Ahojik všici, někdo mě zcela určitě znáte, byl jsem na posledních dvouch srazech Linuxáků v Pardubicích....
Potřeboval bych pls poradit s následujícím:
Mám linusy čerstvě, takže to jsou vícemeně základní a jednoduchý věci:-)
1. Nainstaloval sem si Linuxy Mandrivu do ntb jako druhej systém, primární systém WXP, a tedka sem WXP dal přeinstalovat, a tu reinstalaci nemám dokončenou, (dokončit ji nemohu, pač mám ntb od školy a musím tam mít školní verzi woken), a najednou mi přestal na linech fungovat net, připojení přes kabel...když tam wokna byly, tak šel a najednou nejde:-P
2. Jak nastavit proxy wifinu?
3. Jak na kopete přidám kontakt, přidám kontakt do skupiny, vytvořím novou skupinu, autorizuju, požádám o autorizaci a přejmenuju kontakt?
Jde nastabit u kopete, aby se mi nové zprávy otvíraly v jednom okně ale v nové záložce?
4. Jak nastavím aby se mi na ploše třeba 6 mezobrazovaly ma dolním panelu otevřené aplikace z ostatních ploch?:-P
5. Když píšu na webu, třeba ve hře bitefight, essli někdo znáte, tak mi tam text kterej píšu černá místo toho aby byl červenej, nejde mi tam ukládat co napíšu atd...:-P?
6. Nejdou mi videa na serverech, jako třeba idnes.cz, novinky.cz.... kámoš mi radil, nastreemovat to do VLCplayeru třeba, tak prosím přesný postup streemování a nebo jinou radu;-)
7. Jak stáhnu a nainstaluju aplikaci, která není v standartním "nevím jak to nazvat" "instalátoru balíčků"... třeba operu?
8. Existují na Linux variace programů jako je photoshop, PSPad (program na tvorbu www), atd?
9. Jak se dělá screenshot?
10. *.exe soubor na linuxu spustit nejde, to vím, jde však nějak tento soubor upravit, aby šel spustit?:-P (Hry, spíše mám na mysli právě flashovky či staré dosovské hry):-P?
11. Jak a kde nastavím FireFox, jako výchozí prohlížeč?
Díkes za rady, a pište pls číslo, na kterou otázku odpovídáte;-)
SilviSaleva