Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Linux Ubuntu+NB Acer Extensa 5220+TV  (Přečteno 2673 krát)

Jaroslav70

• Návštěvník
Linux Ubuntu+NB Acer Extensa 5220+TV
« kdy: 10 Prosince 2008, 18:33:37 »
Prosím o radu. Jsem naprostý začátečník v práci s ubuntu a notebookem, doposud jsem pracoval pouze s windows na PC. Připojil jsem svůj notebook k TV pomocí kabelu S-video, abych využil všech jeho možností. Toto šlo bez potíží, notebook má výstup pro S-video a TV má vstup pro S-video. Zrcadlové zobrazení na TV však už není ideální, barvy jsou dost nevěrné (nikoliv však vybledlé, ale spíše přebujelé oproti barvám na monitoru notebooku) a přes obrazovku navíc přebíhají našikmo sice málo zřetelné, ale přesto viditelné pruhy. A největším nedostatkem je to , že pokud spouštím z DVD mechaniky v notebooku film, v TV je k vidění v okně pouze černá obrazovka.
Je možné toto zlepšit? Našel jsem jedinou funkci týkající se vlastností monitoru a tam se objevují 2 monitory - 1/ 15" laptop (zřejmě tedy monitor notebooku) a 2/ neznámý monitor, jehož parametry jsou horší oproti tomu 15" a nezměnitelné. Pak je tam funkce klonování, ale jejím užitím jsem ničeho nedosáhl. Prosím vysvětlete mi někdo, kde bych mohl nastavit vlastnosti externího monitoru, TV atd. Nenašel jsem nic, čím bych mohl ovlivnit grafiku (je integrovaná na zákl. desce). Pokud je potřeba zapsat nějaké příkazy, napište mi polopaticky, co mám otevřít a kam to zapsat. Děkuji.   

patrikchrz

• Návštěvník
Re: Linux Ubuntu+NB Acer Extensa 5220+TV
« Odpověď #1 kdy: 25 Prosince 2008, 22:07:14 »
Také vlastním tento notebook a je to podobné - barvy jsou trochu jiné, i když mě se naopak zdají "lepší" - světlejší, možná by pomohlo pokusit si trochu pohrát s nastavením TV. A ty pruhy tam mám taky :(, ale z dálky nejsou vidět.
DVDčka jsem přehrávat nezkoušel, ale DVB-T jde dobře.
No, je to levný notebook, tak nemůžeme chtít zázraky :(

Jen mě tak napadlo, když jsem se díval na ten konektor, tak je to provedení video - in (víc pinů) , ale předpokládám, že karta asi neumí digitalizaci analogového signálu, nebo snad ano? ???

ulawak

• Návštěvník
Re: Linux Ubuntu+NB Acer Extensa 5220+TV
« Odpověď #2 kdy: 30 Prosince 2008, 14:58:26 »
To není video in. Je tam kromě S-videa ještě kompozitní=luminance+chrominance po jedné dvojici vodičů. 1 pin není vůbec zapojen.
K těm pruhům. Zkuste nastavit PAL. Implicitně z toho leze NTSC.
Kód: [Vybrat]
xrandr --output TV --set TV_FORMAT PAL
Ten příkaz platí jen pro intel!

parnie

• Návštěvník
Re:Linux Ubuntu+NB Acer Extensa 5220+TV
« Odpověď #3 kdy: 31 Října 2011, 18:48:05 »
Ahoj. Snažím se rozchodit s-video výstup (Intel 965GM) na mém notebooku Acer Extensa 5220. Vím, že asi budu muset upravit xorg.conf, ale nevím jak. Když jsem to zkoušel naposledy, musel jsem obnovovat zálohu, protože mi nenajelo grafické prostředí.

Ideálním stavem je, že z s-video půjde obraz na samostatnou plochu pro TV (starší televize podobná téhle Panasonic), akorát 100Hz  - Nemá někdo nějaký nápad?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.