Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Seká se mi GTK! - HELP  (Přečteno 6797 krát)

Robotics

• Aktivní člen
  • *
    • nicmocweb
Seká se mi GTK! - HELP
« kdy: 07 Prosince 2008, 00:18:41 »
Už tak měsíc se mi seká GTK. Prostě delam neco v aplikaci a najednou se mi to na sest vterin zasekne. Celej program. V terminalu to vypise viz poslední 100x zopakovana hláška Usage:program_name [address][:port] ve vypisu Xsession.errors:

Kód: [Vybrat]
/etc/gdm/Xsession: Beginning session setup...
/etc/profile: 29: [[: not found
Setting IM through im-switch for locale=cs_CZ.
Start IM through /etc/X11/xinit/xinput.d/all_ALL linked to /etc/X11/xinit/xinput.d/default.
SESSION_MANAGER=local/martin-desktop:/tmp/.ICE-unix/6580
Could not start esd: Nelze spustit proces potomka "esd" (No such file or directory)
Shutdown failed or nothing to shut down.
xrdb:  "*Label.background" on line 220 overrides entry on line 150
xrdb:  "*Text.background" on line 226 overrides entry on line 191
xrdb:  "*Label.foreground" on line 232 overrides entry on line 151
xrdb:  "*Text.foreground" on line 238 overrides entry on line 192

** (gnome-session:6580): WARNING **: Host name lookup failure on localhost.
Checking for Xgl: not present.
Detected PCI ID for VGA: 01:00.0 0300: 10de:0193 (rev a2) (prog-if 00 [VGA controller])
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Comparing resolution (1024x768) to maximum 3D texture size (8192): Passed.
Checking for nVidia: present.
Checking for FBConfig: present.
Checking for Xgl: not present.

Tracker version 0.6.6 Copyright (c) 2005-2007 by Jamie McCracken (jamiemcc@gnome.org)

This program is free software and comes without any warranty.
It is licensed under version 2 or later of the General Public License which can be viewed at http://www.gnu.org/licenses/gpl.txt

Initialising tracker...
Connection failure: Connection refused
Could not set idle IO priority...attempting best effort 7 priority
starting HAL detection for ac adaptors...none found
Throttle level is 0
evolution-alarm-notify-Message: Setting timeout for 3308 1228608000 1228604692
evolution-alarm-notify-Message:  Sun Dec  7 01:00:00 2008

evolution-alarm-notify-Message:  Sun Dec  7 00:04:52 2008

Starting gtk-window-decorator
/usr/bin/compiz.real (video) - Warn: No 8 bit GLX pixmap format, disabling YV12 image format
I/O warning : failed to load external entity "/home/martin/.compiz/session/default0"
Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]
Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]U  PID TTY          TIME CMD
sage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:program_name [address][:port]Usage:prog

Prosím HELP. Ubuntu je tím pádem skoro nepouzitelné. Hodil sem tu hlášku do googlu a jediny co sem vygoogloval tak ze se jde snad o problem Esound či co. Nevíte co stím? HELP!
« Poslední změna: 07 Prosince 2008, 00:29:20 od Robotics »
Ubuntu na PC - Intel Core 2 Duo E6750 2,66GHz | (4MB/1333)MB GIGABYTE P35-DS4 P35 s775, DDR2 | DIMM DDR2 2GB, 800MHz, CL5, (Kit 2x1GB) | GK Point Of View GeForce 8800GTS | WD CAVIAR XL WD4000AAKS 400GB | DVD RW LG Black GSA-H55NR | ZD ZDROJ FX500-A (FORTRON) 500W ATX | Wireless Asus WL-1238G V2

Robotics

• Aktivní člen
  • *
    • nicmocweb
Re: Seká se mi GTK! - HELP
« Odpověď #1 kdy: 07 Prosince 2008, 15:21:54 »
Takže asi nic co? :'(
Ubuntu na PC - Intel Core 2 Duo E6750 2,66GHz | (4MB/1333)MB GIGABYTE P35-DS4 P35 s775, DDR2 | DIMM DDR2 2GB, 800MHz, CL5, (Kit 2x1GB) | GK Point Of View GeForce 8800GTS | WD CAVIAR XL WD4000AAKS 400GB | DVD RW LG Black GSA-H55NR | ZD ZDROJ FX500-A (FORTRON) 500W ATX | Wireless Asus WL-1238G V2

emil54

• Host
« Odpověď #2 kdy: 07 Prosince 2008, 15:49:33 »
To ti dela na 8.10? A nespousti se ti taky xorg dvakrat? Mel jsem totiz hodne podobnej problem poprechodu z 8.04 na 8.10, i se to tu uz probiralo - xorg se spusti dvakrat a pak to takhle blblo. Nakonec mi pomohl az reinstal.

Robotics

• Aktivní člen
  • *
    • nicmocweb
« Odpověď #3 kdy: 07 Prosince 2008, 15:54:58 »
A toho sem se bál. Nechce se mi reinstal. Mám 8.04. Musela to ale způsobit nejaka instalace nejakyho programu nebo co. Jak sem to zkoumal tu hlášku tak sem našel ze nekdo mel podobnej problem, kdyz instaloval quake 4 a musel zmenit v /etc/hosts 127.0.0.1 localhost  na 127.0.0.1 quake.domain či co. A kdyz to zmenil zpatky tak mu to prestalo. Dival sem se taky do toho souboru hosts a mel sem tam taky nejakou kravino a to "127.0.0.1 mydomain.com athene localhost". Cili me napadlo ze to  způsobila instalace Athene desktopu. Nechapu jak si to mohlo vubec neco do /etc/hosts dovolit zapsat. Sice je fakt ze sem musel byt prihlasenej jako root abych si to nainstaloval ale ze mi to zmeni /etc/hosts sem necekal. Ale i tak, kdyz sem ten /etc/hosts opravil, tak se mi to stejne porad seka.  :'(

Robotics

• Aktivní člen
  • *
    • nicmocweb
« Odpověď #4 kdy: 07 Prosince 2008, 16:11:42 »
V topu mam spustenej jen jeden xorg

Robotics

• Aktivní člen
  • *
    • nicmocweb
« Odpověď #5 kdy: 07 Prosince 2008, 16:20:00 »
Jeste sem si rikal jestli to neni MPD daemonem. Ten mi řve hlášku, kdyz přepnu na x terminál přes ctrl alt F8, že nemůže něco s "localhost" a [failed].  Zkoušel sem ho odinstalovat, bohužel to nejde, protoze initd ho nedokaze zastavit - failed. Takže nejde ani odinstalovat. Zkousel sem ho odebrat i v failsafe rezimu a stejne to řvalo ze stopnuti mpd daemona failed. taktze to nemuzu odinstalovat.

emil54

• Host
« Odpověď #6 kdy: 07 Prosince 2008, 17:29:25 »
hm, tak to bude jinej pripad. S tim asi neporadim.
Ja uz ted pri podobnejch problemech rovnou delam zalohy a reinstal - vyjde to zpravidla casove lip a ma clovek zas pekne zametenej dvorecek... je to v horsim pade otazka dvou hodinek prace.

Robotics

• Aktivní člen
  • *
    • nicmocweb
« Odpověď #7 kdy: 07 Prosince 2008, 17:57:01 »
Jenze v mojem pripade bude potreba koupe externiho disku. Pač mam postahovanejch 50GB her pro emulatory. Na windows na ntfs system to prekopirovat nepude.

emil54

• Host
« Odpověď #8 kdy: 07 Prosince 2008, 18:04:47 »
Jenze v mojem pripade bude potreba koupe externiho disku. Pač mam postahovanejch 50GB her pro emulatory. Na windows na ntfs system to prekopirovat nepude.
Proc by to nemelo jit na NTFS disk? Leda ho mas plnej? Ja mel taky dualboot a disk s XP jsem pak uz pouzival jenom na zalohovani. Jinak je dobry mit home adresar na zvlast partisne - pak tyhle patalie nejsou - preinstalujes jenom system.

dosmanak

• Aktivní člen
  • *
  • JŮ HELE
« Odpověď #9 kdy: 07 Prosince 2008, 19:58:56 »
Jeste sem si rikal jestli to neni MPD daemonem. Ten mi řve hlášku, kdyz přepnu na x terminál přes ctrl alt F8, že nemůže něco s "localhost" a [failed].  Zkoušel sem ho odinstalovat, bohužel to nejde, protoze initd ho nedokaze zastavit - failed. Takže nejde ani odinstalovat. Zkousel sem ho odebrat i v failsafe rezimu a stejne to řvalo ze stopnuti mpd daemona failed. taktze to nemuzu odinstalovat.

pokud máš problém s mpd, musíš nejdřív zabít toho démona: buď killall mpd, anebo najít jaký má PID. Pak už odinstalovat asi půjde.
DOSmaňák
Věčný začátečník

Robotics

• Aktivní člen
  • *
    • nicmocweb
« Odpověď #10 kdy: 07 Prosince 2008, 20:24:08 »
No ale on není spustenej. Dival sem se do "ps aux" tam nebyl a kdyz dam jako root killall mpd tak to rekne no process killed. A pritom kdyz ho chcu odstranit tak to vypise toto.
n# apt-get remove mpd
Čtu seznamy balíků... Hotovo
Vytvářím strom závislostí       
Čtení stavových informací... Hotovo
Následující balíky byly nainstalovány automaticky a nejsou již zapotřebí:
  lirc pwgen python-zopeinterface python-twisted-core libboost-regex1.34.1 liblzo1 ndiswrapper-common libdiscid0
  libqt3-mt-mysql libfame-0.9 python-mysqldb ggzcore-bin libpvm3 kdebase-bin-kde3 libggzmod4 libast2
  psemu-drive-cdrmooby psemu-sound-alsa guile-1.8-libs cryptsetup psemu-sound-oss setserial psemu-input-padjoy
  python-editobj python-pyatspi kdm-kde4 libfltk1.1 libept0 expect python-brlapi kdebase-bin libggz2
  ksysguardd-kde4 libksba8 gnupg-agent libxapian15 libmjpegtools0c2a libsigc++-1.2-5c2 transcode libcal3d12
  debtags libdbus-qt-1-1c2 python-tofu kdebase-workspace-data libarkrpg0c2a libggzcore9 xaw3dg libquicktime1
  libnet-upnp-perl linux-headers-2.6.24-16-generic pinentry-qt libbt libestools1.2 vnc4-common
  linux-headers-2.6.24-16 python-twisted-bin gpgsm psemu-video-x11 libggzdmod6 libntfs-3g23 ndiswrapper-utils-1.9
Použijte 'apt-get autoremove' pro jejich smazání.
Následující balíky budou ODSTRANĚNY:
  mpd
0 aktualizováno, 0 nově instalováno, 1 k odstranění a 0 neaktualizováno.
After this operation, 438kB disk space will be freed.
Chcete pokračovat [Y/n]? y
(Čtu databázi ... nyní je nainstalováno 389363 souborů a adresářů.)
Odinstalování balíku mpd ...
 * Stopping Music Player Daemon mpd                                                                         [fail]
invoke-rc.d: initscript mpd, action "stop" failed.
dpkg: chyba při zpracovávání mpd (--remove):
 podproces pre-removal script vrátil chybový status 1
action: abort-remove not supported
Při zpracování nastaly chyby:
 mpd
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

Robotics

• Aktivní člen
  • *
    • nicmocweb
« Odpověď #11 kdy: 10 Prosince 2008, 19:52:58 »
Takže žádnej GURU na nic neprijde?  :'(

qUAKER

• Host
« Odpověď #12 kdy: 10 Prosince 2008, 19:56:16 »
stopni ho ručně a pak uninstallni :)

Robotics

• Aktivní člen
  • *
    • nicmocweb
« Odpověď #13 kdy: 10 Prosince 2008, 22:46:59 »
Ale on nejde stopnout ani ručně. Killnout. Nebo je něco jako Stop PID aplikace?

qUAKER

• Host
« Odpověď #14 kdy: 11 Prosince 2008, 13:46:48 »
zkus první

sudo /etc/init.d/mpd stop

a když nepůjde, tak

sudo mpd --kill
sudo /etc/init.d/mpd stop

Robotics

• Aktivní člen
  • *
    • nicmocweb
« Odpověď #15 kdy: 11 Prosince 2008, 19:32:41 »
bohuzel:

martin@martin-desktop:~$ sudo /etc/init.d/mpd stop
[sudo] password for martin:
 * Stopping Music Player Daemon mpd                                      [fail]
martin@martin-desktop:~$ sudo mpd --kill
unable to open pid_file "/var/run/mpd/pid": No such file or directory
martin@martin-desktop:~$ sudo /etc/init.d/mpd stop
martin@martin-desktop:~$
su root
apt-get remove mpd
Následující balíky budou ODSTRANĚNY:
  mpd
0 aktualizováno, 0 nově instalováno, 1 k odstranění a 13 neaktualizováno.
After this operation, 438kB disk space will be freed.
Chcete pokračovat [Y/n]? y
(Čtu databázi ... nyní je nainstalováno 389363 souborů a adresářů.)
Odinstalování balíku mpd ...
invoke-rc.d: initscript mpd, action "stop" failed.
dpkg: chyba při zpracovávání mpd (--remove):
 podproces pre-removal script vrátil chybový status 1
action: abort-remove not supported
Při zpracování nastaly chyby:
 mpd
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

Robotics

• Aktivní člen
  • *
    • nicmocweb
« Odpověď #16 kdy: 11 Prosince 2008, 19:36:46 »
Když ho zkusím nastartovat, vypíše to toto:
mpd
can't lookup host "localhost" at line 39

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #17 kdy: 18 Prosince 2008, 04:29:37 »
a máte localhost uvedený v souboru /etc/hosts ?
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Robotics

• Aktivní člen
  • *
    • nicmocweb
« Odpověď #18 kdy: 20 Prosince 2008, 16:36:12 »
Jo mám.  ???

EDIT: Heh, tak nemám. Sem tam experimentoval a mel sem tam desktop-martin :-). Ale ted uz pujde odebrat ten MPD, ten uz hlasi OK. Treba pak prestane blbnout to sekání gtk az to odinstaluju.
« Poslední změna: 20 Prosince 2008, 16:42:22 od Robotics »

Robotics

• Aktivní člen
  • *
    • nicmocweb
« Odpověď #19 kdy: 20 Prosince 2008, 16:50:58 »
tak to nepomohlo. vesele se to seká dál.

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #20 kdy: 20 Prosince 2008, 16:58:33 »
spusťte v recovery módu a ozkoušejte základní fce, ping na localhost, ping na servry, popř spusťte přes GDM systém v záchranném módu a vyzkoušejte app...

edit: můžete ještě zkusit spustit tu nějakou app jako root, jestli nemá problém s přístupem k nějakému souboru...

dále nevím, moc tenhle thread nechápu, ale co jste před tím měsíce dělal a jak s tím souvisí to MPD?
« Poslední změna: 20 Prosince 2008, 17:00:38 od Fracty »

Robotics

• Aktivní člen
  • *
    • nicmocweb
« Odpověď #21 kdy: 21 Prosince 2008, 11:06:10 »
MPD s tím nakonec nesouvisí nijak.
Zkuste si vyhledat v google hlášku "Usage:program_name [address][:port]". Tu mi to vypíše v terminálu vždy když mám spustenou nejakou gtk aplikaci a ve chvíly kde se to sekne na nekolik vterin a pak se to zas rozjede, tak se ta hláška objeví v terminálu tak 50x.  :'(

EDIT: Zajímavý je, že když nejakou gtk aplikaci spustím jako root, tak se mi to neseká.
« Poslední změna: 21 Prosince 2008, 11:08:14 od Robotics »

Robotics

• Aktivní člen
  • *
    • nicmocweb
« Odpověď #22 kdy: 21 Prosince 2008, 11:10:12 »
Tak tady nekde bude problem. S tim localhostem. Jako root OK. U uživatele to nenajde localhost.

/home/martin# ping localhost
PING localhost (127.0.0.1) 56(84) bytes of data.
64 bytes from localhost (127.0.0.1): icmp_seq=1 ttl=64 time=0.020 ms
64 bytes from localhost (127.0.0.1): icmp_seq=2 ttl=64 time=0.016 ms
64 bytes from localhost (127.0.0.1): icmp_seq=3 ttl=64 time=0.020 ms
64 bytes from localhost (127.0.0.1): icmp_seq=4 ttl=64 time=0.018 ms

--- localhost ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 received, 0% packet loss, time 3002ms
rtt min/avg/max/mdev = 0.016/0.018/0.020/0.004 ms
root@martin-desktop:/home/martin# exit
exit
martin@martin-desktop:~$ ping localhost
ping: unknown host localhost
martin@martin-desktop:~$

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #23 kdy: 21 Prosince 2008, 21:53:58 »
no tak jak vidíte už máte chybku;) teď jí jen vyřešit...

zkontrolujte práva k souborům /etc/resolv.conf /etc/hosts /etc/nsswitch.conf

popř jestli nemáte firewall

Robotics

• Aktivní člen
  • *
    • nicmocweb
« Odpověď #24 kdy: 27 Prosince 2008, 17:32:39 »
-rw-rw----   1 root root        40 2008-12-20 16:22 hosts
-rw-r--r--   1 root root        48 2008-12-27 17:01 resolv.conf
-rw-r--r--   1 root root       513 2007-10-16 01:29 nsswitch.conf

Je na tom něco španě? ???

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.