Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Permanentní průhlednost  (Přečteno 2515 krát)

jacob

• Návštěvník
Permanentní průhlednost
« kdy: 07 Prosince 2008, 09:48:35 »
Chtěl jsem se zeptat, nemohu za boha najít nejprve průhlednost panelu, vím, že to jde nastavit přímo ve vlastnostech panelu ,ale chtěl bych zachovat na panelu motiv systému a zároven mu dát průhlednost, což půjde nejspíš někde v compizu, ale nevím kde :(

taky bych chtěl permanentní průsvitnost pro aktivní okno, je průhledné jako neaktivní a po kliknutí je zas neprůhledné, taky nemohu najít. Děkuji!!!
Jsem linux pozitivní

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Re: Permanentní průhlednost
« Odpověď #1 kdy: 07 Prosince 2008, 10:06:11 »
K tomu panelu - je možné nastavit opravdovou průhlednost, ovšem pak je problém, že to zprůhlední i ikonky a popisky.
Podle Wiki nainstalujte compizconfig-settings-manager
http://wiki.ubuntu.cz/Compiz%20Fusion
Pak jde nastavit opravdová průhlednost:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=589127

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 07 Prosince 2008, 11:27:57 »
S tím panelem nevím, jestli půjde mít motiv systému na panelu a přitom ho mít průhledný..(teda.. až na tu možnost s compizem) Průhlednost nastavíš ve vlastnostech panelu, kdy nastavíš jednolitou barvu a nastavíš jí určitou průhlednost.. Pokud ale chceš, aby byl panel jakoby 3d apod (nevím, jaký máš motiv systému..), tak já osobně bych to řešil tak, že bych si udělal screen obrazovky.. v gimpu bych si vytvořil soubor s velikostí třeba 32x10 kdy 32 je tvoje výška panelu, kterou si můžeš nastavit v nastavení panelu..(32 není dogma.. je to výška, který mě zrovna napadla) pak v menu barvy nastavit barvy do alfy a onu bílou nastavíš do alfy.. Potom ze screenu vystřihneš kousek panelu, a ten vložíš do toho nového souboru, kde máš přidán alfa kanál.. vrstvu nastavíš tak, aby seděla do obrázku a po vložení máš možnost nastavit krytí nové vrstvy.. nastavíš třeba na 80% a uložíš soubor jako png.. pak dáš vlastnosti panelu a nastavíš v pozadí že na pozadí panelu má být obrázek(posl možnost) a tam zadáš ten tvůj obrázek.. Takhle může tvůj panel vypadat jakkoli.. doufám, že jsem to napsal srozumitelně.. :)
« Poslední změna: 07 Prosince 2008, 11:30:05 od Vitaa »
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

Timonek

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 07 Prosince 2008, 13:29:26 »
Zdravim,

kdyz uz je tu rec o pruhlednosti, tak se chci zeptat na nastaveni pruhlednosti aktivniho okna. Ve wiki jsem se sice docetl, ze se to da regulovat alt+rolovaci kolecko, ale mne to nefunguje. Zrejme nemam tuto fci zapnutou. Nevite prosim vas, kde se to v compiz manageru zapina?

Diky

ArboriusCZ

• Host
« Odpověď #4 kdy: 07 Prosince 2008, 13:41:53 »
Nastavit průhlednost aktivního okna jde přes compiz plugin Trailfocus záložka Appearance a tuším ten "posuvník! Qpacity Level Of Focused Windows ;) ... je to fakt dobrý na oči :D ;)

Timonek

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 07 Prosince 2008, 13:53:23 »
Jak jsi to myslel s tou pastvou pro oci? :D
No tady to jde nastavit, ovsem musi sem clovek porad vejit. Ja mel na mysli nejakou tu klavesovou zkratku, ale nikde tady nevidim tuto volbu.

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 07 Prosince 2008, 14:08:19 »
ta průhlednost, která se nastaví kombinací alt+ rolovací tlačítko  se zapíná pluginem: Opacity, brightness and saturation..
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

Timonek

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 07 Prosince 2008, 14:38:13 »
jo to je ono. Diky
Ted jsem nahodou zjistil dalsi vec a to, ze pomoci ctrl+rolovaciho kolecka se da zoomovat v aktivnim okne. Ubuntu s compizem je fakt bomba.
Ubuntu mam asi jen 3 tydny a jsem nadseny. Ja vim, ze rada lidi se bez techto efektu obejde. Jejich existence velmi zprijemnuje a mnohdy i ulehcuje praci se systemem.

ArboriusCZ

• Host
« Odpověď #8 kdy: 11 Prosince 2008, 12:31:10 »
Jak jsi to myslel s tou pastvou pro oci? :D
Tak že když pracuješ s průhlednýma oknama že se na to za chvíli nedá koukat.Dal jsem si průhlednost všech oken 90% a za chvilku mě bolely oči :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.