2007, 20:30:01 od Anna Taliánová »
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
proč se mažou příspěvky
« Odpověď #10 kdy: 24 Srpna 2006, 18:55:24 »
Citace: kozzi11
No jo ale co kdyz je ta diskuze celkem produktivni a pak se zvrhne co s tim? Smazete ji celou? to by byla hloupost. Anebo ji necháte anebo smažete jen nedůležité poznámky?
Nevím jak ostatní moderátoři, ale já budu prakticky vždy mazat jen to, co jsem uvedl (naznačil) výše. Lehká odbočka mimo téma v rámci několika vět a maximálně několika málo reakcí na ní se dá tolerovat (sám jsem se v minulosti dopustil), ale raději bych, kdyby nebyly vůbec.
« Poslední změna: 17 Října 2007, 20:31:05 od Anna Taliánová »

Luke

• Aktivní člen
  • *
proč se mažou příspěvky
« Odpověď #11 kdy: 26 Srpna 2006, 01:21:16 »
přístup současných moderátorů je správný a zasouží si pochvalu...fóra s benevolentnějšími přístupy, byť s množstvím odborníků zažívají bez pevné ruky časem krizi...a to by zde byla škoda...
Jak strasi deti Billa Gatese? Bubububuntu! Jak mu nadava manzelka? Ty debiane! Jakou pohadku nema rad? O princezne a desetihlavem mandrakovi. (Update: Cim topi? Mandrivim.) Kdo bydli ve vedlejsim vchode? Zly sused. Co Bill neni? Gentooleman. Kdo mu vozi postu? Fedorex. Kam se chodi opalovat? Do solariska. Kdo ho sleduje? CIA, FBI a BSD. A jak nakonec chudak Bill dopadne? Trefi ho slax.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.