a třeba jak je to s výdrží baterie,co klávesnice a jak je na tom větrák a nemáš také zkušenosti na tom s widlema
a ještě jestli si na něm nezkoušel i Debian?
Na baterii dávám v pohodě 3 vyučovací hodiny ( OpenOffice + Hledač min).
Klávesnice je v pohodě, asi po 2 hodinách Zemáku, kde jsem popsal 8 stránek jsem si na ni zvykl a píše se mi na ní stejně dobře jako na klasické. Jen mi trochu nesedí klávesa DELETE ale už jsem si taky zvykl... To je spíš tím že jsem nebyl na notebookové klávesnice zvyklý.
Větrák je docela tichý, je na levou stranu, takže může být problém pro leváky s myší.
A Widle musím říct něco otřesnýho! XP mi při instalaci, po tom co načítá moduly pro instalaci, ale ještě před tím než vyberu zda je chci vůbec nainstalovat, nebo jen konzoli pro zotavení zkolabují! Vyzkoušeno na XP bez SP, s SP1, s SP2 i s SP3... Tak se mi tam podařilo alespoň dát Vistu... Základní instalace Visty a neumí to ani LAN. Postahoval jsem si tedy v Linuxu ovladače na fleshku, ale Vista pracuje pouze s jedním USB portem a ostatní ignoruje... v Linuxu fungují.... nakonec se mi podařilo vše ve Vistě rozchodit, až na WiFi... WiFi asistenta jsem nainstaloval, ale ovladač ze stránek HP pro WiFi při instalaci vždy spadne...
Na tomto PC jsem zkoušel dále Mandrivu, ale asi jsem udělal něco špatně. Vůbec se mi nezobrazoval titulek oken, takže ani nešli přemisťovat a zavírat... dále jsem zkoušel OpenSolaris, ale ten nechtěl nabootvat kvůli nějaké chybě... Nakonec jsem zůstal u Ubuntu 804 ( u Ubuntu 810 se blbne grafická karta) a právě teď instaluju z repozitářů pro 810 NetworkManager 0.7.0 tak asi až zítra napíšu další info jak to dopadlo.
PS. Omluv případné gramatické chyby, nějak jsem se rozepsal a přestal na to dávat pozor...