Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: C/C++ - server aplikace [vyřešeno]  (Přečteno 3048 krát)

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
C/C++ - server aplikace [vyřešeno]
« kdy: 06 Prosince 2008, 10:33:25 »
Máte někdo zkušenost se server aplikací? Dejme tomu na nějakou správu MySQL. Udělal jsem si program, který třeba vytváří podle MySQL soubory .htaccess a .htpasswd na zaheslování adresáře. A zmíněný program spouštím z cronu. Ale tam se mi to spouští jednou za 60s což bych uvítal kdyby bylo třeba každých 5s.

Jde to nějak nastavit, aby se mi to spouštělo každých 5s? Nebo nějaké jiné řešení?
« Poslední změna: 06 Prosince 2008, 12:42:29 od Martin - ViPEr*CZ* »
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Pavel Půlpán

Re: C/C++ - server aplikace
« Odpověď #1 kdy: 06 Prosince 2008, 10:38:46 »
Mrkni třeba semka, jestli ti to pomůže:
http://www.abclinuxu.cz/poradna/linux/show/185745

Případně hoď do vyhledávače fcron...

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 06 Prosince 2008, 10:58:45 »
Jo díky 5s je taky dobrý....furt lepší než 60s.

Ještě jeden dotaz... kdyby jsem dal while nekonečnou smyčku do toho mýho C++ "vynálezu"  ;D a spustil to cronem, tak co se stane když se ten můj program neukončí?
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Pavel Půlpán

« Odpověď #3 kdy: 06 Prosince 2008, 11:06:42 »
Myslíš, jako že by časoval přímo ten program? To by potom byl cron zbytečnej ne?

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 06 Prosince 2008, 11:18:59 »
No dalo by se to spustit při startu PC a časovalo by to samo... ale mně spíše jde o to, že by vlastně se ten program neukončil jen bych tam přidal while(true) smyčku a nějakej časovač...jestli to je možný takhle provést pro konzolovku v linuxu.

Pavel Půlpán

« Odpověď #5 kdy: 06 Prosince 2008, 11:30:06 »
No, teď jsi mě popravdě dostal do úzkých... asi bych využil fcron, ten časuje i sekundy! :D

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 06 Prosince 2008, 11:32:59 »
No, teď jsi mě popravdě dostal do úzkých... asi bych využil fcron, ten časuje i sekundy! :D
Šlo by to udělat jako daemon... ale to jsem nikdy neprogramoval. Proto asi bude lepší ten fcron ;)

Pavel Půlpán

« Odpověď #7 kdy: 06 Prosince 2008, 11:45:27 »
Právě! Jsem na tom naprosto stejně... :D

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 06 Prosince 2008, 12:17:23 »
Tak to budem muset rozlousknout  ;) btw. ten fcron jsem nějak nepřišel na to jak to nastavit:

dám fcrontab -e a pak

* * * * * 4 /var/bin/uloha

a nic :(

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 06 Prosince 2008, 12:42:16 »
Už to mám.... tam ta syntaxe je malinko jinak mno...  ::)

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
Re: C/C++ - server aplikace [vyřešeno]
« Odpověď #10 kdy: 06 Prosince 2008, 23:50:28 »
je to sice pro C, ale mozna to aspon trochu pomuze, hezke pocteni
http://web.archive.org/web/20060603181849/http://www.linuxprofilm.com/articles/linux-daemon-howto.html

ale osobne bych zvazil, zda stoji za to se s tim bastlit a zda proces jen nespoustet pres nohup, proces na tech 5 vterin vzdycky uspat.. a pripadne jeste ten startovaci skript v tom cronu i periodicky poustet (po delsim case, nez 5 s) , ale vlozit do nej schopnost detekce, zda uz nebezi (napriklad pres nejaky soubor), a pokud ne, aby se spustil znovu (to kdyby byl ten predchozi nahodou ukoncen). a pak jeste vlozit do skriptu nejakou moznost prave na jeho ukonceni.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Re: C/C++ - server aplikace [vyřešeno]
« Odpověď #11 kdy: 07 Prosince 2008, 08:48:09 »
je to sice pro C, ale mozna to aspon trochu pomuze, hezke pocteni
http://web.archive.org/web/20060603181849/http://www.linuxprofilm.com/articles/linux-daemon-howto.html

ale osobne bych zvazil, zda stoji za to se s tim bastlit a zda proces jen nespoustet pres nohup, proces na tech 5 vterin vzdycky uspat.. a pripadne jeste ten startovaci skript v tom cronu i periodicky poustet (po delsim case, nez 5 s) , ale vlozit do nej schopnost detekce, zda uz nebezi (napriklad pres nejaky soubor), a pokud ne, aby se spustil znovu (to kdyby byl ten predchozi nahodou ukoncen). a pak jeste vlozit do skriptu nejakou moznost prave na jeho ukonceni.
No přes fcron jsem to dal každý 4 vteřiny a to si myslím, že je ok ;) Jinak díky za návod ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.