Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nováček prosí o radu se zvukem...  (Přečteno 1802 krát)

Rasty771

• Návštěvník
nováček prosí o radu se zvukem...
« kdy: 09 Prosince 2008, 14:41:52 »
aho všichni...potreboval bych prosim poradit...
začal jsem použivat ubuntu 8.10 a potřeboval bych zprovoznit v nejakem programu zvuk u sledovani televize,mam v pc hybridni tv kartu asus a vstup je pres ,,komposite"....v  XawTv  obraz jede zvuk ale zvuk ne...v jinych sem nerozjel ani obraz...na XP me to normalne jede....vedel by nekdo co s tim a mohl by poradit?...dekuju...

Tichus

• Aktivní člen
  • *
Re: nováček prosí o radu se zvukem...
« Odpověď #1 kdy: 09 Prosince 2008, 15:44:10 »
mam kartu Asus MyCinema P 7131 Dual a rozjel jsem to podle tohoto navodu http://wiki.ubuntu.cz/AverMedia%20GO%20007%20Plus

Rasty771

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 09 Prosince 2008, 16:31:03 »
dekuju..zkusim to...dam vedet...

Rasty771

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 09 Prosince 2008, 21:06:38 »
tak bohužel tohle řešení nedopadlo..ba naopak...se to nahlasilo jako uplne jina karta a už sem nemel ani ten obraz...:))

mel by nekdo nejakou další radu jak to vyřešit pls?...jeno doplnim,že mam tv kartu Asustek 7131 hybrid...

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #4 kdy: 09 Prosince 2008, 22:04:58 »
Nějakou zmíňku jsem našel zde: http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-727396.html - ke konci jsou tam nějaké odkazy, tak to taky vyzkoušejte.

Krom toho jsem našel i něco tady na fóru (pozor, je to však starší):

Budete potřebovat zavést modul saa7134-alsa, podrobný návod najdete na http://www.linuxtv.org/v4lwiki/index.php/Saa7134-alsa. Doporučuji podrobně přečíst, a pak teprve instalovat, jsou tam různé cesty a způsoby, takže  vyberte pro vás to nejvhodnější řešení.

"Nanečisto" (tj. nebude si to pamatovat po restartu) ten modul můžete zkusit zavést příkazem sudo modprobe saa7134-alsa index=1,2,3,4, pak znovu vyzkoušejte ten příkaz se soxem při spuštěné televizi. Nezapomeňte pak povolit všechny kanály v alsamixeru, nejen ty viditelné (je to v nastavení).

Jinak já měl zas problémy s tím, že jsem neslyšel zvuk z externích reproduktorů - pomáhá mi tam, že nastavím přes nastavení zvuku (poklepám na ikonku zvuku nahoře) to, že v nastavení povolím "Duplicate front" a hlasitost z exteru upravuju myslímže přes "Surround". Zkuste si tam s tím pohrát, ale varuju, dobře si zapamatujte výchozí hodnoty, abyste to mohl vrátit do původního stavu. ;)
« Poslední změna: 09 Prosince 2008, 22:12:30 od Libor Šedivý »
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Rasty771

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 10 Prosince 2008, 12:11:14 »
dekuju,vyzkoušim...
me hlavne zaraží,že ze zvukem jako takovym nemam žadnej problem,jak mnoho jinych...všechno hraje jak ma...ta Tv karta se taky identifikuje spravne,vic me to pripada,jako bych mel neco špatne v tech tv programech..:(

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #6 kdy: 10 Prosince 2008, 19:06:35 »
.tvuj problem je mozna jenom v prehravaci, ktery pouzivas (nevim ktery mas) - koukni do neho - do options, settings, nebo nastaveni - ...Ale raaci bych to resil tak, ze bych si nainstaloval VLC player (je v repozitarich), pak bych otevrel Firefox - nastroje - spravce doplnku - vyhledat doplnek - hledej: media player connectivity - ten se spusti s pruvodcem - tam nastav pro vsechny media - teda i Wm - VLC - a melo by to jet
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #7 kdy: 10 Prosince 2008, 22:48:11 »
Počkej, ty fakt myslíš, že si přehrává obraz z TV karty ve Firefoxu? Nic proti, ale jsou sofistikovanější programy. S VLC souhlasím, možná by mohl umět číst z TV karty, ale nejsem si s tím jistý. Jinak je to dobrý přehrávač...
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.