tak se pridavam k blahoreceni o distru Progex!
Na svuj renovovanej notebook Dell Inspiron 9300, jsem teda uz konecne vyskousel dat Suse 11.1 s KDE 4.1. - jako vypadalo to hezky, bylo to rychle, ale oproti Gnome si myslim, ze ponekud neprakticke a neprehledne. Vse je ale predevsim otazka zvyku, tak i ja jsem se odhodlal u toho zustat a "zabojovat".
Prvni sklamani bylo, kdyz mi system nabidl na mou grafiku ATI X300 ovladace Vesa, ktere fungovali mizerne. 2. sklamani bylo kdyz jsem si po pridani repozitaru instaloval nektere programy. Polovona z tech veci NEBYLA nainstalovana, i kdyz Yast2 hlasil, ze instalace probehla uspesne! 3. sklamani - kamera Labtec!!! ve Skype nefungovala... 4. mikrofon jsem si nastavil USB - po restartu to bylo jinak, i kdyz jsem nastaveni ulozil. 5. sklamani - nedetekovalo mi to mechaniku CD/DVDRW+ a k3b hlasil, ze nenalezl vypalovaci mechaniku. 5. nejvetsi sklamani - po pripojeni disku dle navodu , cely system zamrzl a neslo nic otevrit - krome terminalu. I kdyz jsem diskovej oddil zapsal SPRAVNE do fstab a dal prikaz at se pripoji po startu, tak po dalsim startu pripojenej nebyl a musel jsem ho mountovat znovu...6. uzasne problemy pri spojizdneni Wifi lspci: Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 2200BG [Calexico2] Network Connection Hledal jsem navody pres Google a moc se mi toho nepovedlo 7. ceske forum Suse stoji za hrube houno.
Myslim, ze tech duvodu na dani zbohem Suse bylo uz dost - tak rozhasene distro jsem jeste nevidel! Namatkove jsem jeste s liveCD Ubuntu zkusil, jestli mi detekuje wifi - ale taky ne. Tak jsem stahl z Torrentu ten "uzasnej" Progex. A div se svete, vsechno tam fachci na jednicku - i ta wifina! Ovladace grafiky nainstalovane pres Envy dou uzasne, nic nepada, vsechno fachci a je spravne rozpoznano! Tak nejak si predstavuju distro - aby se clovek nemusel srat z rozchazenim kazde p.coviny a aby nastaveni, ktere zvolim, skutecne drzelo. Nevim, proc mi spravne ovladace nabidne Progex a ne zavedene distro s velkym jmenem Suse...To necham konovi - zatim teda progex-felicitation a zustavam, jak se to bude chovat dal